Daniel, foarte misto chestiile prezentate, sint sigur ca daca le-ar implementa cineva n-ar putea tine pasul cu vanzarile. Te asigur de asta, o mare problema a magazinelor online romanesti e ca ajung (prin diferite metode) sa vanda mai mult decat isi permit.
Hai sa dau si eu share la un lucru care mi se pare simplu si super util. Majoritatea magazinelor (IT&C in special) targeteaza vizitatorii cunoscatori in ale produselor pe care le vand. Ei aduc un volum considerabil de vanzari si mi se pare justificata atitudinea asta.
Dar, ptr ca exista si un dar, exista un volum destul de mare de vizitatori care nu stiu ce vor, care vin sa li se recomande, care vin sa gaseasca sugestii sau care vin ptr ca au auzit ca aici pot cumpara ceva misto si la un pret bun.
Cum ii ajuti pe oamenii astia sa cumpere?
Exceptand bannerele, care nu sint neaparat functionalitati, poti genera filtre pentru oameni ce nu cunosc detalii si specificatii despre produse, astfel incat ei sa isi poata tria produsele cautate dupa preferinte simple cum ar fi:
- produse cu performanta mare. Poate pare stupid, dar daca am bani si vreau sa imi cumpar un produs performant fara sa stiu specificatii, cum fac asta? Trebuie sa existe un filtru special care sa imi spuna ca acele produse sint de o performanta ridicata, motivul ptr care sint si mai scumpe;
- tot in zona oamenilor care vor sa cumpere dar nu stiu ce, ma gandeam ptr magazinele IT&C la un filtru/triere a calculatoarelor, spre exemplu, dupa jocurile pe care le suporta ca si configuratie.
Sint multi copii care vor sa isi cumpere calculatoarele in functie de jocurile pe care le suporta, deci criteriul de cumparare nu mai e neaparat banul, ci jocul. Nu stiu care calculator as putea sa il iau, dar stiu sigur ca vreau unul care sa suporte un anumit numar de jocuri.
Filtrul asta se poate aplica la multe alte produse.
- n-as ignora nici cross selling-ul prin componentele complementare de care uneori oamenii nu sint atenti sau constienti ca le-ar putea cumpara. Sint putine magazine care fac lucrul asta.
Sint multe manipulari utile care se pot face studiind comportamentul vizitatorilor pe site si se pot face multe modificari ptr a stimula vanzarile.
Poate cu ocazia asta cineva o sa le implementeze, ca sint gratuite pe net. Ar fi interesant de continuat lista asta.![]()

Răspunde cu citat