Multumesc mult Geo pentru lamuriri. Am intrebat si la Google, prin formularul de contact, in 2 ocazii diferite si mi-au transmis acelasi raspuns, link-ul catre pagina de help cu Entitatea contactata este Google Ireland si sa intreb un tax advisor de la noi. Ei la noi, e complexa treaba cu intrebatul, dupa mai multe telefoane la finante, am primit raspunsuri diferite. Am mai intrebat consultanti si de acolo am ajuns la aceasta forma finala de a face actele. Daca e bine, ma bucur. Daca o sa vina ANAF in control si o sa constate ca am gresit, asta e, platesc ce e de platit. Pana atunci am grija sa platesc la timp darile si sa sper ca nu sunt luat in colimator

Legat de codul CAEN, raspunsul pe care l-am primit este ca activitatea de inchiriere a unui spatiu in vederea afisarii reclamelor pe internet in aplicatii proprii este 7312 - Servicii de reprezentare media. Intradevar acest cod are sens si asta il banuiam si eu. Ar mai fi 7311 activitati ale agentiilor de publicitate, insa ar fi absurd sa ni se ceara acest cod, avand in vedere ca nu prea avem treaba cu publicitatea, decat cu afisarea ei. Teoretic, Google trebuie sa aiba acest cod. Pe de alta parte, dupa mine acest venit ar fi putut fi usor incadrat si la grupa codurilor legate de IT, gen 5829 Software publishing sau 6311
Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe insa am impresia ca pe nimeni nu prea intereseaza acest aspect la controale. Pana la urma toata treaba asta e legata de IT.

Daca sunt si alti useri care vor sa isi impartaseasca experienta fiscala, ii invit.