Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Claudiu Bita@Motivational - Pareri - Sugestii

Claudiu B este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Zimnicea - Teleorman
    Vârstă
    42
    Posturi
    624
    Putere Rep
    31

Implicit Claudiu Bita@Motivational - Pareri - Sugestii

Salutare prieteni,

De curand, am demarat un proiect, intitulat "Claudiu Bita@Motivational". Cel mai mare merit il are Dan, care m-a convins sa fac asta. In ce consta acest proiect? Voi inregistra videoclipuri motivationale, incercand sa schimb perceptia societatii in ceea priveste persoanele cu dizabilitati. In timp, voi filma si in afara casei mele, aratand toate lucrurile de care o persoana cu dizabilitati se loveste zi de zi. Voi aborda diverse subiecte, cum ar fi cele uzuale si aparant plictisitoare, pana la cele extrem de importante si chiar tabu (vicii, sex si multe altele).

Ca sa nu o mai lungesc, am inregistrat 4 videoclipuri, pe care le gasiti mai jos. As vrea sa stiu parerea voastra vis-a-vis de acest subiect, sfaturi, ce fac bine, ce nu fac, ce credeti ca ar mai trebui adaugat/eliminat, daca sa continui sau nu... Ati inteles ideea.

Claudiu Bita@Motivational - Intro

Claudiu Bita@Motivational - #2 Zambet Fortat

Claudiu Bita@Motivational - #3 Primul contact cu societatea a unei persoane cu dizabilitati

Claudiu Bita@Motivational - #4 Cum este vazuta dizabilitatea in RO vs in strainatate

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Vad ca nu s-a inghesuit lumea sa te sfatuiasca; cred ca este si asta un subiect bun pentru un viitor video. Pentru ca din 100 de views n-a avut nimeni curajul sa-ti spuna ca e rau sau bine sau nici rau nici bine. Poate e rau si n-au vrut sa te raneasca, poate e asa si asa si nu au experinta pe partea de content video, cine stie, trebuie sa-i intrebi

Multumesc ca m-ai mentionat, cu toate ti-am zis ca nu vreau, sa pot sa-mi pastrez reputatia de om rau pe seopedia.

Acum, din ce am vazut si ce cred ca ar trebui sa faci in continuare:

1. fa-ti un mic speech de cateva secunde pe care sa-l pui intr-o forma asemanatoare la inceputul fiecarui video. Ceva de genul:
    "Salut, sunt Claudiu si acest video face parte din seria X, filmulete pe care le fac cu scoppul Y, sper sa va placa blabla"
    Pentru ca e posibil ca cineva sa intre pe video nr. 10 si sa nu stie despre ce e vorba. Ar trebui (in opinia mea) ca episoadele sa nu se lege prea tare intre ele (doar putin, e ok sa trezesti curiozitatea, dar nu e ok sa-i fortezi sa se uite la alte 5 minute ca sa inteleaga despre ce e vorba)

2. publicand pe youtube, o sa ai parte de comentarii din cele mai cretine. Deci pregateste-te sufleteste pentru ce e mai rau. Daca crezi ca nu suporti, limiteaza commenturile (daca se poate, nu stiu)

3. spune povesti de succes. Ale tale, ale prietenilor, ale oricui. Oamenii adora povestile de succes. Ii motiveaza (si despre asta spui ca e vorba, de "motivational"). Sunt oameni care nu se uita la persoane cu handicap dintr-o frica (dovedita stiintific). Frica instinctiva de ceva diferit. Poti anula aceasta frica doar spunand povesti de succes. Din punctul de vedere al cuiva fara dizabilitati, e destul de deprimant sa te uiti la o persoana care are dizabilitati si se mai si vaita. Deci pe cat posibil, ramai pe ideea de "motivational", pe lucruri pozitive si evita criticile la adresa orici (cel putin la inceput).

4. am inteles ca te adresezi persoanelor cu dizabilitati in unele video-uri. Dar nu uita sa te adresezi si celorlalti cu sfaturi practice, aplicabile imediat. E OK sa spui - bai, cand vezi pe unu in carucior, nu-ti fie frica sa-l tratezi de la egal la egal. e cel mai frumos sentiment sa fiu tratat de la egal la egal si cand am nevoie de ajutor sa mi se para normal sa zic "ridica-ma si pe mine putin sa ajung la balustrada aia. Mujltumesc".

5. defineste-ti intai la tine in cap, apoi spune "pe post" care e scopul tau final (in afara de scopul de a face niste video motivationale). De exemplu - "as vrea sa schimb in bine cel putin o singura viata. in bine." Daca pe tot parcursul proiectului ai in cap aceasta idee, motivatia finala, esenta, cum vrei tu sa-i spui, iti va fi mai usor.

Ii mai las si pe altii sa-si dea cu parerea.

Per total, avand in vedere ca nu ai mai facut content video, cred ca e bine. Dupa cum ti-am spus, nu poti sa ajungi la perfectiune in 3 zile cu 4 filmulete. O sa dureze, o sa fie greu, dar cred in potentialul tau de a te face auzit de catre cine trebuie.
    Trust, but verify.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

E foarte tare ideea. Daca ai putea sa-i pui si subtitrare pentru cei care nu pot da drumul al sunet din diverse motive, ar fi super
    Caut cu jingle.ro.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    E foarte tare ideea. Daca ai putea sa-i pui si subtitrare pentru cei care nu pot da drumul al sunet din diverse motive, ar fi super
    In engleza.. si cu asta impusti doi iepuri. Ce stii cum prinde.. mult succes in ceea ce faci Claudiu.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Zimnicea - Teleorman
    Vârstă
    42
    Posturi
    624
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Nicu Vezi Post
    In engleza.. si cu asta impusti doi iepuri. Ce stii cum prinde.. mult succes in ceea ce faci Claudiu.
    In engleza... subtitrarea?

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    50
    Posturi
    483
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Claudiu B Vezi Post
    In engleza... subtitrarea?
    Cred ca da...sansele ca proiectul tau sa fie remarcat mai intai "afara" iar ulterior ecoul lui sa fie receptionat (si) in Ro, sunt mult mai mari. In plus, gandeste-te ca in felul asta ajuti pe cei cu dizabilitati de auz - un fel de ajutor intra-comunitar, inca o dovada de gandire pozitiva si ajutor reciproc.

Succes.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    44

Implicit

Eu cred ca ar trebui sa:
    - nu mai pui atat de mult accent pe "persoana/e cu dizabilitati". Asta pot observa din video, vreau sa te aud si sa te vad reusind cu toate ca iti este mult mai greu sa faci niste lucruri care pentru cineva sanatos sunt banale.

- te adresezi tuturor categoriilor de persoane. Nu doar celor bolnavi, nu doar celor care cunosc pe cineva bolnav etc. Tuturor, incepand de cel care face tragedie si crede ca suspendarea permisului e cel mai rau lucru care i se poate intampla pana la cel care mai are de trait 2 luni.

- nu vorbesti despre cat de greu iti este, vorbeste despre cum reusesti. Oamenii tind sa se puna in locul tau, sa devina deprimati si sa sa inchida video-ul atunci cand exprimi tristete. Uite aici un exemplu sa intelegi la ce ma refer.

- adopta intotdeauna o atitudine pozitiva. Oameni tristi si incruntati vezi in fiecare zi pe oriunde ai merge, nu vrei sa-i vezi si in alea 30 minute cat stai la PC sa te relaxezi.

- le faci in engleza daca o stapanesti la un nivel decent. Vei avea un public mult mai mare (si educat) si pe deasupra sunt sigur un buton "donate 10$" va aduna ceva banuti lunar.

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    40

Implicit

Pe mine tot timpul m-au motivat (si inca ma motiveaza) astfel de "filme", am ce invata. si invat in continuare.
    Si da, in engleza ar fi super fain. ori vorbesti in engleza si traduci in romana, ori invers. cu timpul poti face traduceri si in mai multe limbi

Eu te pot ajuta cu channel-ul de youtube. Aducem abonati, vizualizari, like-uri. doar sa-mi spui.
    Vand Advertoriale (pr 5)

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Zimnicea - Teleorman
    Vârstă
    42
    Posturi
    624
    Putere Rep
    31

Implicit

Va multumesc pentru sfaturi. Da, stiu, par trist in intregistrari, dar nu e tristete, ci emotie. Incepand cu urmatorul video voi incerca sa imi stapanesc emotiile. Voi continua sa inregistrez in romana si sa pun subtitrari in engleza. Eu incerc sa schimb ceva in Romania, deoarece in alte tari persoanele cu dizabilitati nu intampina problemele de la noi.

Din pacate, in aceasta perioada, vremea nu imi permite sa inregistrez si afara. Am multe planuri de a face video-uri atat in Zimnicea, cat si in Bucuresti si in alte locuri, despre diferite subiecte, dar pentru asta mi-ar trebui o camera mobila. Stiu ca "decorul" actual este plictisitor, dar, pentru moment, nu am ce-i face. Butonul donate este o idee buna, pe care o voi pune in practica putin mai tarziu.

Cum vi se pare durata inregistrarilor? Ar merge mai lungi? Daca da, cam cat de lungi astfel incat sa nu devina plictisitoare? As vrea sa abordez niste subiecte care ar depasi lejer 10 minute, deoarece sunt destul de complexe. Ce parere aveti daca as schimba formatul si as face ceva in genul unui interviu?

Voi face azi sau maine un video cu modificarile de rigoare. Mai astept pareri si sfaturi.

Vali, vorbim pe skype.

cristian14 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th March 2014
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut, Claudiu! In ce stadiu e proiectul? Felicitari pentru initiativa!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site nou. Pareri?Sugestii?
    De beatrice88 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th October 2012, 18:13
  2. Pareri si sugestii SEO
    De Nosfer în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 21st August 2008, 13:29
  3. Pareri si sugestii
    De SeerKan în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4