Postat în original de
Dragos Bunea
@Tom - in unele privinte iti dau dreptate, dar ce legatura are din punct de vedere a managementului si a logisticii eMAG cu un comerciant de haine ce e foarte posibil sa fie integrat in marketplace anul acesta? Comenzile se duc direct catre comerciant, eMAG proceseaza comenzile si le trimite mai departe la comerciant, iar de acolo e treaba lui sa respecte conditiile impuse de eMAG ca doar nu crezi ca o sa comand o camera foto, un slip de baie, o masina de tuns iarba si un parfum, iar toate o sa-mi vina ambalate intr-un colet mare?
Pai depinde ce vrei pt clienti. 4 transporturi = 4 costuri = 4 telefoane (minim de la curieri) = 4 date de livrare = ..... Sau UN singur transport, ideal si ala gratuit?
La amazon vine 1. Si te mai si intreba, le vrei repede, separat, sau toate o data.
Marketplace cu multe magazine se poate dezvolta cu un singur transportator (shipped by emag), dintr-un warehouse comun. Dar cum exista deja multe magazine cu astfel de modele in europa + amazon, avem (au) de unde invata.
Eu am incercat acest tip de business pe costo in 2010, marketplace+ asigurari+ travel+banci+ internet+tv... si l-am oprit. Din mai multe motive, dar unul dintre ele era logistica. I-am rugat pe vendori sa faca ori shipping gratuit catre client, ori gratuit catre un warehouse in bucuresti, de unde sa plece O singura comanda.
Eu unul comand de toate, pt ca imi fac shopingul doar online, si de obiecei 1 data pe luna. In rest doamna face browsing, si da add to cart, iar cand totul e gata, dau order.
- haine bebe
- incaltaminte bebe
- electronice acasa
- necesare birou
- haine eu si doamna
-...........
Eu asa cumpar.
Dupa, daca amesteci vendorii, devii comparator. Complex pt platforma. Iar la haine ce aduci? La incaltaminte la fel?
Apare si problema de brand, care eu cred ca e destul de mare. Emag = it. Asta a fost brandul. Acum usor, usor se duce. Si parerea mea e ca-si fac viata gea cu marketplace. Acum ceva timp aveau nevoie de "cifra de afaceri" ca sa vanda, dar acum?
Back to profitshare.
Avantajele sunt clare pt ei si pt afiliati.
Cred ca afiliatii se vor separa, la fel si advertiseri. O sa fie o bataie mare pe afiliatii buni, si pe advertiserii buni, si restul ori merg in paralel, ori se decid catre o platforma. Trebuie sa castige advertiserii buni, si totul e ok, afiliatii vin singuri. Advertiserii cu siguranta vor alege doar o platforma de afiliere.
Se pune intrebarea? De ce nu au cumparat 2 parale? Bani au cu siguranta!
Ultima modificare făcută de Tom; 15th March 2013 la 00:53.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.