Un exemplu poat efi un site de anunturi care are aprox 30 de afisari de persoana. Nu discut calitatea site-ului sau un site anume, iau doar un exemplu. Caut sa cumpar un apartament de 3 camere. Prin urmare, ma uit la toate anunturile din categoria de 3 camere. Sunt 4 pagini cu anunturi. Prin urmare o sa fac undeva pe la 4 afisari. La astea se adauga inca cateva afisari pentru vizualizarea detaliilor unor anunturi. Insa cum la majoritatea anunturilor se vizualizeaza o parte din detalii inca din listare, sunt sanse foarte mari ca nu voi face click pe fiecare anunt, pentru ca nu toate sunt din zona mea de interes (sa zicem ca ma uit dupa un apartament in Drumul Taberei sau Militari). Probabil o sa vizualizez inca 5-6 anunturi. In situatia cea mai buna, voi face intre 10 si 15 afisari. Si asta e un exemplu pur teoretic care nu se aplica la fiecare vizitator. Insa ca media sa fie 30, inseamna ca unii fac si 50 de afisari, ceea ce mi se pare imposibil pentru un site din categoria asta.
Realitatea.net are aprox 6 afisari de unic, ceea ce mi se pare rezonabil. Trilulilu.ro are aproximativ 10, si mi se pare iarasi rezonabil, probabil lumea se uita la filmulete destul de mult. Insa e diferenta foarte mare de la 10 la 30.
Intrebarea mea este, cum faci sa cresti numarul de afisari pentru vizitatorii dintr-un site, sa spunem, de stiri sau business.

Răspunde cu citat