Chestia cu "studiile" astea mi se pare cusuta cu ata alba. Rau de tot. De ce ? Hai ca iti spun eu varianta mea (cum vad eu lucrurile):
- Statul pune o acciza de ~80 eur/1.000 tigarete (acum cativa ani, era 76 eur dar s-a marit de vreo 2 ori de atunci) => un calcul sumar la cate tigari se fumeaza pe zi in Romania duce la niste cifre de te ia capul. In afara de acciza asta 'desteapta', statul mai ia bani si din TVA, si din impozit (profit ->16% sau cifra de faceri -> 3%). Revin la punctul de mai sus: realizezi de ce sume poate fi vorba ? Bani care se duc la BS (bugetul de stat), bani tocati in diverse moduri.
- La vanzarile de tigari electronice si consumabile, ce poate sa suga statul ? Doar TVA si impozitele de mai sus, minus acciza; diferenta ENORM ENORM ENORM de mare.
- Glicerina care se regaseste in lichide, impreuna cu tot ce o mai fi prin ele, nu va (vor) fi niciodata la fel de nocive precum gudronul din tigari (aka smoala) + ~ 4000 de 'alte substante'. Nu sunt doctorul lui peste prajit dar iti garantez ca nivelul de nocivitate este infim la varianta vapatului decat a tigarilor din tutun. Ah, mai luam in calcul si monoxidul de carbon ? Unii mor (ba chiar sinucid) inhaland asa ceva. Aburul nu poate avea acelasi efect decat daca vorbim de vapori de acid sau substante volatile, lucru care nu are nicio treaba cu ce bolborosim noi.
Got the point now ?
Nu m-ar mira sa incerce sa accizeze si jucaria asta, din disperarea de a acoperi 'deficitul bugetar' in urma conversiei catre tigara electronica. Inca nu este tarziu si cum se spune in popor, 'nu te pune cu prostul, ca are mintea odinita'![]()

Răspunde cu citat