Salut,
Am primit si eu cecul pe mai. Mi-a venit prin DHL in data de 4 a lunii, deci asa cum era normal. Bun, acum sa vedem ce facem cu el. Eu sunt din Rm. Valcea si pe vara nu prea vin in Bucuresti, asa ca am luat cecul in mana si hai pe la bani sa vedem unde pot sa il incasez. Iata care este situatia (bancile nu sunt puse in nici o ordine speciala):
Banc Post - Nu se poate
Banca transilvania - Nu se poate
Credit Europe Bank - Nu se poate
ING - Nu se poate
Pireus Bank - Ok: 50 Euro garantie, 21 de zile, comision nespecificat
BCR - Ok: fara garantie, 45 de zile, comision 1,5% din suma, minim 5 Euro
Romextera Bank - Nu se poate
Pro Credit Bank - Ok: contravaloarea cecului ca si garantie, 90 de zile, comision 1% + taxe postale pt trimiterea cecului in SUA pt confirmare
Libra Bank - Nu se poate
La Raiffaisen si la BRD inca nu am ajuns.
Prin "Nu se poate" presupun nu ca nu poate banca sa faca aceasta operatiune ci cred k e mai mult comoditatea lor ca si sucursale locale. Majoritatea m-au intampinat cu un zambet tamp si cu invariabilul "nu facem noi asa ceva".
Nu mai vorbest de agitatie pe care am provocat-o prinunele locuri, cand s-a dus tipa de la ghiseu pe la toti din banca sa ii intrebe daca au mai vazut asa ceva. La Libra Bank se uitau dupa mine ca dupa cine stie ce mafiot camd am intrebat daca primesc cecuri din afara
Oricum, situatia nu e tocmai buna, sper ca in Bucuresti se rezolva mai repede. Ma gandesc chiar sa vin acolo sa pun cecul la banca...