Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 28 din 28

Subiect: Salarii Specialist SEO

  1. #21
    Avatarul lui Madison
    Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    137
    Putere Rep
    28

    Implicit

    Trimite-le un mail si intreaba-i daca s-a luat vreo decizie, sau daca are noutati. In niciun caz nu vei fi privit ca un om nerabdator, mai ales ca a trecut termenul specificat de ei. E normal sa vrei sa stii ce se intampla si daca mai astepti sau nu. Motivele pot varia de la neseriozitate, la uitare sau poate persoana care trebuia sa-ti dea mail a intrat in concediu. Nu incerc sa-i scuz, caci nu-mi place de ei Dar ar trebui sa stie mai bine ca au o oarecare reputatie de aparat, macar la chestiuni minuscule de genul ^ sa nu se faca de ras

  2. #22
    Avatarul lui Tom
    Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

    Implicit

    Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    In viziunea mea un specialist seo nu lucreaza pentru altii, ridicandu-le site-urile de pe urma carora sefii lor vor face bani si el va primi acelasi salariu modic.
    Un specialist SEO are 2 variante:
    1 - se angajeaza la altii si face contract prin care primeste procent din profitul obtinut
    2 - isi face un site sau o retea de site-uri, creaza continut sau plateste pentru el, isi ridica site-urile pe primele pozitii si de aici mai are 2 variante: le vinde sau face bani din traficul rezultat in urma folosirii resurselor sale intelectuale si monetare.

    Asta e parerea mea.
    Care e diferenta intre specialist seo, specialist implantologie, specialist mecanica, specialist motoare avion, specialist contabil....... ?

    Sa inteleg ca toti speicalisti nu muncesc pentru companii, ci doat pentru ei, ideal cu comision din profit?

    Adica tu mergi la un interview si ceri in loc de salariu comision? Cum stabilesti tu profitul generat de tine? Cum analizezi cheltuielile? Taxele? ..... Iar daca profitul e mic, iti dai demisia?

    Punctul 2 e defapt: isi deshide o firma sau pfa. Nu se plica la postul asta, unde se dicuta altceva.

    Poti defini "salariu" modic, si ce inseamna salariu bun, pentru care esti dispus sa faci o munca de "ridicare de site-uri" ? Pentru ca asta era defapt intrebarea postului lui Maldini!!!

    Bine ca nu citesc forumul asta doctorii specialisti, ca altfel lucrau toti doar pe profitul din spitale!!!! Si sa vezi atunci chin la taxe, impozite, pensie si garantia unui venit constant!!!!

    P.S. Fumezi des?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

  3. #23
    Avatarul lui Tom
    Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

    Implicit

    Am decis sa postez in acest topic vechi, in urma unei intrebari venite prin PM.

    Postul are aproximativ 2 ani, iar acesti 2 ani in SEO au insemnat extrem de mult. Dupa acesti 2 ani de experienta "activa" in SEO, parerea mea este:

    Exista 2 tipuri de "servicii SEO":

    1. freelancer
    2. agentie

    Despre diferente am scris aici: SEO: Freelancer sau Agentie?

    Cum topicul este despre salarii seo, discutia se rezuma doar la punctul 2. Un job pe un post de specialist SEO, se poate obtine in 2 cazuri:

    1. Agentie SEO
    2. Companie (proiect)

    Mai exista job-ul de consultant SEO care intra la categoria freelancer, deci nu se include in "job".

    Jobul SEO se imparte in : junior si senior.

    a. junior = include audit, creare si adaugare de content, cautare links, postare comments, inscriere in directoare, etc. - job basic, similar celui de secretara (ti se explica tot ce trebuie sa faci si jobul tau este sa "faci".)
    b. senior (specialist) = include audit, conceperea de strategii, analiza, studiu, etc - job complex, necesita experienta si inteligenta - dar si raspundere!

    Jobul de senior obliga la studiu si teste, seo fiind o activitate in continua schimbare. Un senior are nevoie de "inteligenta" in gasirea acelor strategii de succes si mai ales in alegerea celei mai bune strategii pentru client si agentie. Studiul nu se face la "munca", testele da.

    Astfel, salariile pentru un job in agentie (1):

    a. junior = 300-500 euro (in functie de seriozitate, experienta si "talent") + bonus
    b. senior = 500-1.000 euro (in functie de seriozitate, experienta si "talent") + bonus

    Salariile pot parea mici, dar aceste cifre apar tocmai datorita faptului ca jobul de SEO este simplificat foarte mult fata de anii trecuti, bugetul clientului este pentru achizitii si nu pentru salarii. Strategia SEO implica achizitia de content, links, etc, iar bugetul clientului este consumat in mare parte pe achizitii.

    Fiecare proiect trebuie sa includa un bonus, acel bonus este platit daca strategia genereaza un profit cat mai mare pentru agentie. Seniorul trebuie sa gaseasca cea mai buna strategie pe baza bugetului asumat de client.

    Salariile pentru un job in Companie (2):

    a. junior = similar cu agentia
    b. senior = 400-2.000 euro (in functie de fiecare companie).

    In cazul in care strategia esueaza, clientul nu obtine rezultatele (platite) sau site-ul este penalizat, iti pierzi jobul si teoretic statutul de senior. Evita clauze in contract, care te obliga sa suporti pierderile in caz de esec. Daca consideri ca nu poti dezvolta o strategie optima, nu o incepe, explica si cere un buget mai mare sau resursele necesare.

    Alege o companie mare (brand) care are deja o imagine buna online (autoritate), unde riscul de penalizare este minim. Asa poti sa-ti faci de cap (oricum e greu de inteles ce faci exact), iar daca nu au deja un departament de marketing online, sau un specialist seo care sa te verifice , esti bo$$. Cat de greu este sa faci seo pentru emag? Okazii? Altex? Etc.

    SEO este despre cresterea si distrugerea afacerilor online. Jobul tau este sa cresti un proiect nu sa-l distrugi. Un proiect distrus implica pierderea tuturor investiilor precedente in SEO, pierderea veniturilor pentru o perioada lunga, costuri cu o noua strategie SEO (costuri mai mari fata de costurile initiale). Nu riscati nimic intr-o strategie SEO, pentru ca va riscati job-ul si reputatia.

    Cum faci diferenta intre senior (specialist) si junior. Seniorul este cel care:

    - are recomandari reale
    - iti face estimare de buget corecta
    - iti face audit si strategie in 1-3 ore
    - iti raspunde la orice intrebare despre seo, site, conversii
    - are cel putin 5 site-uri de teste
    - intelege exact de ce un site rankeaza si de ce alt site nu
    - poate schimba o strategie din mers, daca rezultatele nu sunt cele asteptate
    - raspunde pentru rezultate
    -etc

    Ce sa alegi, un job intr-o agentie, sau intr-o companie?

    Depinde de ceea ce ti-ai propus. Daca iti doresti o cariera in SEO (o sa existe cat timp exista google), iti recomand:

    - un job in agentie urmat de un job intr-o companie (daca consideri ca te motiveaza). Inveti intr-o agentie, construiesti intr-o companie, dar testele si studiul nu trebuiesc sa lipseasca. Daca strategia in companie esueaza si iti pierzi jobul, o iei de la 0.
    - un job in agentie, full time cu rezultate foarte bune pe termen lung = bonus frecvent
    - un job in agentie, part time si lucrezi acasa ca freelancer.
    - un job in companie, dar sa ai intotdeauna buget cat mai mare, astfel incat sa nu risti nimic. Daca strategia ta e buna, ai un job de durata (pana cand compania online se inchide, sau strategia ta esueaza), platit bine si stress free.

    SEO este despre studiu si teste. Fara teste si studiu nu evoluezi.

    Salariile nu ar trebui sa difere intre localitatile din Romania (fiind un job de online), dar cu siguranta difera intre Romania si tarile mai dezvoltate.

    -------------------------------

    Jobul de seo senior (agentie, companie sau freelancer) se obtine similar cum obtin agentiile clientii: pe baza de recomandari.

    Te-ai demonstrat fata de 3-5 clienti, cu siguranta vei primi recomandari. Nu te-ai demonstrat? Poti obtine job-uri doar pe baza de "povesti" si pret, sau doar la "bulan". Daca iti propui sa ai acest job multi ani, atunci incearca sa obtii recomandari = sa te demonstrezi.

    -------------------------------

    Daca iti propui sa castigi bine pe viitor intr-un job de SEO, e cazul sa-ti diversifici studiile catre Social Media, Inbound Marketing, PPC, Optimizare Conversii, etc. Online evolueaza mult prea rapid, iar SEO nu mai este doar despre pozitii, este despre Promovare si Conversii . Fiecare categorie de servicii dintr-o strategie de Promovare Online, se poate desfasura cu un junior, dar intotdeuna este nevoie de un Senior care sa decida strategia si sa poata oferii oricand training, informatii echipei si care sa raspunda pentru rezultate.
    Ultima modificare făcută de Tom; 2nd February 2014 la 15:19.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

  4. #24
    Avatarul lui hl2u
    hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    50
    Posturi
    484
    Putere Rep
    35

    Implicit

    Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Fiecare proiect trebuie sa includa un bonus, acel bonus este platit daca strategia genereaza un profit cat mai mare pentru agentie.
    De ce nu este facuta corelarea/indexarea bonusului cu profitul clientului, in loc de cel al agentiei?
    [Intreb in calitate de potential client al agentiei cu atitudine ]

  5. #25
    Avatarul lui Tom
    Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

    Implicit

    Citat Postat în original de hl2u Vezi Post
    De ce nu este facuta corelarea/indexarea bonusului cu profitul clientului, in loc de cel al agentiei?
    [Intreb in calitate de potential client al agentiei cu atitudine ]
    Pentru ca seo este despre trafic (si pozitii), nu despre profit. Agentia SEO (freelancer) nu-ti poate stabili tie (companie) salariile, taxele, furnizorii, cheltuielile, etc, astfel incat sa fie parte din profit.

    Tu platesti servicii seo, nu servicii de management (consultanta) al afacerii tale.

    Bonus exista pentru faptul ca "talentul" inseamna ca poti avea:
    - pozitia 1,2 cu 2 links sau cu 100.
    - site-ul optimizat in 4 luni si nu in 10 (restul de 6 sunt profit, clientul este multumit)
    - investitie minima cu rezultate foarte bune
    - etc

    Pentru talent este normal sa platesti bonus.

    Discutia tine stric de SEO curat si de calitate, nu blackhat, junk, etc. O agentie nu-si permite sa-si penalizeze clientii, pentru ca pierderea este enorma! Ca freelancer faci ce vrei, nu conteaza.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

  6. #26
    Avatarul lui hl2u
    hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    50
    Posturi
    484
    Putere Rep
    35

    Implicit

    Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Pentru ca seo este despre trafic (si pozitii), nu despre profit. Agentia SEO (freelancer) nu-ti poate stabili tie (companie) salariile, taxele, furnizorii, cheltuielile, etc, astfel incat sa fie parte din profit.
    Corect, ai dreptate.

  7. #27
    Avatarul lui Maldinii
    Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    39

    Implicit

    Acum 2-3 ani dupa penguin parca si dupa ce 'am inteles' cum merge treaba cu seo, am trecut spre ceea ce am descoperit mai tarziu ca inseamna "growth hacking" - Growth hacking - Wikipedia, the free encyclopedia .

    De ce si cum am facut asta

    Practic multi dintre noi acum cativa ani aici pe forum faceam acelasi lucru : growth hacking ( cautam solutii ieftine cu rezultate f bune), putini sunt orientati pe seo pur , asa ca am inceput sa invat PPC ( initial pe site-urile mele ), am invatat facebook ads/display si invatat google analytics ( background-ul tehnic il aveam ) .

    Practic avand toate aceste cunostinte imi este mult mai usor sa gasesc 'o smecherie' prin care ii cresc numarul de lead-uri al clientului, fara sa ma limitez doar la SEO, implicit riscul este mai mic si banii pe care ii cer mai multi.

    Aici gasiti un ghid pus frumos pe 'hartie' ; The Definitive Guide to Growth Hacking .
    Codeinwp.com - Wordpress experts

  8. #28
    Avatarul lui gunmedia
    gunmedia este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st July 2018
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    0
    Putere Rep
    0

    Implicit

    O alegere buna ar fi sa te gandesti cam ce venit generezi pentru companie si apoi sa imparti totul la 3 si vei obtine salariul net aproximativ.

    Depinde foarte mult si de cunostintele si skillurile pe care le ai. Daca mai stii si limba engleza la nivel avansat, atunci fii sigur ca poti cere mai mult.

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Salarii in Romania
    De dorin.georgescu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 14th August 2008, 16:57

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •