Se va vinde o parte din actiunile unei firme catre o alta firma.
Una din valorile ce intra in tranzactie este si cea a siteulului.
Pana acum cele 2 parti s-au pus de acord asupra tuturor detaliilor in afara de valoarea vizitelor directe si valoarea clickurilor din cautarile de tipul "DenumireFirma" (denumirea firmei este copusa dintr-un singur cuvant, acel "cuvant" a fost inventat, cum se obisnuieste la creatorii de branduri).
Pentru cautarile organice din Google s-au luat drept referinta valorile oferite Adwords Keyword Tool. Bineinteles ca Adwords Keyword Tool ofera o valoare si ptr cautarile de tip "denumireFirma", valoare care trebuie multiplicata avand in vedere ca "denumireFirma" este un brand cu un numar de 5 cifre pentru cautarile lunare exacte din Romania. Daca firma ar fi avut vizite din cautari dupa brandul altei firme atunci ar fi fost alta situatie.
Un exemplu, pentru a intelege situatia: probabilitatea ca cineva sa cumpere de pe oktal.ro este de N ori mai mare daca acceseaza siteul scriind adresa in bara de adrese sau intra din Google scriind "oktal", iar apoi ajunge la pagina prodului dorit ("Tableta Samsung P3110", sa zicem) decat daca ajunge in oktal.ro scriind in Google "Tableta Samsung P3110". In primul caz stie de unde (multi din noi avem preferinte: emag, pcgarage, altex, domo etc), in cel de-al doilea caz se presupune ca potentialul vizitator va intra in mai multe siteuri pana cand se va decide.
Acest N este valoarea ce se doreste a fi estimata. Nisa este fashion, conteaza mult ca marea majoritate a clientilor sunt ... cliente.
Se incumeta cineva? M-ar interesa mai mult parerile fetelor, ele stiu mai bine cate siteuri navigheaza pana se decid asupra efectuarii comenzii.
Sau cei care au magazine online cu produse pentru femei si monitorizeaza conversiile: directe sau organic "pe brand" versus organic normal.
=================================================
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
=================================================
Multumesc puthre.
Chiar daca e destul de dificil de exprimat o valoare cu un coeficient mic de eroare, as dori si alte pareri.
Ideal ar fi sa vina din partea unora direct implicati in domeniu, dar cred ca si altii se pot gandi la urmatoarea situatie:
Mi-am propus sa-mi cumpar, azi daca se poate, "Tableta Samsung P3110". Am doua variante:
1. Ma duc pe siteul meu favorit (de unde am mai cumparat, stiu ca are preturi bune, poate nu totdeauna cele mai mici, imi prezinta garantie, livrarea a fost promta etc) si mi-am "rezolvat problema".
2. Nu stiu de unde, incep sa caut cu Google dupa "Tableta Samsung P3110", navighez pe un numar de N siteuri si pana la urma ma decid.
Acest N ma intereseaza.
Acum acest N se mareste, cred eu, in cazul femeilor.
1. Rochiile, de ex., nu sunt nici pe departe asa standardizate precum echipamentele electronice, deci e ca si cum ti-ai pune intrebarea "Vreau tableta samsung", dar as vre sa vad si ce culori sunt disponibile, ce floricele mai au etc.
2. Femeile sunt mai "rabdatoare" la cumparatauri, inutil sa mentionam cate bancuri sunt pe tema asta.
Inca nu-mi dau seama unde am gresit din moment ce nu a fost decat o parere exprimata.
a) Am setat neconfidentialitatea raspunsurilor din chestionar?
b) Am lasat sa se creada ca intrebarea se adreseaza doar celor care au date statistice din propria afacere sau care sunt femei?
c) Am scris prea mult si putini au avut timp sa urmareasca?
d) .....

Răspunde cu citat