Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 43

Subiect: Ce te impiedica sa castigi bani mai multi (online)?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

FinalDestiny daca faci scoala doar ca sa o faci, atunci ai dreptate. Dar cred ca ar trebui sa profiti de oportunitatile pe care scoala inca ti le ofera. Am participat anul trecut la un eveniment organizat de "Oameni din Online" Iasi, numit "Online Career Day", cu studentii de anul I si II de la Info din Iasi.

Multi aveau cam aceasi atitudine, "in scoala nu e viitor". In spatele salii statea o tipa care a pus o intrebare super misto: "cati dintre voi au participat la un concurs international/national sau la burse oferite de facultatile locale". Raspunsul a fost 0.

Te asigur ca pana in 2000 erau destul de putine bursele sau era slab accesul la cursuri in strainatate. Daca as fi trait aceleasi oportunitati ca acum nu as fi ratat nici una.

Vlad Gidea e un tanar care s-a orientat in directia asta, stiu ca e la o facultate in Danemarca si studiaza niste chestii super misto. Zaducu e alt tanar din Iasi care a mers in Danemarca la cursuri.

Eu zic sa profiti acum cat poti, viitorul o sa depinda de tine... nu de altii.

Scuze de offtopic, e posibil ca postul sa genereze o alta discutie. Daca e nevoie o mutam.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    @FinalDestiny, dar scoala nu e obligatorie. Sau cel putin clasa in care esti tu acum nu mai este obligatorie
    Nu e obligatorie, dar hai sa fim seriosi. Daca nu ai liceu, facultate se uita tot dobitocul de sus la tine. In fine, ceea ce se intampla nu este si nu mi se pare normal. Am mai avansat si noi, dar profesorii astia nu inteleg(unii). Ei raman pe vremea comunismului: Elevul trebuie sa stie tot, chit ca vrea sa faca ceva legat cu obiectul meu, chit ca nu. Daca as sta si as invata la toate obiectele, cum probabil cer profesorii si parintii(nu e cazul meu - ei deja au inteles cu ce ma ocup eu), n-as mai avea nici 30 minute sa lucrez ceea ce imi place mie. De invatat/progresat nici nu se mai pune problema.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    FinalDestiny daca faci scoala doar ca sa o faci, atunci ai dreptate. Dar cred ca ar trebui sa profiti de oportunitatile pe care scoala inca ti le ofera. Am participat anul trecut la un eveniment organizat de "Oameni din Online" Iasi, numit "Online Career Day", cu studentii de anul I si II de la Info din Iasi.

Multi aveau cam aceasi atitudine, "in scoala nu e viitor". In spatele salii statea o tipa care a pus o intrebare super misto: "cati dintre voi au participat la un concurs international/national sau la burse oferite de facultatile locale". Raspunsul a fost 0.

Te asigur ca pana in 2000 erau destul de putine bursele sau era slab accesul la cursuri in strainatate. Daca as fi trait aceleasi oportunitati ca acum nu as fi ratat nici una.

Vlad Gidea e un tanar care s-a orientat in directia asta, stiu ca e la o facultate in Danemarca si studiaza niste chestii super misto. Zaducu e alt tanar din Iasi care a mers in Danemarca la cursuri.

Eu zic sa profiti acum cat poti, viitorul o sa depinda de tine... nu de altii.

Scuze de offtopic, e posibil ca postul sa genereze o alta discutie. Daca e nevoie o mutam.
    La facultate nu stiu, chiar nu stiu. Si sa nu punem Danemarca in aceeasi oala cu Romania. Din nou, nu stiu cum e la facultate, o sa vad la anul. Eu vorbesc strict de liceu. Am colegi in clasa care merg la concursuri, etc la informatica/matematica. Majoritatea concursurilor sunt o facatura, premiile 1,2 sunt rezervate liceului unde se tine concursul, chiar daca ei sunt varza sau mai slabi decat alti concurenti. Nu spun ca scoala nu e buna, eu spun ca unii ar trebui s-o lase mult mai moale. Informatica imi place, ma duc cu cea mai mare placere la ea. De acolo am inceput cu programarea, iar in continuare ce am avut nevoie am invatat eu singur, pe cont propriu. Dar obiecte gen religie, biologie, istorie mi se par inutile. Bineinteles, e clar ca trebuie sa stii unele informatii, sa stii cand s-a desfasurat primul razboi mondial sau ce semnifica 1918. Dar nu sa inveti totul, cuvant cu cuvant. Idem si la biologie, restul obiectelor.

REPET: Vorbesc strict de perioada in care ma aflu eu. Si din fericire, nu ma aflu in vreo panarama de liceu, ca sa zic ca e din cauza liceului. La facultate....O sa traim si o sa vedem.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

vladgidea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    5th May 2009
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    189
    Putere Rep
    32

Implicit

@FinalDestiny Nu e o idee rea sa te gandesti la viitor. Momentan ceva e putred in Danemarca pe partea financiara (au si ei criza lor) dar in rest educatia aici nu o pot compara cu nimic din Romania. La facultate fac html, css, php, javascript, project management, usability si user experience, ceva accessibility si multe alte chestii misto care nu le puteam invata in Romania decat singur cu peturile in fata monitorului. Sfatul meu e sa supravietuiesti liceul si sa pleci sa faci ceva cu adevarat bun. Ca ne intoarcem sau nu peste 5-6 ani asta e partea a doua...

Si ontopic (ca de mult nu am mai trecut pe aici) mi se pare ca multi nu castiga banii pe care ii viseaza din acest onlain' fructuos e ca nu sunt invatati sa gandeasca un proiect pe termen lung, nu sunt obisnuiti sa astepte sa se vada rezultatele muncii si incet incet renunta. La noi apare reclama pe site la 2-3 luni de la lansare...
    Scriu advertoriale pe blog (detalii in acest thread) si vand link-uri (detalii aici).

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    Nu e obligatorie, dar hai sa fim seriosi. Daca nu ai liceu, facultate se uita tot dobitocul de sus la tine. In fine, ceea ce se intampla nu este si nu mi se pare normal. Am mai avansat si noi, dar profesorii astia nu inteleg(unii). Ei raman pe vremea comunismului: Elevul trebuie sa stie tot, chit ca vrea sa faca ceva legat cu obiectul meu, chit ca nu. Daca as sta si as invata la toate obiectele, cum probabil cer profesorii si parintii(nu e cazul meu - ei deja au inteles cu ce ma ocup eu), n-as mai avea nici 30 minute sa lucrez ceea ce imi place mie. De invatat/progresat nici nu se mai pune problema.
    Stiu ca aveam si eu aceeasi atitudine ca si tine in liceu. Doar ca eu o manifestam altfel.

Poate n-ar trebui sa scriu ce scriu in continuare, dar hai fie

Am fost cel mai miserupist elev pe care ii cunosc (si nu ma refer la un indolet care nu-i pasa de scoala sau de viitorul lui). Eram unul din cei mai buni la informatica (programare) din liceu. Eu de asta m-am dus acolo, sa invat programare. Nu era cel mai bun liceu din oras, dar nu era nici o panarama de liceu. Ei bine, in timp ce eram eu cel mai bun la informatica/programare, nu cred ca a fost semestru in care eu sa nu am cate o corigenta pe cap, la te miri unde. Imi amintesc o situatie in care, pe corigenta fiind (in semestrul al doilea, deci ramaneam pe toamna), m-a ascultat profesoara de 6 ori la rand ca sa imi iasa media si nimic. Pana cand i-am zis: "Eu nu pot sa invat Genetica asta nici daca stiu ca mor." Si m-a trecut Si situatia s-a repetat in anii urmatori. Un alt exemplu, petrecut in special in a 12-a. Aveam zile la rand in care ajungeam la scoala pe 9-10 in loc de 7. Diriginta stia ca tot ce fac in timpul ala e sa DORM, pentru ca i-am spus nu o data Vreau sa zic ca stia ca nu merg prin baruri, pe la cafea sau stiu eu. Stia ca in timpul ala eu fac ceva mult muult mai... productiv.

Ce vreau eu sa spun prin randurile de mai sus nu e cumva faptul sa ma laud cu anumite situatii de teribilism (ca atunci cand ma gandesc bine, mi-as fuBIPte cate o palma peste ceafa pentru anumite chestii care nu le-am facut atunci si a trebuit sa le recuperez in anii urmatori). Ci vreau sa iti zic ca exista cai de compromis. Profesorii sunt si ei oameni cu slabiciunile lor. Cred ca daca stii sa "te vinzi" si sa te faci placut in randurile lor, poti sa treci prin scoala si un pic mai destresat (acum nu iti imagina ca o sa poti sa devii tu un fel de Zana care nu are nicio responsabilitate - ci unde se poate). Nu o sa iti mearga o atitudine de genul asta daca esti un badaran, un nesimtit, un copil problema...

Bine, mi-am permis sa nu ma intereseze nicio nota pentru ca stiam ce urma sa fac in viata (sau cel putin credeam). Stiam ca la facultatea unde ma voi duce (inca din a 10-a) notele mele din liceul nu vor conta deloc. Tot ce conta era bac+admitere. Dar uite, ca sa vezi la ce risc te expui, intre timp m-am inscris la a doua facultate unde de data asta am avut nevoie de mediile 9-12 si mi-a cam fost mie rusine de mine un pic, cand le-am revazut.

Oricum, citeste cu atentie postul lui Krumel. Cauta sa vezi ce poti face dupa liceu si organizeaza-ti prioritatile in functie de asta. Pentru restul aplica "metoda" mea Scoala in niciun caz nu e o piedica in calea progresului tau. Ah, sta in calea progresului daca nu stii ce vrei tu sa faci de fapt si faci scoala in virtutea inertiei. Adica faci scoala pentru ca nu se uita la tine nimeni daca nu ai o diploma. Asta o gandire aiurea. Te asigur ca sunt multi multi oameni destepti care la randul lor cauta oameni destepti si nu le cuantifica inteligenta in functie de diploma. Problema stii care e? Ca oamenii te cauta prin scoli . E logic de ce, nu? Pentru ca nu stiu ei veni la tine acasa, de exemplu.

Ma rog, as putea continua pe subiectul asta mult si bine, insa suntem total off-topic. Concluzia sumara e ca sunt lucruri pe care trebuie sa le faci si pe care vrei sa le faci. Nu poti renunta de tot la primele, dar poti sa optimizezi "resusele alocate" pentru "trebuinta" lor.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

vladgidea, te rog sa scrii cateva randuri si aici: http://forum.seopedia.ro/bar-lobby/15636-facultati.html

Eu stiu ce vreau sa fac din clasa a 11-a: programare web. Pur si simplu m-am ,,indragostit" de asta, imi place sa lucrez/fac proiecte web, atat pentru mine, cat si pentru altii. Dar problema cea mai mare: nicaieri nu am vazut sa se faca asa ceva. Ca sa ma duc sa fac C++, desi eu nu o sa fac niciodata asa ceva....waste of time. Am lucrat cu americani, englezi, francezi si au ramas mirati ca am 18 ani si fac deja chestiile pe care le fac. Dar pur si simplu nu stiu ce sa fac: Unii ma indruma spre facultate, sa ma duc la o facultate buna, sa invat ce am acolo, sa am note cat mai mari acum la liceu, etc. Eu vreau sa invat singur tot ceea ce am nevoie, sa imi scot banii din freelancing si proiecte personale, dar nu stiu daca asta chiar o sa mearga asa cum cred eu in momentul actual.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

@FinalDestiny: Sunt si eu in aceeasi oala, am FIX aceleasi probleme ca si tine, numai ca sunt intr-a 11-a. Si noua ne cer profesorii sa stim TOT, dar absolut TOT la fiecare materie in parte. Nu inteleg sistemul din Romania, am mers la mate-info intensiv sa ma invart in jurul acestor 2 materii, insa realitatea nu e deloc asta. Nu mai zic de orarul asta tampit, dar hai, pot trece peste.

p.s.: Inca o chestie, noi am ajuns sa avem doar 3 ore de romana, in care nu mai facem gramatica deloc, chiar din clasa a9a, ceea ce mi se pare aiurea. Te mai intrebi de ce vezi atatia agramati pe internet. In schimb facem 3 ore de fizica...

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Timpul si au inceput sa se acumuleze frustrari pe tema asta. Daca as reusi sa gasesc o sursa de venit nu as mai merge la munca si cele 8 ore le-as investi excusiv in proiecte pe .ro si .com. Incerc ce pot dar nu este de ajuns. Zilele astea imi impun o disciplina robotica in asa fel incat sa lucrez zilnic 12 ore pe pc fara studii si alte momente moarte. Sunt tare curios ce o sa iasa... Cateva luni de astfel de trai nu cred ca or sa ma omoare si s-ar putea sa fie suficiente ca sa nu mai fiu obligat sa lucrez.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Alta problema e lipsa de interes si de educatie a altora. S-ar putea cu mult mai mult daca ar fi interesati si educati.
    teoretic, da. practic, asta inseamnă că se schimbă lucrurile. e usor sa te afirmi cand cel din jurul tău sunt idioți, dar ce te faci când sunt educați și stăpâni pe meseria lor? de ce crezi ca nu e nimeni interesat sa educe onlineul?

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    54
    Posturi
    622
    Putere Rep
    41

Implicit

Pierd multa vremea pe net in loc sa fac ceva concret. Proiecte se fac usor pe hartie, dar pana nu pui osul la treaba nu poate fi vorba de rezultate. Lipsa de "drive" si de concentrare sustinuta, delasarea.

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Referitor la întrebarea inițială, faptul că am vrut prea mult dintr-o dată, risipă mare de energie în diverse direcții cu pierderea scopului principal din vizor, am început mai multe proiecte fără să termin 100% nici măcar unul dar... partea bună e că m-a ajutat mult să învăț lucruri noi.

Când m-am decis să merg pe un proiect m-am băgat unde era mai greu, pe o nișa extrem de dificilă și în altă limbă decât română, parcă am căutat obstacolele. E și asta o treabă, n-am vrut să-mi fac siteuri în română, azi regret puțin.

Apoi de restul poate pentru că am prea multe principii... de-ale mele.
    Ultima modificare făcută de 100R; 7th December 2010 la 02:28.

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cat castigi din Adsense!
    De matican în forumul Adsense
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 22nd February 2009, 23:09
  2. Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th May 2008, 11:12
  3. Script site bani online
    De steff în forumul Continut web
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 27th March 2008, 12:17
  4. Mai putine reclame, mai multi bani?
    De No_name în forumul Adsense
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th August 2007, 01:29
  5. Cum Se Arunca Bani Pe Publicitate Online
    De myamar în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th January 2006, 12:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •