Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Garantia unei colaborari

Toni.P este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th October 2009
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit Garantia unei colaborari

Salutare,

Se intampla ca X si Y colaboreaza impreuna, fac site-uri, le administreaza... acestea cresc, vizite -> bani.

Site-urile sunt puse pe serverul lui Y... domenii, script-uri s.a.

Ce solutii aveti pentru astfel de colaborari, tinand cont ca toata colaborarea se bazeaza pe o "intelegere" verbala deocamdata, si ca oricand Y poate sa-i dea teapa lui X desi intelegerea spune ca fiecare are 50% - 50%. Vorbim de o treaba legala, un contract ceva?

Un prieten mi-a spus ca se poate rezolva cu firma. Fiecare primeste 50% din firma si se inregistreaza site-urile ca apartinand de firma respectiva. Nici prietenul nu stie prea bine.

Ce solutii aveti voi?

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    31

Implicit

Firma, este solutia ideeala si sigura. Toate se imparte conform procentelor detinute, atat cheltuielile cat si beneficiile. Trebui sa ai in vedere si faptul ca o firma inseamna ceva cheltuieli suplimentare, contabila de exemplu. O firma iti faci cand te bazezi si pe ceva beneficii.
    Am un Blog

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    36

Implicit

Si daca faci firma vor fi discutii in cazul in care unul nu isi face treaba cum trebuie si bineinteles ambii parteneri au aceasta parere despre celalalt.
    Personal cred ca orice afacere 50%-50% e sortita in final esecului orice forma legala ar imbraca.

sourcer este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    19th October 2006
    Locaţie
    Constanta
    Posturi
    133
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de attempt Vezi Post
    Si daca faci firma vor fi discutii in cazul in care unul nu isi face treaba cum trebuie si bineinteles ambii parteneri au aceasta parere despre celalalt.
    Personal cred ca orice afacere 50%-50% e sortita in final esecului orice forma legala ar imbraca.
    Sustin ideea ta, cred ca 90% din afacerile 50/50 se impotmolesc repede. Am patit-o pe pielea mea.
    Bla bla bla...

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

E o situatie foarte complicata. Am patit-o si eu de multe ori si am hotarat sa nu ma mai implic cu altcineva decat daca am maxima incredere sau daca are el incredere in mine. De fapt, pana acum, cu o singura persoana m-am inteles bine si lucram de peste 2 ani fara nici o neintelegere.

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    38
    Posturi
    707
    Putere Rep
    44

Implicit

daca nu vrei sa faci firma, mai poti vorbi cu un avocat, care sa va ajute sa faceti un act, care la randul lui sa dovedeasca, ca ambele persoane (parteneri) au drepturi egale, asupra domeniului.

insa referitor la "toate afacerile 50 - 50 sunt sortite esecului", personal, nu cred asta.
    sunt cateva lucruri care stau la baza unei colaborari de succes (de business): compromis + comunicare + incredere; o spun din propria experienta, sunt asociat cu doua persoane, la proiecte diferite; acum lucrez la un proiect, chiar cu toti trei.

de cele mai multe ori, este greu sa treci peste anumite probleme, cu atat mai mult daca te lovesti singur de ele.
    Ultima modificare făcută de No_name; 20th December 2009 la 12:49.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

De multe ori nu ies afacerile astea cu 50-50 pentru ca unul are impresia ca lucreaza mai mult decat celalalt iar daca nu va cunoasteti de mult timp si nu puteti trece peste asa ceva pica treaba.

Referitor la 50-50, in afara de firma... pentru ca daca o faceti trebuie sa investiti vreo 10-15 milioane in srl, ati putea foarte usor sa impartiti domeniul si hostingul. Unul isi inregistreaza domeniul pe numelele lui, celalalt hosteaza site-ul la el. In felul asta, fiecare are cam o jumate din site.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

E bine sa incepi cu cineva daca nu poti singur. E normal ca la un moment dat drumurile sa se desparta, important e sa nu iti fie frica sa iei decizia de a renunta la colaborare.

Am observat ca mai peste tot unde sunt colaborari se intampla asa , eu o iau ca pe ceva normal .

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    De multe ori nu ies afacerile astea cu 50-50 pentru ca unul are impresia ca lucreaza mai mult decat celalalt iar daca nu va cunoasteti de mult timp si nu puteti trece peste asa ceva pica treaba.

Referitor la 50-50, in afara de firma... pentru ca daca o faceti trebuie sa investiti vreo 10-15 milioane in srl, ati putea foarte usor sa impartiti domeniul si hostingul. Unul isi inregistreaza domeniul pe numelele lui, celalalt hosteaza site-ul la el. In felul asta, fiecare are cam o jumate din site.
    Nu e o idee buna asta. Eu as vrea domeniul twitter.com si de hosting nu m-ar interesa

Toni.P este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th October 2009
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc mult de raspunsuri. A mai ramas loc de niste pareri, daca mai vrea cineva.
    Oricum, greu de decis. Argumente bune si de o parte si de alta
    Ultima modificare făcută de Toni.P; 21st December 2009 la 20:12.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Evitarea unei penalizari din parte lui G
    De Buta Paul în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th November 2009, 01:26
  2. Gandurile unei furnikute...
    De acsa în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th March 2009, 17:13
  3. Eliminarea unei pagini seofriendly
    De kuerten în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 3rd October 2008, 20:53
  4. Rescrierea unei parti din URL
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 14th May 2008, 00:25
  5. Cautare colaborari conversie PSD -> XHTML
    De denied în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 8th July 2007, 23:05

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •