Probabil ca vor fi procesate pana la incheierea perioadei de plata pe 22. Au mai avut problema asta si acum cateva luni si le-au procesat pe toate pe 21.
Versiune printabilă
Probabil ca vor fi procesate pana la incheierea perioadei de plata pe 22. Au mai avut problema asta si acum cateva luni si le-au procesat pe toate pe 21.
Eu am comisioane in asteptare inca din 5 noiembrie
SI eu aveam comisioane neprocesate de o perioada mai lunga. De doua zile au inceput sa fie aprobate.
Amanunt: majoritatea sunt aduse prin Facebook, iar Profitshare, mai concret eMAG zicea ca vor acorda o atentie deosebita acestor comisioane (probabil ca vor pierde mai mult itmp cu ele). Daca si in cazul vostru e la fel, e posibil ca aceasta sa fie cauza.
Cred si eu ca are legatura cu noile restrictii dar concluzia ca sunt aprobate cu intarziere doar comisioanele din FB este gresita. Nu am comisioane din FB si totusi, pana acum doua zile, au fost aprobate foarte putine. Posibil sa fie si o perioada proasta pentru ca la mine a scazut foarte mult si valoarea medie a comisioanelor aprobate.
Si la mine au inceput sa se aprobe in masa de acum 2 zile.Nu fac promovare pe Fb.
Confirm si eu. Ieri 2 comisoane platite.
La mine s-au aprobat in valoare de vreo 500 ron, se pare ca si-au revenit.
Scuze pentu duplicat.
Au revenit in forta, aproba intr-o veselie ! :)
dap, si la mine aproba
Care e faza pana la urma cu tipul / tipii care promoveaza spinuit pe mai multe pagini de Facebook? Care e sistemul? Stiti sigur la ce ma refer: sunt niste pagini de FB care publica in mod automat niste texte ce amesteca texte cu cuvite cheie si plaseaza liuri afiliat. Vezi exemplu.
In seara asta vad ca le-au picat niste siteuri: cruvale.pw ( cruvale.pw/details-69858218-product-15942861/18025892p ) si apronka.pw - nu stiu daca mai sunt si altele. E cert ca sunt niste legaturi astea, niste redirectionari, pentru ca prin tinyurl.com, siteurile alea si ce o mai fi dupa, trebuie sa se ajunga la linkurile de afiliat. Care e smecheria respectiva?
Salut!
A fost suspendat cel care facea treaba asta, de aceea nu mai merge redirectul, a trebuit sa se implice mai multa lume ca sa se ia masuri, ce-i nasol e ca a ramas pe pozitii bune in Google.
Intrebare :
Este permis ca vecinii/prietenii/rudele/parinti afiliatului sa faca cumparaturi prin link-uuri de afiliat al acestuia ?
Este permis ca acestia sa achizitioneze bunuri de pe un echipament alternativ al acestuia telefon, tableta?
Daca nu ar fi permis ma gandesc ca acele persoane ar putea face cumparaturi si in modul clasic de la alte firme ce nu sunt inscrise ca advertiseri intr-o retea de afiliere, si astfel reteaua de afiliere nu ar obtine nici un profit de pe urma lor.
Singura entitate care poate spune ca este SPAM ceea ce fac acei afiliati este Google si Facebook. Din moment ce contul acestora este activ inseamna ca Facebook si respectiv Google nu considera SPAM modalitatea lor de promovare.
- 2 Parale
Sper că v-am lămurit...
asta e raspunsul 2p oficial sau ai scos-o de la tine?
Eu nu am mai gasit nici un link care sa mai functioneze, deci din punctul meu de vedere contul i-a fost suspendat.
@dotcom - Serios? Deci daca eu fac spam nu se considera astfel decat daca imi suspenda Facebook sau Google contul? Chestia asta cu SPAM-ul si definitia sa initiala e cam depasita. Facebook si Google sunt doua companii si atat, utilizatorii ar trebui sa fie cei care decid ce mesaje sunt sau nu sunt de tip SPAM.
E oficial. E un forward primit de la un afiliat 2parale care a avut o discuție cu ei pe tema spam cu pagini Facebook etc.
http://i.imgur.com/Bk5Zbzd.jpg
Asta e atitudinea 2parale legată de spam.
Si e corecta!
cu toate ca SPAM inseamna altceva:)
@dragos, nu este contul suspendat, nu exista motiv intemeiat. Nu inteleg de ce 2parale sau magazinele ar renunta la trafic si vanzari? E trafic targetat, oricine plateste pt astfel de trafic.
Ca tot vb de spam, daca eu trimit maine 1 miliard de emails, este spam? De ce?
Mi se pare normal. Daca era email spam, era cazul sa ia masuri.
Dar tipul asta de promovare nu poti sa o numesti neaparat spam. Si nu e treaba lui 2parale sa decida ce e spam si ce nu, atata timp cat pe advertiseri nu-i deranjeaza. Cat timp ambele parti sunt multumite, e ok.
Si asta e valabil pentru toate retelele mari de afiliere, nu doar in Romania.
Se pot gasi anumite motive etice, nu neaparat legale. Dar cand disperarea e mare, cine se mai gandeste la etica?
Tinand cont ca sunt mai multe pagini de genul respectiv, e posibil sa vorbim de lucruri diferite. Eu ma refer la cele care au continutul format din cuvinte cheie fara a avea o coerenta logica si fara a oferi informatii reale.
Depinde cui le trimiti... Daca 1 miliard de oameni si-au exprimat acordul sa primeasca acele emailuri, e ok.
Dar daca folosesti o baza de date cumparata, cred ca iti furi singur caciula.
Sincer, eu m-am cam saturat sa ma tot dezabonez de pe fel de fel de site-uri pe care niciodata nu m-am inscris. N-as cumpara de la ei nici daca ar avea cea mai buna oferta!
Asta nu-i marketing, e disperare...
1. Etic? Wtf? Nu e vb de disperare aici, este doar business. Cineva investeste 15k euro si are pretentia sa obtina peste suma investita.
In cazul de fata nu este nimic "ilegal". Eu platesc pt astfel de trafic si il consider foarte bun. Cauti "iarba" si iti da "chiloti"? Nu cred. Iti da exact ce cauti = targetat!
Continutul este problema lui google. Sa inteleg ca shopmania ofera continut? Dar price.ro? Toate au continut de calitate, mii de reviews a cate 3000 cuvinte? Ce vb noi?
Ce continut/valoare ofera ad-urile din adwords/fb? Dar posturile din SM? Ad-urile nu sunt spam?
2. Exact! Depinde de unde am lista si daca o pot monetiza = depinde de mine si nu de 2parale sau magazin! Cat timp generez conversie, toti sunt fericiti, chiar si clientul:) (altfel nu cumpara)
Daca nu generez conversii = pierderi!
Nu inteleg de ce multi aveti impresia ca orice "smecherie' e automat ilegala. Eu apreciez orice inovatie, incerc sa o inteleg si sa o aplic. Daca google are o problema, sa o rezolve. Dar daca Dan are o problema, e problema lui, sa o rezolve.
Afilierea are sens doar daca exista conversii. Iar cat timp exista conversii pe o astfel de strategie (geniala), restul e doar can-can.
Vorbim de afiliere.
Nimeni nu poate contesta dreptul advertiserului de a decide cui sa plateasca comisionul. Pentru asta sunt regulile impuse de fiecare advertiser. PS sau 2P pot interveni probabil doar in vederea respectarii acelor termeni.
Toate celelalte considerente pica in cazul asta.
Dar advertiserii care au o politica mai restrictiva au si ei motive bine intemeiate si sunt sigur ca au facut analize pentru a vedea beneficiile si dezavantajele. Si sunt suficiente elemente de analizat, incepand cu cat de targetate sunt conversiile acelui trafic targetat. Sigur stii despre ce e vorba, n-are rost sa dezvolt.
In privinta business-ului este clar, cum ai spus tu. Orice suma investita trebuie sa iti aduca un profit. Daca il aduce inseamna ca investitia e buna.
Daca treaba era ok acum ii mergeau link-urile, asa ca lasti-o balta cu e ok, ca nu e. Cand advertiserii or vedea ca au fost intrecuti in serps de prostiile alea ce au chiar si 9 pozitii din primele 10 nu o sa le mai convina sa plateasca comisioanele. Ce, ati uitat invazia de emd-uri din 2011 si 2012 si cum au reactionat majoritatea advertiserilor pana s-a prins Google de schema?
Daca sunt 9 din 10, inseamna ca advertiserii trebuie sa plateasca dublu sau triplu, pentru ca sunt atat de "slabi" incat google ii trimite in pagina 2.
Pe nici o cautare buna, nu exista 9 din 10, poate 4-5/10 pe cuvinte cu sub 10 cautari lunare. Pentru asta este "problema"? Eu credeam ca pentru laptopuri e revolutie in afiliere, nu pentru "purificator de aer gorenje kghdf9437503475034", cu 0 cautari lunar!
