1 out of 1 members found this post helpful.
Nu-mi place cum suna "copiat". Am simplificat si recreat cele mai utilizate metode cu care utilizatorii de jQuery sunt deja familiarizati, bineinteles respectand method chaining. Incurajez folosirea JS pur la crearea functiilor simple si CSS atunci cand framework-urile devin overkill. In opinia mea, overkill inseamna cantitatea de raw code care poate fi mai mica decat daca ai folosi o librarie sau framework coroborata cu expansiunea complexitatii aplicatiei.
Asta insemnand ca initial, volumul de raw JS poate fi destul de rapid si suficient chiar daca nu poate fi reutilizat sau poate fi reutilizat partial, iar mai tarziu cand complexitatea aplicatiei creste, sa constati ca ai nevoie de o librarie.
De acord, e usor sa ascunzi un element sau sa schimbi un atribut dar daca vrei sa serializezi un form ale carui date sa fie trimise prin XHR, volumul de pure JS devine prea mare.
Ideea ta e buna dar nu ma pricep la vectori si nici mare fan JS nu sunt. Nu scriu JS in fiecare zi ci doar atunci cand nevoia ma indeamna s-o fac.
Asa s-a intamplat si cu jSpine.js care a luat nastere dupa ce m-am saturat de jQuery si JS pur.