Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Cu cât credeți ca s-ar putea vinde un astfel de site

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit Cu cât credeți ca s-ar putea vinde un astfel de site

Sa luam un site de nisa, cu o vechime de 2 ani si jumatate, care are venituri precum se vede in poza. Site-ul are atasat un grup care creste organic cu peste 1 k pe luna. Membri activi 90%, momentan 34 K si pagina cu 25,6K. Nu se pune problema de a vinde din nevoie de bani, ci pentru a avea niste bani gramada si a scapa evident de o grija [ de a scrie articole, de a te ocupa de grup, pagina, etc. ]. CPC mediu 14 eurocenti. Nume domeniu EMD. Articole in jur de 250, 22,4 K afisari pe 3 luni, pozitie medie 10,5, deci evident ca prin SEO se poate ridica mult si traficul si banii castigari.

Parerea mea este ca nici nu se pune problema sa-l dai cu 12 x venit mediu = 1900 pe ultimile 12 luni.

Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

catalinux19 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th October 2013
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    36
    Posturi
    478
    Putere Rep
    24

Implicit

Poate sa valoreze 1000 euro, poate sa valoreze si 5000.
    Depinde de cat timp muncesti pe el, daca traficul e organic sau vine doar dupa ce postezi pe pagina de facebook sau pe grup...

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    262
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de catalinux19 Vezi Post
    Poate sa valoreze 1000 euro, poate sa valoreze si 5000.
    Depinde de cat timp muncesti pe el, daca traficul e organic sau vine doar dupa ce postezi pe pagina de facebook sau pe grup...
    Asta este un factor pe care nici un vanzator nu vrea sa il ia in seama -> banii cheltuiti ca sa obtii acel venit.

Dupa cum ai spus si tu Rapsodia, ca sa mentii siteul sa faca ~200 euro pe luna, trebuie sa scrii articole (bani) + timpul sa le publici (bani) + sa te ocupi de pagina (bani). Asta inseamna ca de fapt, siteul nu castiga 200 euro pe luna ci mai probabil 100 euro pe luna. Atunci pretul ar fi 12 x 100 euro = 1200 euro, nu?

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de nRazvan Vezi Post
    Asta este un factor pe care nici un vanzator nu vrea sa il ia in seama -> banii cheltuiti ca sa obtii acel venit.

Dupa cum ai spus si tu Rapsodia, ca sa mentii siteul sa faca ~200 euro pe luna, trebuie sa scrii articole (bani) + timpul sa le publici (bani) + sa te ocupi de pagina (bani). Asta inseamna ca de fapt, siteul nu castiga 200 euro pe luna ci mai probabil 100 euro pe luna. Atunci pretul ar fi 12 x 100 euro = 1200 euro, nu?
    Din punctul meu de vedere NU. pentru ca investind 1200 aia nu ai sa scoti 200 din care sa zici ca munca ta e jumate si jumate profit. Ideea asta ca un an e buchie de lege mi se pare absurda. Pai si daca dai coltu in 6 luni? Gata te lasi de munca, de tot si te apuci sa bei pana cazi pe jos, de frica ca s-a terminat viata? Asa nu ai mai lua credit pe veci ca le este la aia frica ca nu ai sa mai apuci sa rambursezi.

Revenid la valoare, de obicei in opinia mea conteaza potentialul, iar pozitia 10 in serp arata ca mai e loc. Iar daca cineva ar vinde o afacere care merge destul de usor cu venitul pe cateva luni, chiar nu il inteleg. A, di npunctul de vedere al cumparatorului e ok, merge si venitul pe 2 luni, doar ca nu vad de ce ai vinde ieftin. Ca sa ce? Sa nu mai ai venitul ala? Cat de repede poti aduce un site la 200 de euro pe luna? Stiu ca multi spun ca in cateva zile, luni. Experienta mea zice ca nu e chiar asa. Si da, poti sa cheltui 300 pe luna ca sa scoti 200, atunci inchizi sandramaua.

Culmea ca ii ia, dar vrea sa ii si recupereze. Daca ai un domeniu pe care ai cheltuit cum zici tu 100 x 30 de luni = 3000, nu e normal sa vrei sa scoti banii aia investiti?

LE: A, tipul asta e din Lituania, nu stie romana, dar a cumparat de la mine un EMD cu 800 de euro, in situatia cand ala castiga 200 pe an, + pagina + grup atasate, in total 1800 de euro! Asta a fost oferta lui, bine daduse initial oferta de 1700, am cerut 1900 si ne-am intalnit la mijloc. Ideea e ca omul chiar stia ce poate sa faca cu ele, spre deosebire de mine. Sper sa-i mearga, sunt convins ca voi mai face afaceri cu el. La noi din pacate s-a impamantenit ideea ca trebuie sa vinzi ieftin, ca e in avantajul tau.
    Ultima modificare făcută de Rapsodia; 21st May 2020 la 11:59.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    262
    Putere Rep
    24

Implicit

Ideea asta ca un an e buchie de lege mi se pare absurda
    Eu nu consider ca un site trebuie vandut pe venit x 12. Doar spuneam ceva pe exemplul dat de tine. Tu ai fost cel care a scris de 12 x venit mediu = 1900, asa ca am continuat si eu pe baza acelui exemplu.

Eu cred ca un site care are vechime de cativa ani (cum este al tau) se vinde cam cu 24 x medie profit lunar pe ultimele 6 luni.
    1) 6 luni pentru ca de obicei ai prins un holiday season precum Craciun sau Paste + luni mai moarte.
    2) Profit pentru faci venituri - cheltuieli. Degeaba ai venituri de 100 euro daca ai cheltuieli PPC de 80 de euro. Este doar un exemplu asta cu PPC dar o poti translata in absolut orice costa bani. Articole cu mult research care implica multe ore = bani. Sa tii updatata o pagina de facebook care iti aduce trafic consistent = bani.

Revenid la valoare:
    "de obicei in opinia mea conteaza potentialul" - potentialul este foarte subiectiv si depinde de fiecare cum stie si poate sa il monetizeze. Si aici intervin 2 probleme:
    1) Daca stii ca are potential, de ce nu te-ai ocupat tu de asta ca sa faci mai multi bani cu el? Pentru ca probabil costa bani sa ajungi la acel potential. Asta inseamna ca cel care il cumpara trebuie sa plateasca pentru potentialul pe care tu nu iti permiti sa il atingi + trebuie sa plateasca sa se ajunga la acel potential.
    2) Daca stii ca poate scoate mai multi bani dintr-o optimizare mai buna a reclamelor/advertiserilor/etc, tu de ce nu ai facut-o? Sau poate ai facut-o si nu se poate cu mai mult mai bine. Daca se putea si se facea usor, o faceai tu. Daca nu se poate usor inseamna ca costa bani sau timp. Timp inseamna tot bani.

"iar pozitia 10 in serp arata ca mai e loc" - sa ajungi pe pozitia 10 este "usor" (interpretabil pentru fiecare nisa/targhetare/tara/limba/etc). Dar toata lumea stie ca competitia incepe de la #5 si devine foarte interesanta de la #3. La fel, toata lumea stie ca traficul mare si care are conversie buna este, de cele mai multe ori, in pozitiile 1-3.
    Cand vorbesti despre potential, multi arunca vesnica "o sa faci o caruta de bani daca il urci sus pt ca stiu ca siteul de pe #1 face multi bani".

Daca ai un domeniu pe care ai cheltuit cum zici tu 100 x 30 de luni = 3000, nu e normal sa vrei sa scoti banii aia investiti?
    Pai si ala care il cumpara de la tine nu vrea sa isi scoata si el banii + profit? Altfel nu ar vrea sa faca tranzactia. Tu vrei sa iti scoti investitia pe 3 ani + bani pentru potential -> asta inseamna ca cel care il cumpara va trebui probabil sa astepte 5-6 ani inainte sa scoata profit din tranzactie? Este vorba de un business pentru ambele parti unde, ambele parti vor sa obtina profit.

Un exemplu de site la care am participat: venituri de 40K pe luna dar cheltuieli cu PPC si altele de aproape 20K pe luna. Siteul a fost vandut cu 500K, deci cam 24 x profit (nu venituri). Tot din 2017 era. Ar fi putut fi vandut mai scump? Probabil, dar piata pe US este cum este si asta a afectat pretul. Avea potential sa creasca si mai mult? Probabil, dar costa mult sa il mentii unde era. Costa mult sa il urci mai sus.

