Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Mici sfaturi despre cum sa iti cresti veniturile din adsene

nrb220 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    21

5 out of 6 members found this post helpful.

Implicit Mici sfaturi despre cum sa iti cresti veniturile din adsene

Avand o mica experienta in adsense (undeva la 5 ani) m-am gandit ca as putea sa ajut colegii din comunitate cu, cateva sfaturi despre cum sa iti cresti veniturile, CPC-ul in adsense.
    Stiu ca in .ro, mai ales pe site-urile cu continut in romana, castigurile din adsense sunt infime, fata de site-uri cu continut in engleza, insa cu mici "trucuri legale" pot sa iti imbunatatesti castigurile foarte rapid.

Asadar:

1. nu stiu cati dintre dvs stiati ca primul anunt adsense afisat pe site are cel mai mare CPC, urmatoarele, in functie de pozitionare CPC-ul scade.
    Ce va recomand: incercati sa postati primul anunt acolo unde vizitatorul site-ului dvs citeste, este interesat de articol.
    Un anunt sa zicem pozitionat in header-ul site-ului chiar daca la prima intrare pe pagina este vizibil, are rata de click sub 10% deoarece, vizitatorul este interesat de articolul tau, nu de anunt.
    Incercati sa publicati primul anunt de la adsense chiar deasupra articolului sau dupa primele fraze ale acestuia.

2. google spune sa folosim un anunt care sa fie atat text cat si imagine pt a creste CPC-ul sau concurenta anunturilor. Eu nu zic ca este rau, intradevar este posibil sa creasca, insa din experienta va spun ca nu va ajuta foarte mult, si va explic de ce: sa zicem ca ai un site, unde postezi cateva imagini despre... o colectie de moda, unde prezinti cateva rochii. Aici, cel mai recomandat este sa folosesti un anunt imagine. Daca articolul tau este text, publica la inceputul anuntului cat si la sfarsit doar unitate de anunturi text.

3. incercati sa folositi in site, dimensiuni de anunturi personalizate. De exemplu, daca site-ul tau are latimea de 960 px sau cat o fii, creati anunturi cu dimenisiunea site-ului si sa fie cum spune google, anunturi cu acelasi fundal, aceleasi culori ca si cele ale site-urilor vostru. Veti observa o crestere semnificativa a click-urilor. Acesta este ultimul test pe care l-am facut, iar rezultatul a fost uimitor. La un site cu un trafic de 400 vizitatori pe zi, de la o medie intre 0.50 si 1 euro / zi, mi-a crescut veniturile pana la 5 euro / zi.

4. incercati sa postati anunturile in float scroolbar. Este permis de adsene acest lucru, il folosesc si eu de mai bine de 1 an, iar rezultatele sunt uimitoare. Puteti posta un cod css floar scroolbar in sidebar-ul site-ului, in care sa publicat unul sau doua anunturi TEXT si veti observa (cel putin la mine a dat rezultate) o crestere a click-urilor.

Stiu ca multi dintre colegii pe forum, stiau aceste lucruri, insa cred ca niciodata cateva raspunsuri la anumite intrebari sunt de folos pt comunitate.
    Daca mai aveti intrebari, sau sugestii, le astept cu cea mai mare placere.

PS. daca am mai scris si cu greseli de ortografie, imi cer scuze, e prea dimineata.

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    24

Implicit

Foarte adevarate sfaturile tale.As mai adauga eu si folosirea unitatilor de linkuri care la mine dau rezultate remarcabile, contribuind cu 25% la veniturile zilnice.

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    21

Implicit

Intradevar Adelin, unitatile de link-uri pot sa iti aduca chiar si pana la 25% din veniturile zilnice, insa din testele facute de mine, nu m-au multumit, in schimb, unitatile de anunturi personalizate si 336x280 si sunt cele care imi aduc cel mai mare castig.

Ca sugestie: nu exista o "reteta" standard pt a-ti creste castigurile, insa urmand cateva sfaturi atat de la cei care folosesc adsense + tutorialele oferite de google adsense pot sa iti creasca castigurile, insa daca nu experimentezi pe propriul site, nu ai cum sa aflii ce este mai ok pt tine.

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    52
    Posturi
    622
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de nrb220 Vezi Post
    4. incercati sa postati anunturile in float scroolbar. Este permis de adsene acest lucru
    Acest lucru este discutabil. Google spune ca nu este voie, vezi aici si aici (intrebarea a treia de la Part.2). Poate insa ca implementarea ad-uniturilor in float/fixed divs va fi acceptata in viitor, asa cum de-a lungul timpului au fost permise ad-uniturile cu dimensiuni custom (care erau interzise la inceput).

loco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Posturi
    145
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de nrb220 Vezi Post
    3. incercati sa folositi in site, dimensiuni de anunturi personalizate. De exemplu, daca site-ul tau are latimea de 960 px sau cat o fii, creati anunturi cu dimenisiunea site-ului si sa fie cum spune google, anunturi cu acelasi fundal, aceleasi culori ca si cele ale site-urilor vostru. Veti observa o crestere semnificativa a click-urilor. Acesta este ultimul test pe care l-am facut, iar rezultatul a fost uimitor. La un site cu un trafic de 400 vizitatori pe zi, de la o medie intre 0.50 si 1 euro / zi, mi-a crescut veniturile pana la 5 euro / zi.
    Conteaza si categoria din care face parte situl... Din ~ 900 impresii 5 clickuri.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Citat Postat în original de c_n_m Vezi Post
    Acest lucru este discutabil. Google spune ca nu este voie, vezi aici si aici (intrebarea a treia de la Part.2). Poate insa ca implementarea ad-uniturilor in float/fixed divs va fi acceptata in viitor, asa cum de-a lungul timpului au fost permise ad-uniturile cu dimensiuni custom (care erau interzise la inceput).
    Advertiserii de tip premiu au voie in anumite conditii, restul daca incerca sunt suspedati
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

dary5ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th June 2005
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    50
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

Implicit

La 400 vizitatori/zi nu poti spune ca ai experienta. Poti sa ai cont de 10 ani nu doar 5 si sa castigi bani marunti lunar

Ai spus cateva aiureli acolo, de exemplu sa alegi doar anunturi imagine unde ai poze de moda in site, e aiurea, de ce? daca limitezi anunturile doar la imagini, renunti la toti ceilalti advertiseri care au reclame tip text, deci iti scade CPC-ul imediat.
    La fel cu primul anunt nu e neaparat cel mai bine platit, iar daca tu urmaresti CTR de 10% e clar ca esti din alt film mai ales pe .ro
    La fel cu anunturile personalizate, le-am verificat pe pagini cu mii sau chiar zeci de mii de vizite/zi si sunt mai proaste decat formatele clasice, asa ca nu e valabil ce spui.
    La fel cu anuntul floating e doar pentru conturile premium nu pentru muritorii de rand asa ca ar fi bine sa nu mai indemni la incalcarea TOS-ului pentru ca unii care iau bun ce spui pot avea de pierdut.

Adevaratele sfaturi pentru cresterea venutului din adsense a unei pagini sau site nu se fac asa la modul general si nu sunt acestea.

Poti sa cresti linistit venitul din adsense si pe .ro la acelasi numar de vizitatori (respectand TOS-ul), dar fiecare site e diferit din acest punct de vedere, pentru ca fiecare are o reteta proprie care nu va functiona neaparat si la alt site. Asa ca daca nu esti foarte stapan intr-un domeniu nu e bine sa te exprimi, ca aici nu e director de articole unde bagi content numai asa sa fie.

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    59

Implicit

Citat Postat în original de dary5ro Vezi Post
    La fel cu primul anunt nu e neaparat cel mai bine platit, iar daca tu urmaresti CTR de 10% e clar ca esti din alt film mai ales pe .ro
    este https://support.google.com/adsense/a...ef_topic=30005

Corect , la 400 de unici ai 100 care dau click ... cam mult
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    21

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de dary5ro Vezi Post
    La 400 vizitatori/zi nu poti spune ca ai experienta. Poti sa ai cont de 10 ani nu doar 5 si sa castigi bani marunti lunar

Ai spus cateva aiureli acolo, de exemplu sa alegi doar anunturi imagine unde ai poze de moda in site, e aiurea, de ce? daca limitezi anunturile doar la imagini, renunti la toti ceilalti advertiseri care au reclame tip text, deci iti scade CPC-ul imediat.
    La fel cu anunturile personalizate, le-am verificat pe pagini cu mii sau chiar zeci de mii de vizite/zi si sunt mai proaste decat formatele clasice, asa ca nu e valabil ce spui.
    La fel cu anuntul floating e doar pentru conturile premium nu pentru muritorii de rand asa ca ar fi bine sa nu mai indemni la incalcarea TOS-ului pentru ca unii care iau bun ce spui pot avea de pierdut.

Adevaratele sfaturi pentru cresterea venutului din adsense a unei pagini sau site nu se fac asa la modul general si nu sunt acestea.

Poti sa cresti linistit venitul din adsense si pe .ro la acelasi numar de vizitatori (respectand TOS-ul), dar fiecare site e diferit din acest punct de vedere, pentru ca fiecare are o reteta proprie care nu va functiona neaparat si la alt site. Asa ca daca nu esti foarte stapan intr-un domeniu nu e bine sa te exprimi, ca aici nu e director de articole unde bagi content numai asa sa fie.
    Este foarte usor sa comentezi pe subiect, insa vino cu argumente clare nu doar sa spui ca asta nu e ok, cealalta nu e asa, etc....

Este clar ca esti pe langa subiect, exact cu ti-a spus si avram cu primul anunt. ai zis ca nu e adevarat, insa si google iti spune acest lucru.

Asa ca dary, argumenteaza ceea ce spui, nu comenta doar sa fie comentat.

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    24

Implicit

Depinde aici si de nr de afisari pe care le face un vizitator.Un CTR mare, din cate am experimentat, au blogurile de nisa.Am si eu cateva care tot asa au , chiar si peste zece procente.Exemplu azi, cu unul de 800 vizitatori - 100 clicuri.
    In schimb pe un alt site care are undeva la 4000 vizitatori CTR-ul nu depaseste doua procente .Dar e o nisa pentru adolescenti si bineinteles ca ei nu sunt un public foarte comercial.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th January 2012, 21:52
  2. Sfaturi, pareri despre Suporter.org
    De I. Laurentiu în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 26th August 2011, 17:22
  3. Pareri/Sfaturi despre un director web
    De revenco_andrei în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th September 2006, 12:56
  4. Rog cateva mici sfaturi
    De shpampy în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 26th May 2006, 16:28
  5. Mici Nelamuriri Despre Bloguri
    De necromanc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 17th March 2006, 09:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •