@John - Da! Platesti taxele la valoarea sumelor incasate indiferent de unde provin ele. Solutia pe termen lung e SRL microintreprindere, pe termen scurt PF, acum depinde si de ce venituri ai.
Versiune printabilă
@John - Da! Platesti taxele la valoarea sumelor incasate indiferent de unde provin ele. Solutia pe termen lung e SRL microintreprindere, pe termen scurt PF, acum depinde si de ce venituri ai.
Sunt venituri realizate din activitati independente si legea e putin tampita. Ai doua posibilitati de impozitare:
1. Platesti 10,5% CAS, 5,5% CASS si 16% impozit fara nicio deducere, din toate sumele castigate intr-o luna din activitati independente, in cazul in care ai optat pentru impozitarea la sursa de 16%. Avantajul este ca nu vei mai avea treaba cu fiscul.
2. Platesti 10,5% CAS, 5,5% CASS si 10% impozit dupa deducerea (partiala?) CAS si CASS, din toate sumele castigate din activitati independente, daca ai optat pentru impozitarea partiala. Dezavantajul este ca trebuie sa te duci la fisc sa declari toate veniturile din activitati independente, sa ceri deduceri pentru cheltuielile facute si sa platesti o diferenta calculata de ei. Daca nu te duci, vor veni ei la tine.
Conform legii se pot deduce numai cheltuielile care pot fi dovedite si numai daca sunt facute pentru desfasurarea activitatii independente.
Asta e legea....
Dragi afiliati,
Incepand cu data de 15.01.2015 vom actualiza Termenii si Conditiile Programului de Afiliere eMAG.
Vor fi aplicate urmatoarele modificari:
4. Politica de Social Media
Este permisa promovarea in Timeline Facebook personal sau al paginii gestionate, Twitter sau Google Plus.
Nu este permisa promovarea in grupurile de discutii din Facebook, atat cele publice cat si cele private (Facebook Groups).
Nu este permisa includerea link-urilor de afiliere eMAG in campanii Facebook Ads sau postari Sponsorizate.
Plasarea de link-uri de afiliere eMAG in contexte nerelevante discutiilor sau includerea de link-uri de afiliere in pagina oficiala de Facebook si Facebook Timeline a eMAG nu este permisa.
Comisioanele care provin din promovare neregulamentara vor fi anulate iar colaborarea cu Afiliatul poate fi intrerupta.
6. Alte conditii
eMAG isi rezerva dreptul de a impune conditii suplimentare anumitor medii de promovare sau unor Afiliati, caz in care Afiliatul va fi contactat.
eMAG isi rezerva dreptul de a anula permanent colaborarea cu un Afiliat in cazul in care Afiliatul nu respecta oricare dintre Termenii si Conditiile Profitshare si/sau ale Programului de afiliere eMAG.
In cazul in care realizati promovare prin Facebook Ads va rugam sa opriti aceste campanii pana in data de 15.01.2015 pentru a evita realizarea unor comisioane care nu vor fi in acord cu versiunea actualizata a Termenilor si Conditiilor Programului de Afiliere eMAG.
Vom acorda o atentie sporita verificarii tuturor comisioanelor care provin din Facebook.
Va multumim pentru intelegere!
Ok....
AdWords functiona bine. A fost oprit.
Facebook Ads functiona bine . A fost oprit.
Ce urmeaza?
Se numește maximizarea profitului prin minimizarea costurilor.
Eu pe asta nu o înțeleg!Citat:
Nu este permisa promovarea in grupurile de discutii din Facebook, atat cele publice cat si cele private (Facebook Groups).
Daca te uiti pe grupurile mari si nu numai, ai sa vezi SPAM la cote maxime. Macar de oamenii aia ar fi muncit vreun pic, dar asa, ei baga un link afiliat catre oferta emag, eventual o poza si un mesaj cu care sa incerce sa faca lumea sa dea click. Asta nu se cheama afiliere, se cheama "mica ciupeala", iar cel mai probabil, emag se dezice de astfel de practici.
Personal, cred ca ar trebui sa interzica si folosirea idioteniei aleia de plugin care plaseaza automat link-uri afiliate pe anumite cuvinte din comentariile de pe bloguri sau chiar in semnatura comentatorilor. Din nou, aia nu e afiliere, e mica ciupeala, un fel de "hai sa-i facem pe fraieri".
Fara suparare, nici acum nu este permisa promovarea eMag pe grupuri dar, cu toate astea, sunt grupurile pline de link-uri eMag prin PS. Si am motive sa cred ca le merge, altfel n-ar mai posta...
Daca nu se vor lua masuri tocmai aceia sunt cei care vor avea cresteri frumusele in urmatoarea perioada pentru ca le dispare concurenta celor care faceau promovare platita pe FB.
Nu cred ca regulamentul este numai pentru cei cu obrazul subtire.
Reducerile postate cu o ora mai devreme prin aplicatiile mobile, e o metoda de promovare OK a aplicatiilor eMAG, totusi va influenta negativ castigul afiliatilor. Nu stiu cat de fair play e, pareri?
1. ca si potential client nu mi se pare ok pt ca NU am instalat aplicatia.
2. Daca nu am un ca*c*t de smartphone si vreu sa cumar ceva la "promotie" de la emag este ok ca dimineata sa vad ca stocul este epuizat?
Dpdv este foarte urata aceasta metoda de promovare!!!
M-am hotarat sa nu mai cumpar nimic de la emag!!!!
ISI BAT JOC DE CLINENTII CARE NU AU SMARTPHONE!!!
Se pare ca nu vor putea face rebranding :(
Instytut Technik Innowacyjnych EMAG
Legat de eMAG și smartphone - în alte țări se pune mult mai mult accent pe mobile, și eMAG vor să fure startul - să ai aplicația lor pe mobil, să te obișnuiești cu ea. Până vor face și alți comercianți același lucru, ei deja să domine.
Îmi dau seama că e mult mai dificil, dar poți comanda cu un emulator de pe PC:
Mobile phone emulator (by COWEMO)
Însă, într-adevăr e mai greu.
Pe de altă parte, majoritatea produselor vor fi în stoc și când se lansează pe PC, nu e vorba de Black Friday aici. :) Sunt promoții mai slăbuțe, au stoc suficient. :) Și nu o să fie mulți care se trezesc la 6 dimineața să comande de pe eMAG. :)
Nu merge un android de asta x86 DistroWatch.com: Android-x86 instalat in virtualbox ?
O sa incerc treaba asta si revin
Mergeeeeee ( e un pic mai greu sa adaugi in cos un produs fiindca fereastra este invers)
https://www.dropbox.com/sh/ob1sjns6t...vJQjY7-Wa?dl=0
eRwin,
Prezența aplicației influențiază negativ câștigul, deci nu e fairplay. Dar, câți clienți vor instala aplicația eMAG?
Tare faza cu Android în Virtual Image. :) Extrem de complicată, dar nu mă gândisem, e foarte OK ideea. :)
Legat de mobile, ar fi fost OK să fi fost o promoție reală pentru mobile, dar dacă după o oră găseai același lucru și pe PC, cu stoc, oamenii probabil se simt amăgiți. :)
emag a ajuns la un nivel la care e posibil sa renunte la afiliere - sunt destul de cunoscuti, au o baza mare de date cu email-uri la care pot trimite promotiile si isi permit sa fenteze afiliatii mici si sa ii pastreze/recompenseze prin contracte individuale pe cei mari. Daca urmariti un pic blogurile mari, veti vedea promotii anuntate fara linkuri afiliate, oamenii respectivi sunt remunerati altfel (probabil ceva gen PPC).
Amazon a cam renuntat, cauta ceva info pe net. Emag nu poate renunta, ca pierde link-urile, care il ajuta dpdv SEO. In schimb poate adauga reguli peste reguli, pentru un % cat mai mic de plata, dar multi afiliati = links si brands awareness.
Nu mai comparati amazon cu emag, nu are sens.
A renuntat acolo unde au fost probleme ref. la taxe, dar nu la ideea de afiliere. Vezi info pe net.
Pentru orice magazin care ofera un program de afiliere, oricat de cunoscut ar fi ca brand, exista moduri de generare a vanzarilor, prin afiliere, profitabile si mai putin profitabile. Pe termen lung, strategia lor va fi aceea ca prin termeni si conditii sa filtreze metodele care sunt mai putin profitabile.
N-am spus ca "a renuntat", cat ca "a cam renuntat". O sa incerc in engleza data viitoare. Daca esti afiliat, atunci cu siguranta intelegi ce vreau sa spun, daca nu, ti-am recomandat sa citesti pe net.
Poti sa-mi dai 2 exemple de magazine din europa cumparate de Amazon? Sau 1 exemplu local pentru Spania, UK, italia, germania, austria? Merci.
Nu vreau sa intr-o intr-o polemica, insa nu stiu ce inseamna "a cam renuntat". Poate ai dreptate. Raspunsul meu nu facea o comparatie intre emag si amazon, ci dadea exemplu de un magazin de succes (atat ca vanzari, cat si ca brand) care nu a renuntat la afiliere.
Daca ma intrebi probabil ca nu sunt, insa nu e corect sa crezi ca poti prezice viitorul bazandu-te pe date din trecut... vezi toate marile "schimbari" care au luat pe toata lumea prin surprindere, inclusiv pe "marii analisti" din domeniile respective.
Istoria achizitiilor facute de Amazon e aici: http://en.wikipedia,org/wiki/Amazon.com. Cred ca sunt acolo si achizitii la care nimeni nu s-ar fi asteptat :)
In fine, vom trai si vom vedea :)
Pentru acuratetea informatiei.
Nu Amazon a inventat afilierea. Afilierea exista cu destul de mult timp inainte ca Amazon sa breveteze in anul 2000 principalele componente ale marketingului afiliat.
Deja dinainte de 1997 cand au introdus ei actele de brevetare existau siteuri ce implementasera marketingul afiliat. Era cert unul de flori caruia nu-i mai tin minte numele si autoweb.com de exemplu.
In afara de asta industria pentru adulti a fost pilonul marketingului afiliat. Cybererotica dot com a fost printre primele daca nu cumva primul. E o disputa aici.
In concluzie. Amazon a fost fondat de Bezos in 1994. Deja atunci, chiar daca www-ul fusese inventat de doar 3-4 ani maxim, existau siteuri ce implementasera programe de afiliere.
Tinand cont ca este prezent in 4 tari nu cred ca eMag se incadreaza ca magazin local. Iar exemplu de magazin cumparat de Amazon este buyvip, cumparat in urma cu cativa ani.
Dar nici eu nu cred ca Amazon va cumpara vreodata eMag. In primul rand nu are nimic in plus care sa justifice o posibila achizitie, in al doilea rand Naspers si Amazon sunt concurenti pe mai multe "fronturi" iar in al treilea rand strategia Amazon este de a falimenta nu de a cumpara.
Ca sa cumperi "ceva" trebuie sa aibe un sens. Amazon a intrat in europa prin extensie:) , de ex: a adaugat un .de si a acoperit 2 tari foarte bune "dpdv financiar", Germania si Austria. Are infrastructura pusa la punct, Olanda, Belgia, de ex au posibilitatea sa cumpere de pe .de sau .uk, nu mai avea sens sa deschida o extensie si la ei. In afara de Polonia, sunt in toate tarile bune, sau la veciunu', unde transportul dureaza maxim 48h.
(In decembrie am cumparat 4 ssd pt server, 3 de pe amazon (limita de 3 pe comanda) si 1 ssd de la cel. Comanda de la amazon a venit inainte de comanda de la cel :) )
Romania nu e un target pentru ei, deci ideea de amazon pentru noi nu "se pune".
In strategia de extindere ( daca se observa), nu sunt tarile din estul europei, nici macar Polonia. Au centrul si vestul europei, acolo unde chiar merita sa investesti si se pare ca urmeaza Rusia in 2 ani.
Amazon nu vrea sa falimenteze, doar ca intra ca un tavalug, cu transport gratuit, preturi extrem de mici, servicii de nota 9+, etc. Competitia nu poate face fata si atunci prefera sa intre ca vendor, sau sa renunte.
Naspers a schimbat mult emag, se simte ca exisa o echipa buna acolo, deja diferentele intre ei si competitie au crescut enorm, dar comparatia cu Amazon este deplasata, sunt din alte ligi. Emag poate deveni liderul pietei It & electro sau cel mai mare marketplace din europa de est, dar atat. Ca sa joci in liga campionilor cu Amazon sau Alibaba, ai nevoie de alta echipa si strategie.
Daca tot vorbim despre Amazon, poate stiti deja filmuletul, ofera o alta perspectiva: https://www.youtube,com/watch?v=CXWJ4GfQ22E
Sunt pentru Germania. Pe viitor posibil sa apara si .pl dar cred ca naspers au informatii mai bune decat noi:) Daca apare amazon.pl, nu cred ca naspers se mai extindea in polonia, printr-o achizitie importanta.
Exista amazon si in Romania, divizie de IT, dar asta nu inseamna automat ca apare amazon.ro.
.ro este, continutul e problema :)
Ataşament 3469
mi se pare doar mie, sau exista delay in aprobarea comisionaleor la emag?!?
Este delay si la mine.
Am fost derutat de declaratiile lui Tim Collins care se pare ca este directorul regional al Amazon si care spunea ca depozitele noi au ca scop consolidarea pozitiei pe piata estica, nordica si centrala.
Tim Collins: Amazon chce sklady do pYíatí váno ní sezony | Tęden.cz
Amazon’s New Czech, Polish Sites to Spearhead Push East and North Europe - Emerging Europe Real Time - WSJ
Si n-am zis ca va aparea amazon pl, cz ori ro, nici nu aveam cum sa zic din moment ce in acelasi interviu postat si mai sus au specificat chiar ei ca nu vor dezvolta noi platforme ci se va "opera" cu cele disponibile si la ora actuala. Nu cred ca se vor mai dezvolta noi platforme si din punctul meu de vedere slabe sanse si sa vina mai spre sud cu depozitele tinand cont de populatia regiunii atat in nord cat si in sud / sud-est, popularitatea cumparaturilor pe internet si de costurile pe care le-ar implica o posibila extindere in regiune raportat la posibilele castiguri. Poate doar prin Ucraina daca se imbunatatesc lucrurile.
Dar asta nu inseamna ca expansiunea nu ne-a vizat si pe noi.
Cam pe la jumatatea lui ianuarie s-a oprit procesarea comisioanelor de la advertiserul eMag si la mine. La alte campanii din PS tot asa se intampla?
Ciudat. Mie mi-a fost aprobat un comision la emag in doua zile. Poate sunt eu mai norocos :D
La mine nu mai sunt procesate cam de la 11 ianuarie , insa cateva ( chiar le pot numara pe cele 2 maini) sunt aprobate a doua zi. Si mai am neprocesate din prima jumatate a lunii decembrie.
Eu am neprocesate si din decembrie. Am trimis un email la profitshare si au spus ca emag stie de problema si le vor procesa in curand.
Ce inseamna in curand numai ei stiu.