Exemplul cu tipul din Lituania: tu acolo trebuie sa intelegi ca banii nu au fost pentru site, au fost pentru paginile si grupurile de facebook. Nici bone24.ro nici cautbona.com nu fac bani pe cont propriu pentru ca ele nu rankeaza pentru aproape nimic. Tu acolo faceai bani datorita traficului din Facebook.

Cu toate astea, fiecare cere si plateste cat considera el ca este ok pentru el. Nu vreau sa fiu gigi contra, doar ca am vazut ca ai avut mai mult postari de genul in care te plangi ca oamenii de pe forum nu vor sa plateasca decent pt siteurile tale. Fiecare vede potential in diferite lucruri. Daca nu gasesti aici, incerci in alta parte si tot asa pana cand gasesti pe cineva care stie cum si poate sa eleveze veniturile siteurilor tale.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit

Eu nu consider ca un site trebuie vandut pe venit x 12. Doar spuneam ceva pe exemplul dat de tine. Tu ai fost cel care a scris de 12 x venit mediu = 1900, asa ca am continuat si eu pe baza acelui exemplu
    Eu am zis ca nu e ok pe 12 luni, mai ales cand site-ul acopera cheltuielile. Naspa de socotit chetuilei cand e doar munca ta. Poti zice zero, poti zice 1000, de obicei aici intervine daca dai sau scazi. Cand vrei bani pe scris articole iti da putin, cad se calculeaza cat l-ar costa pe el, e n-ori. Asa ca .. e greu de vazut limita corecta. Eu merg pe varianta externa, mai ales ca pana la urma un domeniu nepreoductiv poate fi mutat pe un subdomeniu si asta e.

Exemplul cu tipul din Lituania: tu acolo trebuie sa intelegi ca banii nu au fost pentru site, au fost pentru paginile si grupurile de facebook. Nici bone24.ro nici cautbona.com nu fac bani pe cont propriu pentru ca ele nu rankeaza pentru aproape nimic. Tu acolo faceai bani datorita traficului din Facebook.
    Ce faceam eu numai bani nu sunt. Ideea e ca omul nu a venit cu texte gen 10 euro mia de fani. Mai ales ca erau fani organici, membri organici. Site-ul era ca sa fie, oricum lumea tot pe FB scrie, nu-si mai bat capul cu profile, etc. Ideea vanzarii a fost simpla, prea putin venit asa ca mai bine vand. Munca deloc, grup la liber, pe site nu am mai scris de 100 de ani. Am tot incercat sa vand aici cu macar 500, nici pomeneala, uite ca m-a cautat ala - am crezut ca e teapa, mi-a scris prin Godaddy, nici nu stiam ca se poate.

oamenii de pe forum nu vor sa plateasca decent pt siteurile tale
    Nu ale mele, ca na - ale mele poate nu-s de calitate, au teme gratis sau daca nu gratis, oricum nu cine stie ce. In general ma "doare" ca se ia in ras munca de a face si ridica un site, care trebuie platita. Eu tin la ale mele, poate sunt prea "atasat", dar oricum sa iau 1200 de euro pe un site care imi aduce 2000 pe an - ca nu investesc eu in PPC, CCP, etc. textele sunt scrise de mine, totul e munca mea, tin la ea. Nefiind in pana de bani de ce s anu stau si sa incasez? Ok, abandonez proiectul, o ia la vale, dar tot aduce pasiv - in ideea ca e abandonat, un venit. Una e sa incasezi lunar 500 de euro pentru care muncesti si alta e sa iei 2000 sau 3000 de euro pe luna. DA, cate putin de la fiecare site, se aduna de un trai decent. Asa vinzi, papi banii in catreva luni, ramai cu buza umflata si cu buzunarul gol.

Cred ca cine cumpara are de urcat proiectul, de castigat de 4- 10 ori mai mult decat vanzatorul. Asa ce faci? Cumperi si astepti sa curga banii? asta e tot?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cu cat s-ar putea vinde?
    De Marcous în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 28th July 2015, 18:55
  2. Cat credeti ca valoreaza un astfel de site?
    De yonut.scuriu în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 12th February 2015, 01:43
  3. Cum as putea vinde picturi?
    De Popa Mihai în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 18th March 2013, 20:48
  4. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 2nd March 2007, 03:44

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte