Ca idee, ca am vazut cateva raspunsuri la Hobart destul de... pe langa subiect. Si sa nu dezinformam lumea.
"Daca cumperi produs neaparat transportul trebuie asigurat. Altfel ti-o iei !" - aiurea, eu nu am ales niciodata varianta "asigurata". Si am cumparat din China pana in America. Fara nici o problema.
"Cu paypal trebuie sa-ti deschizi la banca un cont si un card in euro.
Ai grija ca va trebui sa deschizi cardul pentru operatiuni pe internet (ceri un formular de la banca)." - alta prostie. Eu am un card in lei de la Raiffeisen atasat contului de Paypal si merge fara problema.Nu garantez, dar eu nu imi aduc aminte sa fi completat ceva pentru operatiuni pe internet. Totusi e posibil, chiar nu mai stiu exact.
"eBay este un portal de comparatie de preturi, cam cum e Shopmania la noi.
Toti furnizorii sunt verificati si nu cred ca-ti iei teapa" - asta e cea mai tare, si am avzut ca a mai raspuns cineva. Furnizorii nu sunt verificati. Teoretic orice poate sa isi faca un cont si sa puna un produs la vanzare/licitatie.
Vrei sa nu ai probleme, e simplu. Inainte sa cumperi un obiect, te uiti la reputatia vanzatorului. Daca are mii de obiecte vandute si o reputatie foarte buna, e clar ca omul e bine intentionat.