E clar acum, asta este motivul pentru care 95% dintre afiliati nu reusesc macar un 1000 euro lunar.
--------------------
Cum au reactionat advertiserii la emd-uri? Nu inteleg ce zici, au reactionat advertiserii prin scrisoare trimisa catre google si google a penalizat emd-urile? Asa?
De aia e netul plin de emd-uri pe primul loc?
Ce ai vrut sa zici mai exact?
Dragos, eu "inteleg" fustrarea advertiserului ca nu mai e printre primele locuri in serp, ca este intrecut de afiliat, insa ti se pare ok sa se i-a asemenea masuri impotriva afiliatilor care fac SEO super ok, si depaseste advertiserul in serp, iar acesta ca masuri "ii taie aripile" ca sa nu ii mai plateasca comisioane? Cat timp nu era in fata lui in serp, si ii trimitea trafic si vanzari era ok, acum nu mai e ....
Pacat ca afilierea in ro se duce pe apa sambetei din cauza ca advertiserul nu mai doreste sa plateasca comisioane, si impune intermediarului (ex. profitshare) niste reguli aiurea, iar daca nu le impune afiliatilor, paraseste reteaua de afiliere, etc...
My bad! Am crezut ca 2parale i-au dat voie sa faca in continuare, dar link-urile sunt directe acum. Oricum, vad ca s-a apucat de ShareAsale si baga la greu.
Cum stati cu anularea comisioanelor (mari)? Acum 6 zile mi-au anulat un comision de 101 lei, iar ieri un altul de 123 lei.
Great job, Profitshare!
De ce nu renunti la a mai promova campania respectiva? E foarte simplu. Nu trebuie sa mai acceptam comisioane peste comisioane refuzate. Bineinteles ca vor proceda la fel, daca acceptam si nu le zicem nimic.
Sunt cam la pamant serverele profitshare acum ... not fun
Ataşament 3528
Se pare ca s-a rezolvat.
Am si eu o intrebare pentru cei care fac afiliere pe electrocasnice. Ati observat formarea unui trend descendent al conversiilor in emag?
La mine asa pare, dar nu pot sa zic ca am trafic cat sa pot sa trag o concluzie pertinenta si tocmai de asta va cer parerea.
Precizez ca traficul de pe site are acelasi profil, rata de click catre emag este similara si perioada analizata este Dec 2014 -Feb 2015 vs Dec 2013 -Feb 2014. Intre Dec-Feb si Sep-Noi e logic sa existe o scadere avand in vedere sezonalitatea cumpararii de electrocasnice.
Rata de conversie in emag (comenzi din clickuri in profitshare) a scazut cu 30%, comisionul mediu a scazut cu 27%.
Ma gandesc ca in ultimul timp a crescut numarul de afiliatii, folosesc tehnici tot mai agresive si reusesc sa rescrie cookie-urile, dar 50% din comenzi se fac in primele 24 de ore de la plasarea cookie-ului.
Pareri? sugestii ?
De cand durata cookie a ajuns la 10 zile este de inteles de ce si comisioanele au scazut. Da, este un trend descendent.
Cand a inceput afilierea emag erau cookie 30 zile. Au scazut acum la 10 zile, fara nici o problema, fara un sfat de la afiliati, etc.. ca si TOS emag afiliere.
In curand poate fac sa fie cookie 1 zi!!!
Am mai scris ca, afiliatii schimba TOS dupa bunl lor plac, fara parerea sau sfatul afiliatilor, acum urmeaza cookie, etc... JENANT!!!
Am observat si eu acelasi trend de scadere al conversilor pe electrocasnice, insa l-am observat dupa lansarea aplicatiei de mobil a eMAG in care nu se face trackingul conversiilor (inca... se aude unde trebuie?). Chiar si la campania de astazi cu Ziua Reducerilor, cei care foloseau aplicatia mobila sa comande primeau 15% card cadou in loc de 10% cat primeau cei care comandau din browser. Prima lovitura a fost chiar in ziua lansarii aplicatiei cu ocazia Revolutiei Preturilor (27 Ianuarie) unde s-a simtit masiv lipsa conversiilor, in prima zi de campanie avand de obicei o rata de conversie de cateva ori mai mare, acum aceasta fiind mai mica decat intr-o zi fara promotii mari.
Sper sa implementeze cat mai rapid urmarirea conversiilor afiliate si prin intermediul aplicatiei de mobil, deoarece daca eu trimit un client care cumpara prin acesata modalitate de comanda nu primesc niciun comision, desi eu am investit in acel client.