Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: despre pensii

gold21c este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    46
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit despre pensii

se poate sa cotizez la pensii pentru a avea continuitate pe cartea de munca? deocamdata nu sunt PFA si nu am nici firma si castigurile sunt prea moderate pentru a deveni persoana juridica. cei care castigati din adsense si alte modalitati de advertising si fara fi nevoie de a emite facturi, care ar fi procedeul?

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    40

Implicit

Si pe mine ma roade aceeasi curiozitate. Am intrebat azi la BRD, sa vad daca ei au vreo varianta si mi-au spus ca nu mai pot, de cand plata impozitului se face cu retinere la sursa si nu mai e obligatorie declaratia de venit global (this was also new for me)

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    36

Implicit

Eu nu inteleg ce legatura are pensia cu continuitatea in munca. Puteti foarte bine sa va faceti o pensie privata facultativa, care nu are nici o legatura cu cartea de munca.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    40

Implicit

Serios? Te-ai interesat sa vezi ca pensia facultativa se poate face in functie de salariul brut? Daca ai gasit undeva ceva diferit, te rog spune-mi si mie ca de cand caut.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    36

Implicit

Sincer nu stiu despre ce vorbesti - "pensia facultativa in functie de salariul brut". Probabil te referi la clasicii piloni I si II, pe cand eu ma refer la acele pensii cunoscute sub numele de Pilon III si IV.
    Oricum, cred ca daca intrebi un consultant de la orice firma mare de asigurari, iti va oferi o solutie adecvata pentru ceea ce vrei tu.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    40

Implicit

De ele vorbeam. Pot fi maxim 15% din salariul brut Am intrebat deja consultantul

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    36

Implicit

Daca zici ca e de maxim 15% si ca te-ai documentat, eu te cred. Dar sunt sigur ca sunt si alte produse - gen asigurari de viata cu componenta de investitie ("Unit linked" daca nu ma insel), unde sigur nu exista limita de suma.
    Cel mai bine, mai cere sfatul si altui consultant, eventual unul care facea asta si inainte de zarva asta cu pilonul II. Acum au aparut multi oameni care stiu numai asta si habar nu au care sunt produsele firmei lor.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    40

Implicit

Din pacate am vorbit doar cu un sef de agentie de la BRD si ei se ocupa de pensii mai mult la TV. Si am intrebat omul clar: ce fac cei care isi castiga banii din dividende si tranzactii la bursa? Momentan, nu avea solutii. O sa mai incerc si la firme care de asta se ocupa de "sute" de ani.

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    40

Implicit

Pentru cei cu carte de munca exista pensia "de stat" (pilonul 1). Toata tevatura care se face acum este pentru pensiile administrate privat (pilonul 2) - astea se leaga de pilonul 1 si nu poate cineva avea pilon 2 fara pilon 1. Exista si pilonul 3 (facultativ) care se leaga de 1 si 2.

Pentru cei care au venituri doar din alte surse decat salariile (deci nu sunt angajati nicaieri) exista varianta asigurarilor cu componenta de pensie. Astfel de asigurari s-au lansat in RO de cativa ani dar se pare ca nu sunt prea cunoscute. Intrebati brokerul / agentul dvs de asigurari.

P.S. Exista si asigurari care ofera posibilitatea ca la momentul "iesirii la pensie" asiguratul sa primeasca intreaga suma stransa (o valoare mare), in loc sa primeasca o suma lunar. Asta ar putea fi o optiune preferata de unii.
    Ultima modificare făcută de c_n_m; 4th December 2007 la 00:47.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. intrebare despre cod
    De zgabu în forumul Continut web
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2007, 13:43
  2. Topicurile despre ODP
    De Krumel în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th November 2007, 18:08
  3. Despre RSS...
    De webangel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th August 2007, 12:43
  4. Despre <H1> si <H2>
    De slobodan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 10th December 2006, 14:47
  5. Despre Clicksor
    De w3bmaster în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st May 2006, 02:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •