Raspunsul nu cred ca are legatura cu faptul ca venitul este obtinut cu ajutorul internetului.
Din punctul meu de vedere, daca alegi sa faci aceasta activitate ca persoana fizica, declari frumusel sumele incasate la venitul global, chiar daca nu ai un contract inregistrat care sa le justifice.
M-am uitat putin in Declaratia de Venit Global si este greu de spus in ce categorie ar intra aceste venituri, pentru ca la fiecare astfel de categorie ar trebui atasata fie o fisa fiscala fie o declaratie speciala. Exista o "Declaratie privind veniturile estimate din activitati independente" care este necesara in "cazul veniturilor din activitati independente realizate de catre contribuabili in cadrul unei asociatii intre persoane fizice si persoane juridice, care nu da nastere unei persoane juridice." - cred ca aceaasta ar fi solutia.
Oricum, pare a fi destul de complicat pentru o persoana fizica, asa ca folosind un PFA ar putea fi putin mai simplu. (din nefericire apar niste costuri de setup...)
Deocamdata, pentru incasarile tinute sub un nivel rezonabil (<5000 euro / tranzactie) nu exista un pericol de a intra in vizorul fiscului in cazul in care nu declari de nici un fel venitul.

Răspunde cu citat