Online-ul poate fi o solutie pentru romania, insa conditia (esentiala zic eu) ar fi sa se dezvolte proiecte pentru extern. Access la o piata mult mai matura, mult mai potenta financiara, adus banii in tara, sustinut economia locala (salarii, impozite, cheltuieli in tara, etc..).
Singura problema e gradul de competivitate din afara si faptul ca trebuie facut totul still bootstrapped ca nu ai ce face cu investitorii din Romania.
Eu la ora actuala am doar proiecte orientate pentru piata din extern, si cand vorbesc cu alte cunostiinte (tot cu proiecte din extern) nu vad nici o data pesimisimul asta crunt de care se vorbeste in threadul asta ca viitorul o sa fie din ce in ce mai grim.
Sigur, si aici sunt probleme ca in orice business, si perioade mai proaste, insa cel putin inca mai exista aerul asta de optimism ca sunt o multime de bani de facut, si destul potential out there incat poti face ceva.
Taxele in romania nu sunt mai mari ca in alte tari.
Romania are printre cele mai bune conexiuni la internet din lume.
Schimbul valutar inca ne favorizeaza - e bine sa castigi in euro/usd si sa convertesti in RON, indiferent cum fluctueaza rata.
Salariile in Romania sunt relativ decente, exceptand anumite categorii (programatorii, etc..)
Eu zic ca cei care dezvolta proiecte pentru extern inca o duc bine si au un viitor promitator.
Si asta in situatia in care nu exista prea multe startupuri romanesti care sa fi facut valuri extern. Daca mai apar si cateva povesti de success, cu atat mai bine, si nu vad de ce Romania nu ar avea potential.

Răspunde cu citat