14th November 2022, 15:00
#1
4 out of 4 members found this post helpful.
Crearea unui site pentru a obtine aprobarea acestuia in AdSense
Schitez aici un mic tutorial deoarece am vazut inters pentru acest subiect in ultima vreme pe forum. Am ceva experienta in spate si am m-am lovit de o multime de probleme pana am ajuns la aceasta 'reteta'. Nu va garantez ca aceasta este exacta dar pentru mine a functionat cu succes. Imi cer scuze in mod anticipat pentru greselile de dactilografiere si ortografie.
-------------------------
Realizarea unui nou site care sa fie aprobat de catre AdSense nu este un procedeu dificil dar necesita ceva timp si munca. Este problema mai mult o munca care tine de copy-paste decat de dificultate. Site-ul o sa fie aprobat AdSense cu siguranta daca se respecta ceea ce urmeaza, ideal cat mai exact.
Consider ca AdSense verifica in 2 pasi orice website. Pasul 1 este un pas automat, un bot vizualizeaza siteul si daca respecta unele cerinte generale acesta ajunge la pasul 2, care este o verificare semi-automata sau chiar manuala.
La pasul 2 al verificarii cred ca site-ul este verificat de catre o persoana care navigheaza rapid pe site si il aproba sau respinge. Cu siguranta acesta nu are mereu dispozitia si nici timp sa verifice in detaliu.
Sunt 100% convins ca in procesul de aprobate mai intervine si putin noroc, adica neglijenta altei persoane in cazul de fata. Eu am avut aprobate siteuri cu paginile esentiale (privacy policy, terms, etc) fara pic de continut pe ele. Ori siteuri cu articole slab calitative (sub orice critica), unele cu acelasi continut in articol dar cu titlu diferit. Si chiar un site cu numai 12 articole, in germana…
Se cunoaste faptul ca Google nu mai este de mult timp un singur bot, Google dirijeaza de fapt mai multi boti. Botul AdSense (verificare a unui website) nu are mare asemanare cu botul care indexeaza si as crede ca este o versiune mai veche a acestuia. Din acest motiv este oarecum simplu de obtinut aprobarea acum.
Important: Poti face blogul in orice limba doresti, dar recomand engleza sau romana deoarece este mai usor. Din experienta mea, limbile precum germana, daneza, etc sunt cele mai usor permisibile, dar sunt dificile. Eu as merge pe engleza oricum + site bine pus la punct. Nu recomand sa incepi cu un blog in germana deoarece e un mare chin limba – formatare, inserat imagini, etc.
1. Vechimea domeniului >30 zile
AdSense nu accepta siteuri mai noi de ~30 de zile. Eu as recomanda ca domeniul utilizat sa fie muuult mai vechi de 30 de zile. Totusi, nefiind o regula generala, am patit si trec si cu un domeniu de doar 2 saptamani. Dar asta a fost in trecut, acum restrictiile sunt ceva mai dure din cate am observat in ultimul timp.
Pentru o aprobare garantata, recomand o vechime mult mai mare de 30 de zile, as spune un 60 sau chiar 90 de zile. Atentie la un lucru: faptul ca domeniul a fost expirat nu conteaza in ochii lui Google daca site-ul a fost dezindexat complet.
Important: Vechimea siteului este cel mai important factor de aprobare, un site foarte vechi (>10 ani) cred ca poate trece de verificare si daca are cateva pagini. Deci trebuie oarecum sa recuperezi prin alte aspecte acest minus, faptul ca siteul tau este nou.
As recomanda sa se caute domenii expirate dar care inca mai au pagini indexate. Dupa inregistrare sa se creeze paginile respective sau macar o parte din acestea, incat sa se preia o parte din continut.
2. Tipul siteului
Cel mai rapid sunt aprobate siteuri de tip blog - in special in cazul siteurilor noi. Ca platforma, as recomanda simplu - Wordpress.
3. Thema
Thema este importanta si am observat ca cele mai des aprobate au fost cele cu o thema pe arhitectura unei reviste online, cat mai moderna, de tip - magazine. Ideal ca thema sa fie destul de complexa ca si functii dar optimizata ca si cod. Nu as merge pe themele exagerat de complexe.
Daca doresti realizarea unui PBN atunci nu utiliza aceasi thema prea frecvent, mai ales ca vei avea cam aceasi structura la toate siteurile. Daca faci mai multe siteuri pe acelasi IP sau pe IP-uri vecine garantat ele trebuie sa fie foarte diferite unul de altul.
Important: Ai mare atentie ca thema sa contina 2 meniuri in header. Unul principal si celalalt secundar. Meniul principal o sa fie necesar pentru afisarea categoriilor articolelor si cel secundar pentru afisarea paginilor obligatorii.
Asigura-te ca thema are diverse widgeturi, sliders, chestii de genul cat mai dinamice pe prima pagina. Ideea e sa para un site modern, un blog simplu cu o lista de articole nu o sa mai treaca de verificare prea usor.
Acum o sa iti fac o lista cu theme recomandate dar si pe care sa le eviti, in acest fel vei intelege mai clar:
Theme recomandate:
https://wordpress.org/themes/ostrich-magazine/
https://wordpress.org/themes/envo-magazine-boxed/
https://wordpress.org/themes/magazinenp/
https://wordpress.org/themes/cream-magazine/
Theme nerecomandate:
https://wordpress.org/themes/royal-news-magazine/
https://wordpress.org/themes/easy-magazine/
https://wordpress.org/themes/minamaze-emagazine/
https://wordpress.org/themes/power-magazine/
Pont: Incepe cu Cream Magazine - https://wordpress.org/themes/cream-magazine/ deoarece este minimalista si usor customizabila. Asta pana prinzi ceva experienta. Am utiliza o personal in mai multe cazuri, mereu cu succes.
Pont: Ideal este ca butoanele de navigare de pe categorii sa fie de tip NEXT si PREV si nu de tip cifra in care afiseaza numarul paginilor: 1,2 3, last page. Deoarece se observa usor ca nu exista multe cotninut in categoria respectiva. Acest aspect nu este obligatoriu dar este indicat.
Alt pont: incearca sa eviti sa afisezi data articolului atat in categorie cat si pe pagina acestuia. Incearca sa cauti theme in care poti dezactiva asta. Nu e indicat in cazul de fata sa afisezi data articolului.
4. Continutul
Este necesar ca pe blog sa ai ceva articole, unii spun ca minim 30. Am vazut site trecut cu 12 articole in germana, dar sincer cred ca a fost noroc chior. Unii recomanda 30 dar cred ca e ok sa pui mai mult de 30. Obligatoriu la fiecare articol sa existe imagine care sa fie afisata si in pagina categoriilor. Fiecare articol trebuie sa aiba thumbnailul afisat pe categorie dar si pe index. De asemenea imaginea articolului trebuie sa fie prezenta si pe pagina acestuia – pagina articolului sa fie pe structura: titlu, imagine, continut articol, etc. Sau merg si titlu si imagine inversate, nu conteaza.
Articolele - teretic sa fie unice si de calitate. Da si nu! Botul pentru AdSense greu depisteaza daca este continut usor plagiat prin traducere+spinuit sau este de slaba calitate (scris in graba). Nici botul principal google mai da gres la acest capitol, articolele traduse si/sau spinuit bine inca nu sunt depistate usor. Ideal este sa ai continut bun si de calitate.
Atunci cand publici articole, nu le publica toate cu aceasi data, o parte publica in trecut la diferenta unul de altul. In cazul in care thema afiseaza data articolului sa nu para toate publicate in aceasi zi. Dar se recomanda sa gasesti theme in care poti dezactiva data articolelor, mai bine nu te complici cu asta. O alta parte din articole, programeaza-o sa se publice automat in viitorul apropiat. Incat Google sa detecteze faptul ca siteul este actualizat frecvent.
Important: Adauga un articol in 2 categorii, incat blogul sa para ca are continut mai mult. Atunci cand ajungi la ultimile 10 articole (adica cele mai recente de pe blog), pe acelea poti sa le adaugi decat intr-o singura categorie. In acest fel o categorie o sa para mai ‘stufoasa’ si greu se observa ca un articol mai vechi din acea categorie este si in alta categorie. Logic este asa, ca un articol se potriveste perfect in mai multe categorii nu doar in una.
Taguri - Multi spun sa adaugi si taguri. In acest fel blogul ar avea mai multe pagini indexate. Nu este ceva gresit! Eu rar am practicat asta dar imi dau seama ca am gresit evitand tagurile. Adauga cateva taguri dar nu exagera. Asigura-te ca fiecare tag contine un minim de 3-4-5 articole in el. Cu taguri faci pagini mai usor si rapid.
5. Paginile obligatorii
Aici este simplu: AdSense nu accepta siteuri anonime. In cazul de fata trebuie sa ai in mod obligatoriu urmatoarele pagini:
- Despre
- Privacy Policy
- Terms and Conditions
- Disclaimer
- Contact
Pe fiecare din aceste pagini sa existe continut unic. Paginile DESPRE si DISCLAIMER nu sunt chiar obligatorii dar eu recomand sa le adaugi si pe astea.
6. Consimțământ pentru cookie-uri
Si acest aspect este ceva obligatoriu, este vorba de cookie consent popup, ii poti genera codul in cateva secunde de aici:
https://www.websitepolicies.com/crea...consent-banner
Generezi codul foarte rapid si il inserezi in codul siteului, nu conteaza multe aspecte ci doar sa fie prezneta pe site. Daca utilizezi Wordpress, recomand pluginul acesta: https://wordpress.org/plugins/head-footer-code/
7. Categoriile de continut
Categoriile blogului, aici e si mai simplu: adauga 4-5 categorii dar cat mai generale. Sugestii de categorii: News, Technology, Android, Smart Phones, Android, Science, etc. Adauga majoritatea articolelor in cate 2 categorii, dar cele mai recente 10 articole publica-le fiecare in doar o singura categorie.
8. Structura blogului
8.1 Structura paginii de index
Activeaza widgeturi, pluginuri, toate caracteristicile/uneltele cu care vine thema incat prima pagina sa fie mai moderna si interactiva. Asigura te ca nu ai pe prima pagina articole care sunt in mai multe categorii. In cazul in care afisezi cele mai recente X articole din anumite categorii (cum multe theme au aceasta functie) sa te asiguri ca articolele afisate acolo nu apar in 2 categorii.
8.2 Structura unui articol
Fiecare articol trebuie sa contina: titlu, imagine si continut. De asemenea, in functie de thema mai poate contine si alte chestii de exemplu date despre autor, linkuri social media pt share, eeste ok - chiar indicat. Incearca sa te feresti sa afisezi data articolului.
8.3 Structura categoriei
Fiecare categorie trebuie contina continut si nu lasa categorii goale. In cazul in care ai articole in acestea, care sunt mai putin related cu categoria reprezinta ceva ce se tolereaza. Repet: nu afisa data in categorie daca ai aceasta posibilitate. Ideal daca navigarea pe paginile categoriei se realizeaza prin NEXT si PREV, am mai spus si de ce mai sus.
8.4 Structura paginilor obligatorii
Adica despre, privacy, terms si restul. Nu necesita o structura anume, ideal si aici daca nu se afiseaza data paginii. La pagina de contact poti pune un frmular dar nu este obligatoriu, merg lasate cateva date acolo. In cazul realizarii unui PBN, nu utilizai aceleasi date de contact pe toate siteurile.
8.5 Structura tagurilor
In cazul in care adaugi si taguri, ceea ce este ok, nu exagera cu numarul articoelor din acestea deoarece s-ar putea suprapune deja cu categoriile ca si continut overall. Incearca sa nu afisezi nici aici data articoelor. Sa te asiguri ca nu exagerezi cu tagurile si ca nu sunt foarte nisate, mergi tot pe ceva generalist ca si la categorii. Exemplu de taguri: smartphone, seo, Android, stiri locale, etc.
8.6 Structura headerului
Hederul este prezent peste tot si se afla in primul ecran de vizualizare al siteului - este important. Aici trebuie sa te asiguri cu respecti urmatoarele:
- meniu secundar – aici afisezi paginile obligatorii – despre, privacy, terms etc
- logo – orice site are un logo, NU text. Utilizeaza o imagine formata din o iconita si text cu numele siteului, cat sa fie acolo ceva, un logo cat de cat. Sunt o multime de tooluri care iti genereaza logouri free.
- ceva dinamic, ideal un banner sau sa fie ceva, in cazul in care nu afisezi logoul pe centru, caseta de search, data curenta, linkuri social media, chestii de genul…
- meniu principal – afisezi categoriile de articole, pune si link catre home page.
8.7 Structura sidebarului
Pentru ca si acesta se afiseaza pe multe pagini este important si acesta. Este recomandat ca acesta trebuie sa contina urmatoarele:
- lista cu articole recente
- lista cu articole related, daca se poate - in cazul paginilor articolelor
- caseta de search
- pagina de facebook embed
- nor de taguri, daca ai
- comentarii recente – ideal afisate fara data daca este posibil
- orice alte chestii care pot face siteul sa arate mai dinamic
8.8 Structura footer
Chiar daca nu pare, footerul este si el foarte important. Acesta te poate ajuta sa faci siteul sa nu mai para anonim. Ce trebuie sa contina acesta:
- linia de copyright 2022 bla bla, este obligatorie oricum
- poti pune meniul secundar si aici, adica paginile terms, privacy, etc
- poti avea o sectiune despre, in care spui acolo 3 cuvinte despre site, eventual pui si logoul acolo
- poti lista acolo si top 3 categorii, top 3 articole, cele mai apreciate comentarii
- orice altceva care sa faca siteul sa para mai dinamic
9. Pluginuri
- Ca sa iti fie mai usor sa inserezi coduri in head, foloseste acest plugin:
https://wordpress.org/plugins/head-footer-code/
- Mai utilizeaza un plugin pentru SEO care sa genereze si sitemap.
Alte pluginuri nu sunt necesare, mai poti utiliza ceva incat sa para siteul mai dinamic, slidere, chestii de genul, dar e complicat aici.
- Pentru o indexare mai rapida: https://wordpress.org/plugins/fast-indexing-api/
Urmeaza acest tutorial pentru configurare: https://rankmath.com/blog/google-indexing-api/ sau video aici: https://www.youtube.com/watch?v=1LsNMw-P4qI
14th November 2022, 15:01
#2
2 out of 2 members found this post helpful.
10. Indexarea blogului
Pana aici a fost usor, pentru ca totul tine de tine. Greul acum incepe. Indexarea siteului…. In unele situatii partea aceasta dureaza mult timp. Pentru inceput, iti recomand sa afisezi toate articolele pe index, din WP_ADMIN – SETARI – AFISARE - Paginile blogului arată cel mult – 10 – articole. Pune aici 10000... pentru ca google bot sa gaseasca linkurile tuturor articolelor inca de la prima accesare a indexului.
Important: In momentul in care ai cel putin 80% din pagini indexate, dar eu recomand sa le ai pe toate, poti aplica pentru AdSense. Inainte sa aplici seteaza inapoi pe 10 articole pe index sau cate are thema in mod default.
- Ca sa grabesti indexarea ai nevoie de sitemap. Ideal daca ii dai un PING, poti utiliza acest tool public oferit de google:
https://www.google.com/ping?sitemap=FULL_URL_OF_SITEMAP
FULL url of sitemap - din link de aici contine url-ului sitemapului tau, de exemplu http://site.com/sitemap.xml sau cum il genereaza pluginul pt seo.
- Pentru Wordpress, recomand pluginul Instant Indexing for Google By Rank Math (l-am mentionat mai sus) care poate ajuta si acesta la indexarea unui numar maxim de 200 de pagini pe zi.
- Adauga site-ul in google search console (ideal) unde poti adauga si acolo sitemapurile. Unele pluginuri fac mai multe sitemap-uri. Pentru pagini, articole si categorii + unul sitemap index, care le cuprinde pe toate. Le poti da submit la toate, ca sa grabesti procesul de indexare.
- Tot din Search console poti trimite manual pagini catre indexare. Recomand a trimiti indexul, catrgoriile si paginile obligatorii (despre, terms, privacy etc)
11. Verificarea AdSense
Asigura-te ca overall siteul este ok, navigheaza prin el si vezi sa fie totul ok. Nu uita sa verifica si ai continutul indexat, minim 80% dar ideal sa fie cam tot. Verifica ca pe index sa iti afiseze putine articole, nu 10000 cat am setat pentru a grabi indexarea, ci doar 10 sau cate are thema default.
Pas final: Adauga siteul in adsense, iti genereaza un cod, insereaza-l in head utilizand pluginul respectiv – vezi capitolul 9.
......Apoi ai de asteptat......
In cazul unui cont in care mai exista si alte siteuri, verificarea dureaza in general 14 zile. In cazul unui cont de AdSense nou, cand se trimite primul website, verificarea dureaza mai putin. Probabil pentru incurajare. Dupa ce ai trimis siteul catre verificarea AdSense nu mai poti face decat un singur lucru: ca un mic plus, mai poti publica din cand in cand cate un articol nou. Dupa publicarea acestuia asigura-te ca este inclus in sitemap si ideal ca se indexeaza si rapid.
In cazul realizarii unui PBN, dupa verificare si acceptare poti face backup complet la blog urmand sa il refolosesti in timp. Daca elimini continutul blogului nu uita sa lasi pe domeniu o pagina simpla de index care sa includa codul html adsense si pentru search console. Mai acceseaza siteul din cand in cand pentru a mai genera afisari adsense. Daca siteul este inactiv cateva luni acesta este eliminat din AdSense si trebuie reevaluat din nou.
In cazul conturilor noi, trebuie confirmata adresa. Se trimite un cod PIN, prin plic, catre adresa mentionata la creare. Dar asta se realizeaza inainte de prima plata. Nu recomand alegerea altei tari exceptand ROMANIA la crearea contului, decat in cazul in care ai adresa si IBAN acolo. Deci mentioneaza adresa reala, este ok si in cazul PBN-urilor mici/medii cu 2-3 conturi de AdSense.
14th November 2022, 18:31
#3
2 out of 2 members found this post helpful.
Salut,
nu ai scris nimic despre ce este cel mai important, adică despre vizite organice.
Personal, când fac un site pentru vânzare nu mă complic cu tot ce ai scris tu.
Este important să ai cel puțin 20 de articole de calitate, să ai pagina cu privacy și cookie (care e singura pe care o cere obligatoriu Adsense), popup care avertizează că plasezi cookie și vizite organice.
Recomand cel puțin 40-50 de vizite de pe Google pe zi și în 24, maximum 48 de ore ai site-ul acceptat de Adsense, chiar dacă faci cont nou.
Restul, mă refer la cel puțin 30 de zile de la înregistrare, template, sliders, sidebar, widgeturi, ”chestii dimanice”, logo etc etc, nu spun că nu folosesc, dar Adsense nu le bagă în seamă.
Testat de mine recent cu acest site.
În orice caz, respect pentru post, cred că ai muncit destul de mult ca să-l scrii.
Succes în continuare.
18th November 2022, 10:54
#4
2 out of 2 members found this post helpful.
Revin cu o actualizare.
Site-ul dat ca exemplu mai sus a fost vândut, ieri a fost transferat pe spațiul noului proprietar, au fost șterse de pe site toate datele mele (Analytics/AdSense/Search Console/ads.txt) și noul proprietar a făcut cererea pentru AdSense.
Azi dimineață site-ul a fost aprobat. În mai puțin de 24 de ore.
18th November 2022, 18:14
#5
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
lecktronix
Revin cu o actualizare.
Site-ul dat ca exemplu mai sus a fost vândut, ieri a fost transferat pe spațiul noului proprietar, au fost șterse de pe site toate datele mele (Analytics/AdSense/Search Console/ads.txt) și noul proprietar a făcut cererea pentru AdSense.
Azi dimineață site-ul a fost aprobat. În mai puțin de 24 de ore.
Foarte bine, inseamna ca indeplineste cerintele in principiu, in plus este vorba de o reaprobare.