Care credeti ca sunt implicatiile din punct de vedere legal ale unui forum de consumatori de etnobotanice? :whistle:
am cautat prin .ro si nu am gasit nimic serios. doar magazinashe cu 10-20 de posturi si atat.
Versiune printabilă
Care credeti ca sunt implicatiile din punct de vedere legal ale unui forum de consumatori de etnobotanice? :whistle:
am cautat prin .ro si nu am gasit nimic serios. doar magazinashe cu 10-20 de posturi si atat.
Poti face, ce ar fi ilegal sa vorbesti de plantele care se vand legal pe piata? Modul in care le mesteca sau inhaleaza?
Din cate am auzit pe la tv, Iasiul ar fi cuibul etnobotanicelor in Romania ! Deci clienti sunt si online si offline :))!
Are o cunostiinta unul ( drugforum.ro ). Nu cred ca e vreo problema legala si cred ca ar fi ok daca ai gasi ceva afiliere :)
off:
Ce disclaimer marfa au astia:
"Acest site este dedicat in intregime plantelor etnobotanice rare. Noi ne adresam in special acelor colectionari privati pasionati de plantele etnobotanice rare. Scopul declarat al acestui site este unul pur informativ si apoi unul comercial!"
Mie unul mi s-a parut foarte amuzanta chestia asta... Daca ei scapa fara nicio problema in modul asta, cu atat mai mult tu nu vei avea nicio treaba,
Stiu ca exista (sau a existat) o campanie candva in 2parale la asa ceva...deci :))
Pana se pune cineva cu tunul pe ei, daca nu ai un spate puternic in procuratura, politie sau politica eu zic sa stai linisitit. Riscul este mult prea mare si castigul nu cred ca merita. In plus poti avea si ceva oameni pe constiinta.
Riscul sa? Mie mi se pare ca s-au pus deja pe ei (a doua oara, ca dupa prima au revenit in forta).
Insa nu vad ce-ar fi ilegal sa scrii despre asa ceva, atata timp cat nu vinzi (si chiar daca vinzi, atata timp cat vinzi ceva ce este legal spre a fi vandut).
Nu incurajati consumul de droguri, da-i naibii de botanisti, nu-i vedeti pe la stiri cum ajung terminati prin spitale? Saptamana trecuta am vazut pe unul ca si-a bagat amicul in coma dupa ce a delirat si la injunghiat. Mai buna ar fi o initiativa impotriva consumului, un blog cu subiecte in domeniu...
Incurajam prostia si dupa aia ne plangem de lumea in care traim...
Radu.. nu incurajeaza nimeni prostia si crede-ma: nici consumul de droguri. Personal, citesc despre DMT si alte chestii de genu si cu toate astea, inca nu m-am apucat. Cu cat un subiect este mai tabu cu atata va fi mai interesant pentru tineri. Cu cat il discutam mai deschis cu atat li se va parea mai lame.
Cine este predispusul consumului va ajunge oricum cu sa fara un site pe care se discuta chestii de genul asta liber. Ba mai degraba, dupa ce ai gasit un post despre un tip care vede filme straine fara subtitrare exista mari sanse sa spuna NU.
Apropo, comertul nici nu intra in discutie...problema e ca probabil 10% din posturi vor fi cu numere de telefon si oferte:) deci.. forumul va necesita moderare amanuntita
Apucate de o alta afacere mai bine, nu aloca resursele intr-o afacere care la un moment dat va trebui sa o inchizi
Cum am zis, eu m-as implica doar intr-o initiativa antidrog.
Da, unii sunt predispusi sa cedeze mai usor ispitei, daca le pui la dispozitie un forum pro droguri ii incurajezi/ajuti sa o ia pe calea asta.
Fenomenul e inca la inceput si exista doua posibilitati de dezvoltare,
1. Pana la urma se va interzice total activitatea pt ca se pare ca oricate ”sortimente” se interzic apar in acelasi ritm altele noi la fel toxice, ba mai mult se pare ca incep sa se amestece cu droguri interzise, ca mna, drogatul nu e profitabil pt dealer pana nu ajunge la dependenta.
2. Nu se interzice total activitate si flagelul continua (in acest moment e inca la inceput) si vor creste exponential numarul de ”distrusi” care vor avea nevoie de mult ajutor ca sa mai revina la o viata normala, si de aici o noua industrie si vaca de muls pt unii.
Fenomenul e la inceput, dar a luat o amploare enorma si foarte multe din plantele astea creeaza dependenta. Pe langa asta, sunt mult mai daunatoare decat drogurile ilegale. Daca poti trai o viata linistit fumand marijuana, din astea mori in cativa ani.
Cat despre interzicere, nu stiu cum ar putea sa faca. Interzic anumite plante, apar altele. Singura solutie ar fi sa faca o lista cu plante permise si sa nu ai voie sa vinzi sau sa consumi nimic altceva, dar banuiesc ca ar fi destul de greu.
Deci afacerea asta cred ca va merge in continuare si e posibil sa devina una dintre cele mai productive in Romania.
@Eradu, doar sa ma racoresc, in calitate de fumator (de tutun) :)
Diferenta intre etnobotanice si alcool nu e mare. Crapa destui din certuri generate de betii si uite ca nimeni nu se zbarleste la alcool. Poate chiar mai multi pt ca alcoolul e chiar accesibil si nici nu are etichete macabre, campanii antii-alcool.
Chiar nu mi se pare corect.
Etichete macabre: 1kil de vin vs 1 pachet de tigari.
De la un pachet de tigari sigur nu crapa nimeni, de la 1 kil de vin se poate intra in coma si chiar muri. Daca omul se urca si in masina... e bomba.
Ambele dau dependenta.
Dar avertismente... gasesti doar pe tigari.
Chiar nu e corect.
Slogan "face rau celor din jur" : tigari versus 1 autoturism.
Alta abureala.
Ok, fumul dauneaza celor din jur.
Dar un banal autoturism? Emana si gaze si milioane de oameni mor (sigur) din cauza autoturismelor, chiar si treji (neatentie, somn... ).
In Franta cica (neverificat) masina e considerata arma alba.
Avertismente macabre pe autoturime? Vise :)
Iar nu mi se pare corect.
Revenind la etnobotanice... fiecare tre sa fie liber sa se sinuicida in felul lui. Unii prefera viteza... ca avertismente pe autoturisme in veci nu vom avea :)
Nu sint sigur ca Seopedia e un forum pentru astfel de discutii. Noi incercam sa le evitam ptr ca astfel evitam certurile inutile.
N-am inteles pana la urma daca e vorba de optimizarea unui site sau despre consumul unor ierburi ieftine?
Asa ca va rog sa duceti discutia pe o directie care sa aiba treaba cu Seopedia.
Multumim. :rolleyes:
Scuze nea Krumele pt offtopic. Am eu ce am cu "avertismentele macabre targetate".
@ibaldazar
Nefiind jurist, consider totusi ca e ok sa deschizi un forum despre produse comercializate legal, cu restrictii (similar cu alcool si tutun).
Ca sa mai inmoi spiritele, poti face o sectiune despre "cum se bea un vin bun", "cum se prepara o pipa buna", teme acceptate deja.
offtopic:
Cu moralitatea... e relativ. Sunt tari europene mai permisive pe multe nise considerate imorale in Romania.
@offtopic
Probabil ca asa este in viziunea unora. Ce ma mira cel mai tare, legat de subiectul asta si nu numai este ca o mare parte din userii SeoPedia nu vad nici o problema din a scoate bani din lucruri de genul asta.
S-au terminat nisele ? Chiar atat de limitat e internetul ? Idei CONSTRUCTIVE nu mai exista ? Bani cu orice pret ?
:) La subiectul mentionat titlul original era "cum se fac bani". Am cerut schimbare titlu la forma actuala pt ca era o "incercare de a face bani" si deruta userii.
Similar si aici: e doar o idee. Pana la primul euro incasat... e cale lunga.
Din pura intamplare... autorul threadului este acelasi coleg care s-a gandit la un proiect de comunitate pentru un oras unde nu se intampla nimic, subiect inca deschis.
Pana la a incasa banii e cale lunga, de acord, dar site-ul e facut pentru a scoate ceva de pe urma lui.
Gandeste-te ca intra pe forumul asta de drogati, copilul tau de 14 ani. Vede acolo: "am tras pe nas iarba x si a fost super tare !". Unde duce asta ? Copiii sunt foarte influentabili. Vrem sa promovam asa ceva ?
@Krumel, scuze pt. offtopic
Si asta ramane inca deschis daca subiectul e legat de SEO si SEM.
@1nesco, alcoolul e mai nociv decat heroinna si cocainna Studiu: alcoolul, mai dăunător decât drogurile | Romania Libera
on topic 4 Krumel - deci NU forumului pro ierburi, recomand un blog sau forum anti, castigul o sa fie incomparabil mai mare... pe lumea cealalta
OK, topicul deja a luat o directie Non SEO si SEM.
Nu sustinem warez, etnobotanice, traficul de femei, drogurile, religiile, politica si care or mai fi la moda in Romania.
Discutiile acceptate vor fi despre SEO si SEM. Multumim.