Calmeaza-te @emm

"Google has announced a solution that will support publishers that want to show only ads that are not personalized for consumers who opt out of data collection for targeting, as part of its plan to help publishers comply with the General Data Protection Regulation (GDPR) that goes into effect in Europe on May 25, according to an Ad Exchanger report."

Sa fim seriosi... browserul care-l instaleaza utilizatorii este setat sa inregistreze cookie-urile pentru buna functionare a lui cat si a navigarii pe internet. Daca un utilizator nu doreste, isi da off la cookie si gata. Eu pot sa folosesc GoogleAdsense daca el isi da off la cookie ca reclamale se vor afisa random... Intradevar nu pot fi atragatoare dar se pot castiga.

"- Multi vor tinde sa aleaga varianta constrangerii, cum fac siturile de stiri vs. AdBlock: "Vrei sa intri pe situl meu, TREBUIE sa accepti AdSense, altfel nu vezi nimic." Cu parere de rau, nu merge. GDPR interzice si asta. Nici macar incentives gen "iti dau un ebook daca accepti sa-mi dai datele tale" nu mai sunt permise. "

E ca si cum m-ai obliga sa-mi setez eu magazinul online sa dau voie comenzii fara cont, iar eu nu vreau. Pe bune?...

La fel ca si Google Adwords... sunt solutii cat de cat, una poate fi cu unique id ptr fiecare click in parte in care inregistrezi conversia dupa acel id.

Eu personal nu vad GDPR-ul ca fiind un ucigas in serie, ci ca pe un jandarm care umbla in patrula sa previna posibile incidente.

P.S: Singura si cea mai mare problema este ca toata lumea s-a trezit tarziu, inclusiv cei de la UE ( cei care se ocupa de aceasta lege )... ptr ca nu sunt oameni specializati ptr asa ceva ca sa poata investiga si sa rezolve posibile cazuri... mai ales pe RO, nu au oameni ptr asa ceva.

Sunt sigur ca dupa 25 mai 2018 o sa vina un val mare de reclamatii ( competitia care vrea sa faca rau ) care doar va pune in asteptare si va bloca tot sistemul asta.