Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Adsense CTR - sa dezbatem

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit Adsense CTR - sa dezbatem

Salut. Cred ca este un subiect la care multi se gandesc, si au rezultate 'cu virgula', ca si mie. Este vorba de CTR, si consideram urmatorul exemplu. Avem create canale ca in exemplele urmatoare:

site1-canal1 - 2000 impresions CTR 2%
    site1-canal2 -1200 impresions CTR 3%

site2-canal1 -10 impresions CTR 10%

Intrebarea mea este urmatoarea: stiind ca nu este bine sa ai un CTR mai mare ca 10, cum se va calcula CTR-ul total (fiindca sigur nu cu media aritmetica, am incercat la contul meu), si ce va determina o 'alerta AdSense', CTR-ul unui site in parte(canalele) sau CTR-ul total, la toate site-urile adunate ?
    Presupunand exemplul mai sus, site 1 (adunandule va avea un CTR 5%) iar site2 10. Care credeti ca sunt criteriile pe care se bazeaza suportul AdSense in detectarea click-fraudului prin orice metoda de a creste 'CTR'-ul.
    Va intreb fiindca chiar vreau sa inteleg bine acest lucru.

Update:
    Sa dezbatem pe urmatorul exemplu:

Sa discutam stiu eu, de unde a dat acel CTR general, un prim exemplu
    Ultima modificare făcută de ConstantinLG; 15th December 2009 la 21:39.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

1. La 2 clickuri nu ai de ce sa-ti faci griji.
    2. Nu exista o regula a celor 10% peste care e de rau. Daca un ctr de 30% e natural atunci nu te va bana nimeni.
    3. CTR-ul total se calculeaza cu regula de 3 simpla, se invata in clasa a 4-a parca. (in exemplul tau 1229*0.057=70)
    4. Sunt zeci de factori care detecteaza click fraud-ul, de la CTR la "dosarelul" fiecarui utilizator ce da click. Cat timp tu respecti TOS-ul si nu faci nimic sa provoci clickurile atunci nu ar trebui sa ai probleme.
    5. Exceptie la punctul 4 e cand ai un dusman ce vrea sa-ti faca rau si iti face clickuri invalide. Aici de la caz la caz poti sa scapi sau poti sa fii banat. Depide si de dusman, cat de priceput e, depinde si de cel ce iti analizeaza cazul in ce dispozitie e, depinde si de site-ul tau si de istoricul contului adsense.

Ca o adaugare la punctul 2 ctr-ul depinde foarte mult de nisa, cu cat vizitatorii sunt mai educati tehnologic cu atat ctr e mai mic. Sunt oameni care nici nu stiu ca linkurile adsense sunt reclame.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Numarul de clickuri am inteles cum s-a calculat (suma tuturor clickurilor). Insa numarul de impresii (afisari) - functie de numarul de afisari pe canale?

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

@big .

2 Sa inteleg ca atat timp cat am si un CTR de 30% natural, nu o sa fie nici o problema, eu stiam ca daca depaseste 10% bate la ochi si risti

3. CTR-ul total se calculeaza cu regula de 3 simpla, se invata in clasa a 4-a parca. (in exemplul tau 1229*0.057=70)
    3. sigur, nu regula de 3 simpla e problema, dar de unde 1229, numarul impresiilor? Cum sa ajuns la acest numar? (din imagine)

4. imi este teama ca un utilizator click-uie reclamele de mai multe ori, si as vrea sa evit asta. Exista vreun script care face acest lucru? Voi cum incercati sa evitati click fraud-u?

Multumes de raspunsuri

@mike sper sa ne lamureasca big , asta ma intereseaza si pe mine

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

Numarul total de impresii, daca ai canalele setate corect ar trebui sa fie egal cu suma impresiilor de pe canale.

Cum in cazul tau evident nu e asa ai 2 variante:
    - ori ai setat canalele gresit si sunt multe date dublate
    - ori le afiseaza google gresit, ceea ce se mai intampla (destul de des).

In mod normal as fi fost convins ca e prima varianta, pt ca e foarte usor sa gresesti canalele (de ex o pagina are un canal url + 3 reclame fiecare cu canalul ei va arata de 4 ori mai multe impresii si de 2 ori mai multe clickuri decat realitatea) dar in cazul tau numarul total de clickuri e corect, ceea ce e ciudat. Probabil a dat google gres cu statisticile.

S-a intamplat doar acum sa nu corespunda? Sau e regula generala la tine? Daca se intampla des atunci tot de la canale e problema.

Vezi daca gasesti ceva lamuriri aici, ca sunt prea multe cazuri de luat in calcul ca sa vezi unde e problema: https://www.google.com/adsense/suppo...n&answer=86250
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

setarea canalelor este bine cred. Fiecarui canal corespune o singura unitate AdSense. Si bineinteles, doua sau mai multe canale sunt prezente pe pagina, de aici sa apara vreo problema?
    [Update]
    Uitandu-ma mai atent, cred ca aici si este 'buba'. Se contorizeaza la total doar afisarile unice pentru acel Ad. Adica asa cum la mine la primul site, un canal indica 1101 si alt canal 804 pe aceeasi pagina, se contorizeaza doar cele unice. Exact numarul afisarilor acelei pagini, ci nu suma impresiilor fiecarui canal in parte pe aceeasi pagina, Cam greu de explicat, dar cred ca acum am inteles. Apreciez big, acum cred ca totul este ok.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

big: (de ex o pagina are un canal url + 3 reclame fiecare cu canalul ei va arata de 4 ori mai multe impresii si de 2 ori mai multe clickuri decat realitatea)
    domnualin: setarea canalelor este bine cred. Fiecarui canal corespune o singura unitate AdSense. Si bineinteles, doua sau mai multe canale sunt prezente pe pagina, de aici sa apara vreo problema?
    Ti-o raspuns big deja,
    LE: dupa aia am citit tot ce ai scris, ca te-ai lamurit, cer scuze.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •