Pai motivul pt care majoritatea au votat Da, e pt ca iau clienti mici, care se pot urca foarte usor white-hat, fara prea mult stres, tehnici pe care le-au aplicat la alte site-uri si n-au fost afectate de "Pinguin". Eu de exemplu, daca mi-ar permite timpul, as mai lua clienti dintr-astia mici fara nicio grija, niciunul dintre cei de care m-am ocupat pana acum nu a fost afectat de Pinguin, si cand zic asta, ma refer ca nu s-au miscat aproape deloc (modificari de +-1 pozitie la unele keyword-uri). Ori astfel de clienti se pot lua in continuare fara pb.

In schimb e mai greu cand vine vb de un client ceva mai mare, care de exemplu vrea optimizare pt cateva zeci de deep pages, pt keyword-uri cu competitie destul de mare. Pe langa faptul ca nu am timp acum, chiar daca as avea, n-as lua asemenea clienti pana nu se stabilizeaza ranking-urile si pana nu se lamureste putin treaba cu update-ul asta.

Ca sa fi fost mai relevant poll-ul, trebuiau mai multe detalii: daca ofera sau nu garantii, cu contracte sau "ne intelegem noi", daca sunt proiecte mici, medii mari, de durata scurta sau pe termen lung, etc. Asa, daca marea parte din cei care au votat Da au luat clienti mici, iar cei care au votat Nu au refuzat proiecte mari, e totul ok zic eu, nu cred ca-i un rezultat surprinzator