Tot analizez problema asta de ceva timp (motivele sunt evidente ) si am ajuns la urmatoarea concluzie: mergand pe principiul ca orice problema complicata este compusa din probleme mai simple a caror rezolvare este cunoscuta putem enunta ca la baza unui social everything avem urmatoarele:
A. Entitati existente:
- individ
- articol: poate fi orice structura de date, organizata in orice fel

B. Date de de baza:
- popularitate articole
- relatii indivizi
- afinitati indivizi - articole (tipuri)

Avand aceasta structura de baza putem construi orice sistem de social something la un nivel superior oricarei aplicatii existente la ora actuala.

Sa dau cateva exemple (unele din cele mai profitabile, le-am precizat si mai devreme):
1. Motor de cautare
2. Sugestii de shopping
3. Advertising

In primele 2 cazuri situatia este chiar simpla:
- caut ceva
- sistemul returneaza rezultatele
- pe primele pozitii pune rezultate accesate de catre indivizii cu care eu am o relatie
- ordonarea se face dupa puterea relatiei pe care o am cu ei
- ordonarea este afectata si de de afinitatile indivizilor cu care eu am o relatie catre domeniul din care face parte cautarea mea (caut telefoane -> se iau in considerare intai persoanele care au afinitate cu acest domeniu)
- daca exista rezultate pe aceeasi pozitie acestea sunt ordonate dupa popularitate

In cazul 3 (advertising) beneficiile se vad foarte mult la nivel de conversie si loializare.
Procentul de conversie este foarte important tocmai datorita costurilor mari de advertising si printr-un procent ridicat se ajunge la o reducere a costului pe target atins (overall scade costul atingerii obiectivului).
Iar loializarea unui consumator este cel mai mare challenge al momentului.

Ce vreau eu acum? As vrea sa dezvoltam acest subiect pentru ca intotdeauna am considerat ca din efortul mai multor persoane poate iesi ceva mai bun.