Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: Nivelul de incredere intr-un magazin virtual din Romania

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Nivelul de incredere intr-un magazin virtual din Romania

Ridic aici o problema generala, dar si una concreta in acelasi timp, care ma intereseaza direct. E vorba de increderea acordata unui site de prezentare, versus magazin virtual, si ma refer in mod specific la piata din Romania.

Intr-unul din domeniile pe care activez (materiale si materii prime pentru industrie si constructii), detin un site care este de prezentare (deci nu magazin virtual). A fost asa de la bun inceput. In treacat fie spus, niciuna din firmele concurente pe nisele respective, nu foloseste magazin virtual. In plus, foarte putine au si preturi afisate, si sunt preturi generice, de lista. Situl meu are preturi afisate, detaliat, dar totusi nu la toate produsele. Si asta pentru ca: Paradoxal, la unele produse de inalta tehnicitate (oarecum mai scumpe dar de nisa si clar cautate), afisarea pretului pare sa reduca semnificativ vanzarea. Este o chestiune psihologica careia inca nu i-am dat de cap (poate ma lamureste cineva).

Recent a aparut ideea de a dezvolta un sistem de afiliere, dar inainte de asta vrem sa implementam, pasul logic, un magazin virtual. Insa in acest proces, avem 3 optiuni diferite:

1. Integrarea magazinului virtual direct in site - practic se transforma din site de prezentare in magazin virtual si apare ca atare de la bun inceput;
    2. Pastrarea sitului ca de prezentare, urmand ca in fiecare pagina sa fie plasat un link "cumpara online", catre o sectiune complet diferita, de magazin (sau chiar un site separat);
    3. Modalitate hibrida: situl apare initial in varianta de prezentare, dupa care la click-ul pe butonul "cumpara online", se activeaza modul magazin virtual, integrat in site, si produsele capata langa ele, si butoanele de cumparare necesare.

In treacat fie spus, am observat doua firme pe o nisa oarecum paralela, care folosesc modalitatea 3.

Personal, as prefera sa utilizez varianta 1. Insa as prefera sa studiez lucrurile putin inainte, pentru ca nu cred ca e o decizie atat de simpla.

Problema este ca in general, magazinele virtuale din Romania prezinta in mare, sau mai bine zis, nu prea prezinta incredere - cu exceptia celor bine cunoscute (n.b. am avut probleme nasoale cu achizitiile online din Altex, prin urmare nu vom mai cumpara niciodata de la ei, deci nici brandurile nu sunt o chestiune garantata).

Eu personal, cumpar spre exemplu din Emag sau din Metro Office sau un alt magazin al unui brand pe care il cunosc. Altfel, nu tin minte sa fi cumparat foarte des de pe vreun magazin mai no-name. Cand am facut-o, a fost o situatie de 50-50%: In jumatate din cazuri am primit in cele din urma comanda (uzual cu cateva zile intarziere), iar in celelalte cazuri, nici macar nu am primit vreun raspuns.

Dat fiind ca detin si directoare, si vad in fiecare zi cum apar zeci de noi magazine virtuale, pe banda rulanta, intr-un ritm infricosator (mie personal imi aduce foarte bine, cu ritmul cu care se inchid firmele in faliment din RO) sunt sigur ca putini din cei din spatele acelor magazine sunt realmente cunoscatori de business, si mai mult incearca marea cu degetul. La partea de online, probabil se pricep, dar la restul de 90% din ce inseamna mangementul unei afaceri, pauza. Si un exemplu concret: recent am fost intr-un astfel de magazin, cu un prieten, care vindea calculatoare second hand. Magazinul avea o multime de comenzi, insa era un singur individ care prelua comenzile, telefoanele etc. Ce facea cand avea clienti (si uzual statea cate o ora doua cu unul)? Lasa toate telefoanele sa sune in van. Si sunau nonstop. Q.e.d.

Revenind la chestiune: In cazul in care optez pentru magazin virtual, ce pot face pentru a creste increderea vizitatorului(clientului) si a arata ca nu suntem "doar un alt magazin virtual"? Si ca de fapt este vorba e o companie serioasa, importator direct, cu depozite, sediu, personal suficient, etc.

Mi-ar face placere sa aud niste pareri avizate in acest sens. Multumesc.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Daca siteul arata "profi" ai rezolvat mare parte din problema.
    Si incearca sa te delimitezi de problemele tale personale de incredere in magazinele online, pentru ca nu cred ca sunt in concordanta neaparat cu un sentiment general de neincredere a romanilor.
    Caut cu jingle.ro.

MiculBucatar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    20th April 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    96
    Putere Rep
    30

Implicit

Un clip video de prezentare pentru firma ar avea impact foarte bun. Eu am folosit cu mare succes acest procedeu, si nu este ceva costisitor.

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    42
    Posturi
    447
    Putere Rep
    40

Implicit

Tu crezi ca s-ar vinde materiale de constructii online? Suna... "greu" de livrat

Varianta cu site de prezentare si preturi la produse e cea mai ok, cine vrea sa cumpere sa dea email sau sa sune sau sa vina la sediu ca sa cumpere produsele.
    (\_/) I like bunnies
    (>.<) ...and people with b00bs. But especially bunnies with b00bs xD

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de WeaselMan Vezi Post
    Tu crezi ca s-ar vinde materiale de constructii online? Suna... "greu" de livrat

Varianta cu site de prezentare si preturi la produse e cea mai ok, cine vrea sa cumpere sa dea email sau sa sune sau sa vina la sediu ca sa cumpere produsele.
    Produsele se livreaza, avem camioane pentru asta. Problema asta e mai mult pentru cei care nu au disponibilitatile necesare, parc auto, astfel incat sa faca livrare la client. Nu e cazul aici.

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Si incearca sa te delimitezi de problemele tale personale de incredere in magazinele online, pentru ca nu cred ca sunt in concordanta neaparat cu un sentiment general de neincredere a romanilor.
    Incerc sa fiu obiectiv, multumesc de observatie totusi. Am facut si un mic sondaj intre cunoscuti si cam corespondea cu observatiile mele.
    Dar depinde - poate sa fie o apreciere subiectiva. Nu stiu daca exista studii / sondaje oficiale pe aceasta tema.

Citat Postat în original de MiculBucatar Vezi Post
    Un clip video de prezentare pentru firma ar avea impact foarte bun. Eu am folosit cu mare succes acest procedeu, si nu este ceva costisitor.
    O idee foarte buna, multumesc.

Ar fi bine daca s-ar putea aduna si alte sugestii/comentarii, prin care sa se mareasca acet coeficient de incredere. Probabil ca mai multi ar putea beneficia de o astfel de lista. Am incercat sa utilizez astfel de sugestii din "vest", multe nu se aplicau insa la piata locala.

Vin si eu cu una: Conditii de garantie explicite, gen Money Back Guarantee, plasate pe site.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Pana una alta, ma uit la lista de 3 optiuni din postul original, si inca nu stiu ce sa aleg. Pare ca nu e mare diferenta, si totusi stiu din experienta ca un astfel de detaliu poate genera rezultate sensibil diferite.
    Ultima modificare făcută de emm; 7th January 2013 la 22:26.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Pare ca nu e mare diferenta, si totusi stiu din experienta ca un astfel de detaliu poate genera rezultate sensibil diferite.
    Cate comenzi te astepti sa ai pe saptamana?
    Caut cu jingle.ro.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Aici poate fi dezvoltat putin... ce inseamna "profi"? Cum faci sa fie intr-adevar "profi"? Iar raspunsul la intrebarea asta, sunt convins ca nu poate fi intr-un singur rand.

Si de fapt chestiunea poate sa nu fie legata de neincrederea in magazine virtuale, ci de neincrederea fata de orice lucru nou, necunoscut. Cand cunoastem un om, de obicei il evaluam precis, urmarind semnele limbajului corporal. Nu il intrebam: Esti un om serios? Iar cand el raspunde "da", luam de buna.

Un site probabil are si el propriul "limbaj corporal". Este inutil sa scrii acolo "suntem cea mai serioasa firma" sau lucruri de acest gen. Insa, se pot folosi lucruri care, in mod subliminal sa genereze incredere.

Designul profesional, desigur este unul dintre ele - insa este oarecum implicit, e primul lucru la care se gandeste oricine. Ma refer insa la orice alt lucru care ar putea constitui un mesaj subliminal catre potentialul client, care sa mareasca nivelul de incredere al acestuia. Spre exemplu: grafica vizibila, cu mesaj bine gandit, facuta de profesionisti.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Cate comenzi te astepti sa ai pe saptamana?
    Suficiente, de ce? Nu vad legatura cu subiectul.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

facuta de profesionisti.
    Exact la asta ma refeream
    Caut cu jingle.ro.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Exact la asta ma refeream
    Cunosc, am testat diferenta... de obicei le comand pe afara. Nu ca la noi n-ar fi graficieni buni, dar n-am dat eu de ei.
    Mersi oricum!

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Suficiente, de ce? Nu vad legatura cu subiectul.
    Aveam falsa (cred) impresie ca sunt comenzi putine si de valoare foarte mare, iar procesul de cumparare nu poate fi complet automatizat, ca se negociaza preturi etc.
    Caut cu jingle.ro.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Magazin Online vs Magazin Virtual
    De Heavenz în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th June 2011, 12:12
  2. Vand magazin virtual
    De dublutz în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 31st October 2007, 18:48
  3. Cum se deschide un magazin virtual?
    De Netul în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th October 2007, 10:15
  4. sitemap pt magazin virtual
    De christian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 20th December 2006, 17:38
  5. Magazin Virtual La Americani
    De Razvan Pop în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th February 2006, 18:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •