ugly, neugly, de multe ori scopul scuza mijloaceleCel putin in afaceri.
ugly, neugly, de multe ori scopul scuza mijloaceleCel putin in afaceri.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Pana acum si-au dat cu parerea user-i experimentati, hai sa vina si o parere habarnista.
Parerea mea este ca viitorul (si prin ultimele actiuni cam asta arata Google) este al continutului de calitate, scris pentru utilizator. Nu zic ca nu vor fi si exceptii, in care site-uri cu un continut de calitate medie vor converti (indiferent ce presupune acest lucru) mai bine decat altele cu un continut de calitate. Dar, dupa mine, tendinta cam asta este....continutul de calitate va fi unul din elementele esentiale.
De fapt nu asta este concluzia. Te asigur ca acel client se intereseaza intr-o parte, de exemplu siteul in care dai mai multe informatii, dar cumpara din alta parte, siteul pe care ai pretul mai mic.
Incearca sa faci un site cu cat mai multe informatii dar cu pretul mai mic si spune-ne cum sta treaba.
Va intreb si eu ceva si mentionez cele spuse de Midrunner ( in cazul celor experti si etc ).
Google vrea continut de calitate, maxima calitate cu informatii cat mai detaliate. Dar intrebarea mea este urmatoarea : de unde va sti google ce ii place si ce nu unui user. Un articol cu 500 600 cuvinte nu inseamna ca e pe gustul vizitatorului.
Din teste prorprii observ ca un user poate fi interesat de un asemenea articol, precum poate sa nu fie interesat chiar deloc. Continutul de calitate nu inseamna musai cantitate. Totusi, sa fie piata romaneasca un pic cam saturata si userul un pic cam plictisit de multitudinea de oferte ?
Corect ce zici si tu, am verificat IP ul clientului care a facut comanda ferma si trecuse si prin celalalt site.
Aspetctul pus in evidenta de mine, este ca din pacate pretul primeaza informatiilor. Cine n-ar vine cu un site bun si preturi mici?
Am facut aceste incercari ca sa pot intelege mai bine factorii determinanti in plasarea unei comenzi.
Navigatii dedicate pentru toate gusturile
va cramponati in calitate/cantitate. rezultatele voastre in serp depind de zeci ( sau sute ) de factori. Nu ne putem rezuma doar la 1-2-3 factori si pe aia in batem in cuie. Multi iau de buna intentia google de imbunatatire a rezultatelor, dar din punctul meu de vedere este doar o leapsa prin care google incearca sa delimiteze un pic fabricile de bani pe care le suporta. Erau timpuri cand era suficient keyword stuffing, apoi sa pui linkuri cu nemiluita, etc, erau solutii care functionau de minune, dar au devenit depasite.
Ati vazut pe bhw cum povestea nenea ca a intrat, dupa lupte seculare, pe prima pagina pe o nisa de 6mil usd/an? intr-un tarziu ajunsese chiar pe 5, spunea ca e siteul lui de pensionare si discuta de zeci de mii de linkuri din profile, piramide de linkuri, continut, etc. Well, exista cu siguranta solutii care iti garanteaza chiar si locul 1 dar sunt doua mari probleme aici. Cine stie cum sa faca asta, nu are de ce sa o publice, pentru ca fabrica mormane de bani lunar iar a doua problema, nimeni nu garanteaza cat va functiona solutia respectiva.
Asa ca dau in continuare atentie continutului user related, linkingului intern, extern, advertorialelor, elementelor meta, din toate cate putin.
Revin cu un citat:
Spune cineva mai sus ca un articol de 500 de cuvinte nu este pe placul vizitatorului.What is on the site, the very part that users want access to, whether it is services, manuals, ordering forms, articles, or other users, is certainly more important than anything else. If they cannot read it, they will not come. If they cannot order it, they will go elsewhere. If they cannot access it, they won’t buy. If they cannot understand it, they will not join. If they cannot print it, they will burn it.
The content, the actual meat, the very thing anyone goes to a site for, is and always will be king.
Eu zic ca este, daca aia e informatia pe care o cauta.
Daca tu vrei sa rankezi (nu stiu de ce, asa vrei tu) pentru "coafuri 2012" si scrii un text de 600 de cuvinte despre asta... inseamna ca ai o problema. Cititorul va vrea sa vada poze (e doar un exemplu), o lista cu coafuri la moda, dracu stie ce, dar NU un text de 600 de cuvinte insirat pe o pagina, ca sa "dea bine" in Google.
O sa ma intrebati de unde va sti Google sa faca selectia asta. Asta vreau si eu sa aflu. Care este viitorul. Si nu cred ca e greu de aflat, daca deschidem putin ochii si nu ramanem blocati in joaca de-a pozitiile.
De exemplu nu vad pe nimeni sa fi facut un test: un articol despre prune cu 300 de comentarii vs articol despre prune fara comentarii
Trust, but verify.
Cred ca discutia degenereaza putin de la SEO-ist spre un antreprenor online, ceea ce ar trebui sa fie de acum inainte omul de SEO, incat SEO sa nu insemne numai o buna pozitionare in Google ci si o strategie de marketing, de a vinde.
Insa momentan SEO se rezuma doar la pozitionarea in Google, SEO-istul a adus vizitatorul pe site, acum e randul omului de la marketing sa converteasca vizitatorul in client.
Pentru a vinde, pentru a face o pagina care sa converteasca, poate nu conteaza atat de mult aspectul SEO cat conteaza aspectul paginii si modul de abordare al vizitatorului.
Oare? Pune tu pe cineva care scrie comentarii sa-ti faca design la site, sa-ti analizeze statistica, preturile, informatiile la produse ..... trendul in piata, produsele noi, ce se poarta in 2012, preturile competitiei, targetul geografic, ........Dupa, sa-ti faca baners pentru home, sa-ti mai faca si un newsletter, si poate sa mai faca si un pic content unde e nevoie, 3-4 posturi pe blog, .......
SEO e seo, marketing e marketing.
"Antreprenorul" e cu totul alta poveste, si nu are nici o legatura cu seo. Dar noi avem prostul obicei sa facem (invatam) din orice cate putin, in loc sa ne specializam pe 1 singur lucru (serviciu) si bine! Cand se strica masina, deschizi capota sa vezi ce are, sau chemi un mecanic?
Ia vinde tu pe pagina 55, sa vad cat vinzi!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
@Tom, deocamdata e delimitare clara intre seoist, designer, marketer, programator, insa ce ar putea tine totusi de SEOist e continutul site-ului, care trebuie scris atat pentru motorul de cautare cat si pentru a vinde si asta ar putea fi treaba lui, treaba seoistului, continut care daca e scris doar pt motorul de cautare, nu va converti.
Bineinteles putem spune ca pentru a realiza un web design de calitate, designerul trebuie de asemenea sa aiba cunostinte de marketing si poate de psihologie, sa stie cum sa faca designul paginii incat sa ofere anumite stari vizitatorului, sa-l impinga sa actioneze.
Cum spui si tu seo e seo, marketing e marketing iar designul e design, dar majoritatea dintre noi fiind webmasteri, facem cate putin din toate, iar legatura SEO-istului cu continutul prezent pe website este mare.
Momentan este/sunt 3 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 3 vizitatori)