@teocatalin
Sunt foarte calm, cred ca nu s-a inteles.
Cata vreme seteaza cookies, trebuie consent. Putini vor da consent. AdSense foloseste cookies. Si vor folosi cookies pentru ca au nevoie; pentru securitate, pentru frequency capping etc. N-o sa le dea UE exceptie pentru un tool de marketing.
Daca afli ca Google a zis ca "nu mai folosim cookies de maine", te rog sa ma anunti si pe mine, ar fi o veste interesanta.
Personalizarea cu totul e alta discutie. Ads nepersonalizate - desigur, am spus si eu ca e posibil; Google ne serveste pastila asta; va mari compliance-ul, dar va reduce semnificativ veniturile prin targetare de slaba calitate. Efectul e acelasi = bani putini in buzunar.
Sistemul va deveni altceva, asta e ideea. Oricare ar fi varianta, veniturile vor scadea, nu vor creste.
Adwords: Discutia este despre Adsense. Cu Adwords e alta mancare de peste, probleme sunt si acolo dar pe scara mult mai mica. Da, se pot face conversii dupa id etc dar in mod cookie-less si sesiuni intrerupte conversia se va pierde. Cu alte cuvinte, o sa ai conversie doar daca omul cumpara direct in acea sesiune, sau ulterior da click fix pe acelasi ad (edit: link salvat, url cu tag, discutie lunga). Iar id-urile... hmm, in functie de utilizare pot fi considerate PII. Alta discutie, nu intram in asta.
Edit: Nu stiu daca observati un lucru: AdSense NEPERSONALIZAT nu mai este AdSense. Este AdNonSense. Este ca vechile bannere site-category-based.

Răspunde cu citat