Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Cerere stergere articol

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    34

Implicit Cerere stergere articol

Am si eu o intrebare.

In ce masura pot cere unui proprietar de site sa stearga un articol care l-a publicat pe site-ul lui in legatura cu un site de al meu sau in legatura cu persoana mea ?

In momentul in care trimit cererea ce bag ca si baza legala a cererii ?

In cazul in care nu vrea sa stearga ce se poate face ?
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

cristianionescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    1st May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    101
    Putere Rep
    26

Implicit

Da-mi voie te rog sa te ajut pentru ca este de domeniul meu
    Trimite-mi un PM cu articolul sa vad despre ce este vorba si unde intra (defaimare, deteriorarea raporturilor comerciale de drept, etc).

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    34

Implicit

PM sent. Mersi anticipat
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.326
    Putere Rep
    38

Implicit

hmmm, parca as face-o si eu pentru distractie proprie, adica am un articol mai deranjant, si nu imi pasa daca chiar e sau nu acolo, dar daca pot sa dau o "palma" respectivului de ce sa nu o fac.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit

Acum, hai sa separam un articol mai deranjant de un articol care iti aduce grave prejudicii asupra imaginii sau businessului. Asemenea lucruri nu se fac pentru distractia personala. Lucrurile pot lua o turnura periuloasa.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Am si eu o intrebare.

In ce masura pot cere unui proprietar de site sa stearga un articol care l-a publicat pe site-ul lui in legatura cu un site de al meu sau in legatura cu persoana mea ?
    In masura in care gasesti un proprietar de site foarte naiv incat sa se sperie usor.

Ca sa dai articolul jos, iti trebuie o hotarare judecatoreasca. E singura varianta din cate stiu eu, orice alt document sau instiintare redactat de tine sau chiar de un avocat, nu au absolut nici o valoare - decat sa il sperii. Nu e ca in USA, sa trimiti un Cease & Desist, sau etc.

Daca vrei insa sa il dai in judecata, insulta si calomnia nu mai reprezinta infractiuni penale conform ICCJ (aici). Adica nu poti sa il dai in judecata penal pt insulta sau calomnie, trebuie sa il dai civil, si in civil sanse mici de reusita, plus ca trebuie sa demonstrezi prejudicii de imagine sau financiare. Aproape imposibil sa demonstrezi prejudicii financiare.

Daca iti posteaza numele si adrea completa mi se pare ca poti sa faci o plangere pt operarea datelor cu caracter personal si sa primeasca o amenda de la autoritatea corespunzatoare. Nu stiu sigur.

PS Nu am pregatire judiciara, posibil sa gresesc, dar in activitatea mea pe internet am primit si eu multe DMCA, C&D, si etc, si m-am mai interesat ce e cu ele.

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    48
    Posturi
    540
    Putere Rep
    40

Implicit

Tind sa-i dau dreptate lui Nic. Uite un caz recent la mine in oras: un fost angajat a inceput o campanie murdara pe net impotriva patronului sau, insa acestuia i-a fost f greu sa-l opreasca (de fapt inca nu a reusit, dupa vreo 4 ani cred).

Din cate imi aduc aminte, a incercat sa demonstreze in instanta ca atacurile asupra sa l-au afectat financiar, respingandu-i-se niste credite pt afacerea sa si pierzand clienti. A castigat intr-unul din procese despagubiri de 5000 lei insa asta doar cand fostul angajat i-a manjit in scris familia (implicit copii).

salam este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd May 2011
    Posturi
    157
    Putere Rep
    0

Implicit

sunt atatia care l-au jignit pe presedintele Romaniei pe bloguri sau au acuzat firme mari ptr produsele lor de calitate slaba, pe ei nu i-a deranjat si tu te agiti ptr un prost la care nu va ajunge nimeni

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit

Daca vrei insa sa il dai in judecata, insulta si calomnia nu mai reprezinta infractiuni penale conform ICCJ (aici).
    Foarte adevarat, RIL-ul a anulat decizia Curtii Costitutionale, creeand un vid legislativ fara precedent. Lasand deoparte faptul ca inca poti depune plangere penala prealabila, care probabil se va solutiona cu NUP, poti totusi sa il actionezi in justitie pe cel care ti-a cauzat prejudicii morale sau financiare angajand raspunderea civila delictuala. Intr-adevar e mult mai dificil, dupa cum spune si NIC, dar daca poti proba faptul ca prejudiciul este real, ca exista o legatura de cauzalitate intre fapta celui incriminat si prejudiciul creeat, precum si vinovatia persoanei incriminate, vei avea castig de cauza.
    Depinde de tine ce nervi ai, cat esti de dispus sa iti pierzi trimpul prin tribunale, si, mai ales, conteaza foarte mult ce avocat iti alegi.
    Ultima modificare făcută de Robert; 24th August 2011 la 18:49.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Stergere link-uri
    De DubluQ în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 18th January 2011, 12:16
  2. intrebare: stergere site din Alexa
    De miealex în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th May 2007, 16:39
  3. Cerere de stergere cont
    De Ovidiu Lixandru în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 50
    Ultimul Post: 14th March 2006, 19:14
  4. Alta Cerere De "stergere De Cont"
    De andypopa în forumul Discutii administrative