Vezi Rezultate Sondaj: Cata Cola/Cafea bei pe zi?

Alegători
91. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • <250 ml cola, 1 ceasca de cafea

14 15,38%
  • 250-500 ml cola, 1-2 cesti de cafea

11 12,09%
  • 0.5-1 litrul cola, 2-3 cesti de cafea

14 15,38%
  • 1-2 litri cola, 3-4 cesti de cafea

7 7,69%
  • > 2 litri cola, > 4 cesti de cafea

8 8,79%
  • deloc (0)

37 40,66%
Pagina 3 din 7 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 65

Subiect: Coca Cola vs. Cafea

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Cand am vazut titlul threadului, m-am dus direct cu gandul la 1nesco

Legat de topic, eu cafea n-am baut niciodata. Adica am mai baut si eu prin copilarie, cand credeam ca deh... o sa rezist mai mult pe la cate-o nunta daca beau si o cafea si nu o sa imi fie somn. Apoi na... s-au mai ivit ocazii, cand mai mult sau mai putin fortat de imprejurari am baut si cate o cafea (de ex. acum o saptamana am baut-o pe prima de anul asta ). Cert e ca daca le adun pe toate, nu cred ca umplu o sticla de 2L

In ce priveste cola, nu pot sa zic ca am fost niciodata un mare bautor (in genul, ziua si sticla de cola, luni/ani la rand), insa cand am baut... am baut nu m-am jucat In ultimul an insa am renuntat aproape complet sa mai beau orice suc carbogazos si m-am dat pe apa plata si ceaiuri Asta dupa o mica problema de disconfort stomacal (baiuri cu bila), cand m-am decis sa renunt la o gramada de chestii care consideram eu ca mi-ar putea provoca/accentua starea respectiva. Inclusiv la BEREE (partial doar totusi... ), si vorba aia... eu am baut la scurta mea viata destula (am inceput de mic ca am avut anturaj "bun").

Dupa zilele/noptile cu excese de 10-15+ beri, a doua zi ma simteam foarte gol in stomac, desi nu exista o stare de foame. Am citit pe urma ca valoarea energetica a unei beri (juma de litru) e echivalentul a 2-3 oua. Ceea ce insemna ca in serile alea eu "mancam" 30-50 de oua si mai mancam si a doua zi ca sa imi "umplu" stomacul. Nu-i de mirare de ce ma ingrasam intr-o vreme vazand cu ochii De asta cred ca berea nu e deloc buna in cantitati maricele, in special pentru noi astia mai sedentari, care nu facem efort fizic, cel putin nu in timpul lucrului.

Alte chestii dadatoare de energii, cum ar fi energizantele, batoane energizante sau mai stiu eu ce nu consum. Consider ca toate sunt doar "calea" catre un cerc vicios din care nu mai poti renunta daca renunti la ele, decat daca le inlocuiesti cu ceva. Chiar daca pe termen scurt pot avea efect, pe termen lung iti obisnuiesc organismul cu o cantitate de "energie" pe care nu o mai poti suplini daca renunti la produsele astea. Mai bine fara
    Si eu nu stiu cum sa mai pun 2-3 kg pe mine. Eu m-am interesat ce NU trebuie sa consumi pentru a tine cura de slabire si am consumat exact produsele respective, fara nici un efect. Ma chinui 6 luni sa ma ingras 2 kg si le dau jos in 2 zile daca nu mananc bine si beau mai mult

P.S. Si sunt extrem de sedentar. Acum 4-5 ani alergam 6-7 km pe zi, acum nu-i alerg intr-un an si sunt mai slab decat atunci

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Alex, e simplu sa renunti la tigari. Hai sa te ajut. Un coleg de serviciu al tatalui meu: 1 pachet pe zi, 6 ani mai tarziu, cancer pulmonar. 15% probabilitate de a scapa. 160.000 americani mor anual din cauza asta. Am citit recent foarte mult pe tema asta de cand cu problema colegului tatalui meu. Sincer, e ingrozitor. Nu doresc asta nimanui.
    Stiu si eu destule cazuri, dar asta nu m-a motivat destul de mult. Adica incerc, dar ma dau batut pana la urma. Acum incerc cu tigari electronice
    Ultima modificare făcută de Alex Dumitru; 20th December 2010 la 01:46.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Si eu nu stiu cum sa mai pun 2-3 kg pe mine. Eu m-am interesat ce NU trebuie sa consumi pentru a tine cura de slabire si am consumat exact produsele respective, fara nici un efect. Ma chinui 6 luni sa ma ingras 2 kg si le dau jos in 2 zile daca nu mananc bine si beau mai mult

P.S. Si sunt extrem de sedentar. Acum 4-5 ani alergam 6-7 km pe zi, acum nu-i alerg intr-un an si sunt mai slab decat atunci
    Cred ca tine si de metabolism. Unii se ingrasa si cand beau apa, in timp ce altii pot infuleca orice.... eu m-am ingrasat in ultimii 3-4 ani (ajunsesem la 80kg+, la doar 1.70 inaltime si muschi nu prea mai am ). Cand mi-am facut un pic de ordine in dieta (aka. fara nicio recomandare din partea nimanui sau sa citesc pe undeva, doar mi-am regularizat mesele si am renuntat in mare parte la sucuri/bere/fast-food/etc.) am slabit de unul singur pana la 70-72kg, in vreo 2-3 luni.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Cred ca tine si de metabolism. Unii se ingrasa si cand beau apa, in timp ce altii pot infuleca orice.... eu m-am ingrasat in ultimii 3-4 ani (ajunsesem la 80kg+, la doar 1.70 inaltime si muschi nu prea mai am ). Cand mi-am facut un pic de ordine in dieta (aka. fara nicio recomandare din partea nimanui sau sa citesc pe undeva, doar mi-am regularizat mesele si am renuntat in mare parte la sucuri/bere/fast-food/etc.) am slabit de unul singur pana la 70-72kg, in vreo 2-3 luni.
    Eu am vreo 57-58 la 1.73 si as vrea sa ajung pe la 64-65, dar m-as multumi si cu 60-61, desi e greu sa ma mentin si acolo

Si totusi, nu stiu ce sa zic despre cola. Eu de cand am inceput sa mananc mai bine ( fara fast food si porcarii ) si am renuntat la bere + sucuri, parca m-am mai ingrasat putin si ma simt mai bine

P.S. Am avut o perioada cand facusem burta pentru ca beam foarte multa bere, dar s-a retras la vreo 2 saptamani dupa ce m-am lasat. Asta chiar era trist, sa fiu schilod si cu burta

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    39
    Posturi
    282
    Putere Rep
    28

Implicit

M-ati omorat... foarte multi care au postat un raspuns pe langa sa voteze au renuntat la cola.
    Eu sunt fan cola/pepsi.

Daca nu beau 1-2 zile cola sau pepsi simt ca lipseste ceva. O perioada cand eram in cura de slabire(aveam 83-84kg la 173, acum sunt undeva la 77-78kg) am incercat sa nu beau mai mult de 1 cana/doza pe zi si vreau sa zic ca se simte mai ales pentru cei care vor sa slabeasca sau macar sa se mentina.

Cafea am baut doar cand lucram dimineata, 3 in 1 cu mult zahar si coffeta.
    Ultima modificare făcută de Daniel Mocan; 20th December 2010 la 03:04.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Ideea e ca la anii astia (15-20-25) ai impresia ca stomacul e de fier si ca orice ai manca, nu te poate afecta. In realitate nu e deloc asa, si pe cat e de rezistent acum, pe atat de rau il strici daca-l pui prea mult la incercare.

In epoca asta tentatia "exterioara" (gust/aspect/miros) e foarte tentanta, pe oriunde ne-am duce, in materie de bauturi si mancaruri. Insa nu stim ce compromisuri se fac de catre producatori pentru produsul final (substante/chimicale/etc.).

Aproape toti care am baut cola in exces am simtit acele arsuri in stomac mai devreme sau mai tarziu (in special cand e baut pe stomacul gol). Pentru mine asta e un semn clar ca nu e bun, iar cine inca bea n-ar trebui sa astepte sa i se intample si lui.

Acum 2 veri, am luat o sticla de Giusto cred. Fiind vara, am dat pe gat incetisor mai mult de un litru in vreo juma de ora. De la un momentdat insa, efectiv simteam ca imi arde gatul. Era foarte inflamat si nici nu m-ai putea inghiti (in prima faza nu mi-am dat seama ce ii, si am continuat sa mai beau, fiind si cald, ca sa mai "atenuiez" inflamarea). Nu stiu ce dracu a fost in el... or fi gresit cu concentratia, o fi fost expirat si nu mi-am dat seama. Cert e ca mai bine de o zi aveam gatul inflamat de imi simteam tot esofagul pana in stomac (din cauza inflamarii), de cate ori incercam sa inghit (chiar si in gol) sau sa mestec cate ceva.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Dane, cafeina se elimina din corp in 9 zile, deci asta e perioada in care apar simptomele de renuntare (whidrawal). Dupa prima zi, simti ca lipseste. A doua a treia sunt ok. Numarul 4, dureri mici de cap. Si apoi devine mai ... interesant. Dureri musculare, depresii, oboseala, febra, simptome de raceala, etc. Dureaza cam 14 zile toata povestea.

Eu de cand am renuntat la cola, nu mai tusesc, nu mai simt acid in stomac/gat, si nu mai am starea aia de ..."pot sa alerg 5 KM, hai ai chef de o tura?". Dorm fascinant de bine (ieri m-am trezit la 3 PM), insa partea proasta e ca simt ca lipseste.

PS. Mi se pare din statistica noastra ca fie se bea mult, fie deloc. Vad ca sectiunea 250-500 ml cola, 1-2 cesti de cafea e cam pustie
    Ultima modificare făcută de Emil; 20th December 2010 la 03:16.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    39
    Posturi
    282
    Putere Rep
    28

Implicit

@cristi ursut si @emil
    Aveti amandoi dreptate, dar trebuie sa iti si permita programul sa renunti.
    Eu lucrez doar noapte si dorm ziua si sincer chiar daca dorm in timpul zilei ma simt obosit(sunt un fel de zombi), dar dupa un pahar/doza de cola parca ma mai trezesc un pic.
    Cand o sa ma vin in Romania(acum lucrez in UK pt casa si masina), o sa incerc si eu ceaiuri si am inteles ca un pahar de vin rosu pe zi face foarte bine.

(Chiar daca nu face parte din SEO, acest subiect cred ca ne afecteaza pe toti cei care facem SEO/SEM ... , toti vrem sa fim mai concentrati si cu chef de munca)

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

@Alex
    Daca vrei sa te ingrasi: alune la greu si cafia dulceee. Tine si de foame cand ti lene sa mergi la masa (+ stimuleaza neuronu). Un matiz pt deplasari de peste 50 m (cinci zeci) ajuta

@Ursut: miau!
    Sac ca mi-s constient ca bag chimicale, asa ca obligat-fortat pap eco. Aici gasesti ultima reteta de coliva, 99% eco, 80% naturala, din 18 decembrie 2010.

Last minute: toti amicii stiu ca sunt fan Amigo solubil si probabil de la asta o sa crap O cafea super-buna, super eficienta: Lavaza albastra, made in Italia. Chiar si in cantitati mici (4 lingurite la kil) face minuni. Testat ieri, profund impresionat de efect.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

Implicit

M-am lasat de Cola / Pepsi de mai bine de un an, mi se facea sete permanent si nu imi mai placea gustul. M-am reprofilat pe Nestea Peach.

Cafea nu beau deloc, rar vreun cappuccino cu rom, tigari ioc (mi se par o mare prostie).

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Cristina, cata cola obisnuiai sa bei? Nestea si Cola au o diferenta de vreo 15% in aportul de cafeina. La 12 oz cantitate, cola are 30, nestea are 26.
    Ultima modificare făcută de Emil; 20th December 2010 la 12:15.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Pagina 3 din 7 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd July 2009, 14:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •