Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Costuri creare magazin online?

Afișare hibrid

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    40
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit Costuri creare magazin online?

Buna seara,

Ma gandem sa va cer parere despre costurile care le implica realizarea unui magazin online.

Costuri:
    1. Numele domeniul .ro 30 euro
    2. Gazduire, eu as zice undeva intre 60-100 euro pe An sau este nevoie de un server dedicat?
    3. Site-ul magazinului online ? script gratis OS Commerce sau sunt altele la preturi acceptabile(cat?) si mult mai bune.
    4. Un script de profitshare, genul celui utilizat de emag . ro pentru a se putea realiza un program de afiliere.
    5. Cat costa implementarea si care este procentul care il retine un procesator de plati online de la fiecare comanda?
    6. Plata prin PayPal. Cat retine PayPal pentru a extrage bani in cont pentru firme?
    7. Promovare online articole/link-uri pe an?
    8. Cat costa infintarea unui SRL?

Va rog sa adaugati si alte costuri care credeti ca le implica un magazine online.

Va rog sa va dati cu parerea la costurile fiecarui punct de mai sus.

(Sper ca am postat la sectiunea potrivita)

klaucs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    1st February 2011
    Locaţie
    Buzau
    Vârstă
    41
    Posturi
    95
    Putere Rep
    28

Implicit

1. Mai pune 10 eu.
    2. Sigur nu ai nevoie de un server dedicat. Pentru inceput si nu numai, un VPS cu Control Panel la 22$/luna e super pe cand serverul dedicat ajunge peste 80 eu/luna.
    3. Script gratis de oscommerce merge si asa... doar ca din ce vad eu nu prea cred ca o sa te descurci sa il faci sa "mearga" - deci si aici bani la unu' care stie. Plus ca nu o sa ai parte de prea multe module incluse (cred).
    4. Afilierea las-o pana cand ajungi ca emag.
    Restul le gasesti prin google.
    Daca vrei sa faci ceva bun, documenteaza-te bine. Un magazin online ar fi cam ultima treapta de evolutie pe www, apoi poti sa treci la online multiplayer games si altele mai complexe.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    40
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

Multumesc pentru info.
    Nu vreau sa devin emag, dar vreau sa ofer posibilitatea de afiliere, preferabil directa, dar se poate face si prin 2parale.ro
    Pentru punctul 1 cred ca am uitat de tva .

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

ai inceput prost de la inceput.
    1. corect ca si pret, vezi daca gasesti un domeniu ca si keyword sau brandabil. Vezi ce vinzi, vezi ce cuvinte cheie iti propui pe domeniu, vezi care este cel mai cautat, asa ajungi la cateva variante ptr domeniu. Daca esti ff norocos, e liber si il iei cu 30, daca e ocupat, poate ai noroc si e de vanzare, mai costa 100-200, 1000 e. Ptr un magazin de jucarii am dat 900e pentru un domeniu interesant, ca si ex.
    2. banuind ca nu vei intra direct top3 pe toate cuvintele cheie si nici ca iti cumperi reclama de 10.000 ron lunar, nu ai ce sa faci cu servere dedicate.
    3. script gratis? cat dai, atata face.
    4. ca sa ai afiliati trebuie un istoric in spate, trebuie sa demonstrezi.Mai asteapta. 2Parale va discuta cu tine cand vei avea 1-2 ani de functionare si macar 1.000 de comenzi onorate.
    5. intre 2.2 si 7%, iti recomand mobilpay. Implementarea poate sa coste 1 leu sau sute de euro.
    5a. ai in vedere plata in rate cu card avantaj sau garanti daca te adresezi femeilor de ex.
    6. nu am habar cat este comisionul, dar daca nu te adresezi direct celor care folosesc paypal, vei avea 1% plati cu Paypal din total vanzari.
    7. vrei sa ghicim noi ce buget ai tu ? Este piramidal, dar cu varful in jos, pe masura ce cresti poti achizitiona mai multe linkuri sau articole ca si volum lunar.
    8. undeva in 800-1000 ron cu absolut tot. ai in vedere ca o contabila va mai cere 200-350 ron in functie de complexitatea actelor tale.

Vor fi o multime de costuri pe parcurs, de la a platii pe cineva pentru niste bannere misto, pana la a platii servicii de newsletter.
    Poti incerca platforme gen shopmania, magazine online, etc care iti "monteaza" un script de ecommerce relativ complet, pentru inceput. Daca ti se justifica, investesti intr un magazin online.
    Succes.
    Ultima modificare făcută de Serban Cristian; 25th March 2011 la 01:23.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    40
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

@serbancc
    Ma gandeam la modul de plata prin epayment, din cate am vazut au un comision in jur de 3-4% la plata cu cardul.
    Dar ma gandesc ca si plata cu ramburs ofera un randament bun daca valoarea produsului este mare.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

nu alegi tu ce isi va dorii clientul, daca ii lasi sa aleaga, 90% vor alege plata ramburs.

Suma tranzactionata: 159,00 RON
    Taxe transport: 0,00 RON
    Comision procesare: 11,83 RON

Cam asa arata un raport la tranzactia Epayment, poti sa calculezi tu cat este comisionul lor. Epayment sunt cei mai scumpi, dar teoretic ofera cel mai bun support si au serviciu antifrauda. Bine, acelasi serviciu nu a vrut sa mi dea ok ptr o tranzactie de 400e, ca e frauda, iar omul mi-a trimis banii prin banca, cu aceleasi date.
    Ultima modificare făcută de Serban Cristian; 25th March 2011 la 02:08.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    40
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de serbancc Vezi Post
    nu alegi tu ce isi va dorii clientul, daca ii lasi sa aleaga, 90% vor alege plata ramburs.
    Presupun cand vorbesti de plata cu ramburs te referi la curier care este avantajos pentru comenzi de peste 200 ron.
    Dar ar fi o varianta si posta romana care are comisioane mai mici(cred), dar este in dezavantajul clientului pentru ca trebuie se deplaseze pana la posta.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

oscommerce este outdated. pentru clienti eu folosesc un script facut de mine, daca vrei ceva open source recomand prestashop.

tanshi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd March 2011
    Locaţie
    Ramnicu Sarat, Buzau
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Mar Vezi Post
    oscommerce este outdated. pentru clienti eu folosesc un script facut de mine, daca vrei ceva open source recomand prestashop.
    Pe 31 Martie se lanseaza oscommerce v3.0 - foarte probabil vor fi schimbari majore.
    Eu lucram cu oscommerce acum 3 ani... intre timp am trecut la prestashop sau wordpress cu pluginuri speciale pentru magazine mai simple, insa astept lansarea noii versiuni osCommerce pentru a reanaliza situatia.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

N-ai cum sa folosesti paypal pentru vanzari in romania pentru ca nu au suport de RON, si toate tranzactiile in cadrul Romaniei trebuie sa se faca in RON. E ok doar pentru clienti straini.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 09:03
  2. Confirmare creare cont la magazine online
    De Sorin Frumuseanu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 24th September 2010, 15:34
  3. Vand Site creare si administrare Form-uri online
    De Consumatorul în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 7th December 2009, 01:34
  4. costuri bannere
    De pitagora în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 20th December 2008, 09:56
  5. magazin online
    De flory în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th June 2007, 12:06

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii