Citat Postat în original de puthre Vezi Post
........
Google ia in considerare bounce rate ca factor de ranking. Gresit. Pe langa faptul ca google abia daca are aceste informatii pentru 60% din siteuri, bounce rateul din google analytics poate fi foarte usor de manipulat atat pentru propriile siteuri cat si pentru siteurile concurente. Daca il manipulezi e ca si cum ti-ai modifica vitezometrul la masina ca sa nu te prinda radarul.
................
Exista anumite tipuri de atacuri SEO care se reflecta in bounce rate. Dar nu un bounce rate iti afecteaza pozitia ci atacul propriuzis.
Din pacate am fost nevoit sa studiez problema in momentul in care mi s-au rosit rapoartele de la Evenimente de inteligenta din Analytics. Era o incercare de manipulare pe anumite cuvinte cheie care din pacate chiar a avut efect asupra mea.
Dupa ultimul update cel care folosea acesta metoda a picat cateva pagini in SERP. Nu stiu daca mai foloseste metoda dar fiind la distanta mare de el, nu ma mai afecteaza.
Daca iti faci un bounce rate fake iti aduce doar deservicii. Nu puteam sa descopar acel atac si sa iau masuri daca aveam un bounce rate fake.

Citat Postat în original de Gratian Alinei Vezi Post
La un site am primit câte un mail, timp de 2 luni, de la Google Analytics ceva de genul "Last month your site xxx had a bouce rate of 100%. Do something!!!".
Google nu recunoaște că ar fi un factor de ranking, așa o fi? Și atunci, de ce îl interesează că am eu un bounce de 100%? Și dacă e bun, de ce să-l stric?
...................
Cand iti recomanda sa faci ceva, probabil ca Google se refera chiar la scripturile astea. Nu?
Bounce rate din Analytics este un indicator pentru tine nu pentru Google. Poti sa pui script dupa script pana il duci la zero (din pacate negativ nu se poate). Are relevanta pentru tine, este doar un raport.
Buna comparatia cu vitezometrul!