@putre cred ca au explicat destul de clar @-Rares- si @Dragos. Cu o mica completare de la mine: acelasi lucru se aplica si altor tipuri de site-uri, nu doar de review-uri.
Versiune printabilă
@putre cred ca au explicat destul de clar @-Rares- si @Dragos. Cu o mica completare de la mine: acelasi lucru se aplica si altor tipuri de site-uri, nu doar de review-uri.
Cauta in google "laptop emag", "televizoare emag", pana si "emag .ro" si o sa observi adwords pe toate aceste cuvinte cheie, bineinteles trecute prin profitshare. Nu-mi spune ca e un alt afiliat care face adwords pe cuvinte derivate "emag" pentru ca e automat zburat din sistem....
Marea majoritate a utilizatorilor intra pe google si cauta "emag .ro"... nu tasteaza adresa in adress bar-ul blrowser-ului, astfel rescriindu-le eventualul cookie.
Nu mai vorbesc de agresivitatea din ultima vreme de pe toate canalele (adsens, display pe toate siteurile mari de stiri: realitatea, stririle pro, etc.) bineinteles toate trecute prin profitshare....
Mai vorbim oare aici de perioada de recurenta de 30 zile?
O curiozitate: e cineva abonat la newsletterele celor de la Flanco si Pcfun? Verificati daca link-urile din newsletter sunt trecute tot prin Profitshare...
Intrebare de baraj: cate din cele 1.001 de bloguri/site-uri care, vezi Doamne, fac review-uri de produse au lucrat efectiv cu produsul prezentat?
Caci daca ai citit 100 de bloguri straine/romanesti despre Samsung Galaxy S4 si te-apuci sa scrii cu cuvintele tale despre acest smartphone nu se cheama review...
@tataraseni iti raspund la intrebare cu o alta intrebare. :) Cati dintre advertiseri ofera afiliatilor cu site-uri gen produse in teste?
Poftim?! Vrei cam multe de un leu-verdeata... vrei sa primesti produse in teste? Incepe ca Radu Dumitru (nwradu blog | pasiune pentru tehnologie) sa scrii despre toate chestiile pe care le folosesti zi de zi si daca esti convingator poate te cauta magazinele sa-ti dea produse in teste!
In alta ordine de idei Altex iti ofera posibilitatea de a testa orice produs vrea inimioara ta dar trebuie sa faci efortul de a te deplasa intr-un magazin si sa petreci cateva ore testand produsul care te intereseaza!
Si ca sa merg pe aceeasi linie sunt magazine care ofera produse in teste si in loc de review-uri iese doar... laudarosenie pentru orice produs primit chiar daca respectivul n-ar da banii vreodata pe asa ceva!
@tataraseni, eh oricum ii numeri pe degetele de la o mana pe cei care primesc produse pentru ca magazinele inca nu realizeaza ce potential au pozele reale si un review scurt si la obiect. Nu mai spun de advertiserii care daca iti dau produsul in teste te conditioneaza sa nu pui link afiliat catre ei...
Tare! Nu ma mai pot loga in PS.
Credeti ca e potrivit sa te afiliezi la Profit Share ca magazin online? Ma gandeam ca ii faci un serviciu clientului. Daca sa zicem ca tu vinzi fructe si permiti pe site reclame la storcatoare de fructe. Asta nu te-ar ajuta si pe tine? Gresesc?
Daca nu afisezi reclamele pe pagina magazinului ar putea fi in regula. Din punctul meu de vedere orice reclame pe pagina magazinului denota lipsa de profesionalism. Chiar vazusem in 2parale un magazin care avea adsense pe pagini. Concluzia pe care am tras-o a fost ca au atat de putine vanzari si atat de putina incredere in potentialul produselor lor incat prefera sa ocupe 300 x 250px pentru maxim 10 euro/luna in loc sa isi promoveze o oferta sau un produs de-al lor.
Daca ps permite (si nu vad de ce nu ar permite in cazul acesta) ar fi o chestie interesanta ca in emailul cu informatii despre comanda sa introduci o fraza care prezinta oferta la storcatoare de fructe de la emag.
tataraseni, concluzia ta nu are nicio logica in spate. Profitul nu are cum sa se dubleze pt ca in marketplace profitul se imparte intre magazin si vendor (vendorul ma mult, marketplace-ul mai putin). Deci da, e posibil ca numarul clientilor sa se dubleze sau chiar sa se tripleze, dar profitul sa creasca doar cu putin.
In articol spune de venituri = total incasari nu de profit
Ceea ce inseamna ca a reusit performanta sa scada rata de conversie
In mod normal fra sa mai faca nimic emag ar fi trebuit sa aiba o crestere anuala a numarului de clienti cu 10-20%
Dar isi atribuie si merite care nu sunt ale lui.
Cel mai probabil mare parte din acel trafic suplimentar este adus de sistemul de afiliere profitshare si nu de marketplace
Eu zic ca ar merita premiat cel ce se ocupa de marketing
Articolul e facut prost
Un singur lucru mai spun si ma retrag, ganditi-va la valoarea medie per comanda, emag vinde pc-uri, laptop-uri si tablete foarte bine, marketplace-ul vinde carti jucarii, cosmetice si alte chestii cu valoare mica...
Probabil a dublat numarul de clienti din marketplace, nu clientii intregului site. Dar, de... jurnalism cu titlu bombastic...
am trecut la 2.0.
alta viata, statistici, transparenta, revin cu review pe parcurs.
Apropo de studiem, am testat campania "pretul gresit" pe o lista de emailuri ramase de la black friday (mail dat voluntar, fara reward, double opt-in), CTR undeva spre 70%, rata de conversie 1,78%.
La un open rate de 40%, dar oricum mult peste asteptari ctr si rata de conversie.
Din pacate lista cam scurta pentru cifre spectaculoase, dar directia e buna.
Primele mele impresii aici: ProfitShare 2.0 | Alter Ego Blog
@tataraseni, link-ul ala afiliat de la finalul articolului "Castiga 2 smartphone-uri iPhone 5" care trimite catre abonare la newsletter mai bine il scoti :), ca oricum e degeaba. Dupa ce se aboneaza respectivul la newsletter primeste mail si cookie-ul tau este suprascris. :)
ai ajuns vedeta , rad si aia de la PS de platitudinile tale
http://i.imgur.com/7iKHU6h.jpg
Va rog sa faceti un test in profitshare
De cand am mutat link-urile dintr-un site de pe 2parale pe profitshare, am constatat ca a scazut destul de mult numarul de comisioane generate cat si numarul de click-uri la aproximativ 60% fata de inainte, initial am crezut ca e o problema de trafic a site-ului meu, nefiind un site de care sa ma ocup.
De cateva zile mi-am propus sa fac un test, ieri am si facut testul:
Am ales sa promovez ultima lor campanie cu preturi gresite, am creat un instrument nou prin generatorul de link-uri, am salvat intrumentul, iar link-ul de afiliere l-am trecut printr-un serviciu de tip short url tiny.cc care sa poata monitoriza in detaliu numarul de click-uri totale si unice.
Apoi am promovat link-ul pe facebook si am comparat numarul de click-uri inregistrate in profitshare cu cel contorizat de tiny.cc
Diferenta este uriasa 152 click-uri unice contorizate cu tiny.cc si doar 88 in profitshare, am tinut cont doar de click-urile unice dintr-o singura zi, nu am vrut sa am erori datorita actulizarii mai intarziate in profitshare.
Am mai observat si altadata diferenta, dar nefiind conditii de testare perfect controlate am crezut ca este o eroare de actualizare intarziata la profitshare sau alte actiuni facute de mine
Va rog sa mai faceti si voi teste si sa imi spuneti daca apar si la voi diferente. Va rog sa testati si cu alte aplicatii ce pot contoriza separat click-uri unice si totale pe zile si sa asteptati pana aveti cel putin 100 de click-uri pe unealta pentru ca rezultatele sa fie cat mai corecte din punct de vedere statistic
Daca aceste diferente apar si la altii problema este destul de grava.
Am trimis un newsletter mailchimp si am statistica de pe mailchimp si statistica din profitshare.
233 emailuri deschise, 148 clicks. conform mailchimp (newsletterul continea un singur link, spre langing page emag de oferta)
In profitshare pe instrumentul respectiv am 171 clicks, 4 vanzari.
23 clicks in plus in interfata. Nu stiu daca Mailchimp contorizeaza multiple clicks din acelasi email, de-aici poate fi diferenta, ori au pasat email la prieteni. Cert e ca e pe plus, nu pe minus numarul de clickuri.
P.S. E vorba de un instrument (link) salvat exclusiv pentru newsletter si nefolosit in alta parte
P.P.S. Nu situ daca are relevanta, dar statistica e din 2.0
Eu am statistica pe vechiul profitshare
La click-urile prin email este mai delicat si nu cred ca se poate contoriza precis
@lovelife din cand in cand se mai blocheaza sistemul si multe click-uri nu sunt contorizate, verifica datele pe mai multe zile.
@lovelife - Si eu am sesizat probleme la contorizarea click-urilor, insa de multe ori la mine erau in plus (ceva gen de la 70-80 la 300 de click-uri) desi nu aveau de unde sa apara atatea click-uri. Alta chestia care am observat-o este la Raport Performanta nr total de click-uri nu corespondea cu nr de click-uri de pe fiecare instrument in parte (diferente de 10-20 de click-uri), lucrul asta l-am sesizat mai de mult dar nu mi-am batut capul si acum astept trecerea la Pofitshare 2.0
E posibil sa mai apara si vreun bug datorita faptului ca se lucreaza la migrarea conturilor. Oricum, zic ca ar trebui sa facem teste de genul acesta inainte si dupa ce trecem. Eu fac de luni ca in week-end la mine nr de click-uri scade simtitor (cred ca in acest week-end prelungit va scadea si mai mult).