Salut , detin mai multe magazine cu livrare in tara, infiintate tot pe I.I.
Partea buna este ca nu prea sunt controale la nivelul nostru. Insa sunt corect nu fac DELOC magarii. E prea mare riscul.
Partea "rea" este ca recomand ca pentru app 200 ron sa ai un contabil . Te ajuta cum nici nu iti inchipui.. Am lasat ( in trecut ) 2 ani sa activez fara contabil si m-am trezit cu greseli zdravene pe care nici nu le gandeam
1) mie siteul imi emite o proforma la plasarea unei comenzi. Spun clar in ea ca nu are valoare contabila , mai ales ca pot fi produse lipsa din stoc (rar) sau pot surveni modificari. Sincer am putini client pentru ca asa este domeniul si prin urmare imi cam verific telefonic comenzile.
2) emit factura si o atasez in colet cu tot cu chitanta, in caz de plata ramburs.
Firma "mea" de curierat aduce rambursul in plic.
3) nu am casa de marcat pentru bonuri asa incat emit facturi doar la persoane juridice..dealtfel toti clientii mei sunt PJ, SRL. Asa e specificul.
4) daca e plata in cont ( ca asa vrea clientul) pun in colet doar factura. Dovada de varsamant o are de la banca.
de la cine ai inteles ca : "Am inteles ca incasarea unei comenzi o justifici prin curierul cu care lucrezi sau posta "?
Nu stiu sa verifice numeni Cpanelul siteului tau sa vada corespondenta cu ce ai incasat si comenzile din contabilitate. In final Cred ca 50 % dintre clienti pun mana pe telefon si imi lanseaza comanda telefonic. Daca am vorbi de anumite reguli, pasi etc, am ajunge la standarde ISO.
Contabil, trebuie sa ai factura de intrare marfa , factura de iesire ,situatia stocurilor si caiet cu mijloace fixe. Evident si acte pentru cheltuieli curente sau ocazionale de functionare.
referitor la factura finala globala, CRED ca poti, dar nu chiar pe o luna..
Insa depinde intr-adevar sa te intelegi cu clientul si apoi chiar sa nu conteze pentru garda corelarea intre Cpanelul siteului si comenzile reale. ( ceea ce eu nu cred ca ,,, conteaza)
Spor , si nu uita de contabil..isi merita banii

Răspunde cu citat