Daca nu am explicat cum trebuie sau vrei sa mai intrebi ceva...fell free to ask.![]()
Scriu pe blog despre online, marketing si programare web.
Ultima modificare făcută de Nichita; 3rd June 2014 la 18:42.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Telefoanele au 320 sau 360px in portrait si 480px in landscape de obicei.
Tabletele de 7 inci au cam 600px, iar cele de 10 800px.
Daca siteul nu e foarte complex, atunci cea mai buna solutie e responsive.
Altfel poti folosi subdomeniu fara nici o problema, dar sa respecti tot ce spune Google aici.
La numarul mare de device-uri care exista pe piata si apoi de browsere si aplicatii de pe care iti viziteaza userii siteul, nu faci nici-o branza daca folosesti o dimensiune anume. O sa ramai fix in aceeasi situatie, o sa ii multumesti doar pe unii, si nu ai garantie ca sunt cei care te intereseaza pe tine mai mult.
Cel mai bine e cu responsive. Dar daca chiar nu poti implementa responsive, atunci serveste-i userului, exact ce-l intereseaza in partea stanga sus fie din html, fie din css/js.
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Totul depinde de aplicația ta. Soluția responsive din CSS e cea mai simplă, dar mărește dimensiunea fișierelor, se încarcă uneori resurse nefolosite și anumite funcționalități sunt inutile pe mobile (ex. mouseover).
O soluție mai complexă e una hibrid - cu variante pentru desktop, tabletă, smartphone și telefon și, în cadrul fiecăreia să folosești media queries în funcție de dimensiunea viewport-ului (nu există un standard aici, folosești un amestec de dimensiuni uzuale și dimensiuni la care layout-ul trebuie neapărat schimbat). Pe varianta desktop pui <link rel="alternate" href="...url mobile..." > și pe cea mobilă <link rel="canonical" href="...url desktop..." >.
Faci cate un fisier .css pentru fiecare rezolutie si folosesti AdaptJS ca sa incarci doar .css-ul de care ai nevoie
Info-> Adapt.js - Adaptive CSS
Ultima modificare făcută de Raoul; 4th June 2014 la 01:48.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)