Antonio, "ma bucur" sa aud ca a mai fost facut testul si de tine, iar rezultatele sunt aceleasi. Nu e tocmai o veste buna pentru toti cei care folosesc Google AdSense!

Postat în original de
AntonioTony
M-am incapatanat si am testat si eu mai atent cele spuse de tine. Din pacate, ai dreptate!
Am intrat intr-o zi pe la amiaza si aveam o suma in cont, iar peste cateva ore am intrat din nou si suma era mult mai mica.

Nu vorbim despre acelasi lucru. Treaba cu click-urile invalide e treaba cu click-urile invalide, iar treaba cu scaderea e alta. Sa le luam pe rand: 1. cand discutam despre scaderea la final de luna a tuturor click-urilor invalide vorbim despre "o linie trasa" de Google prin care se constata ca anumite click-uri nu au fost corect date si au fost contorizate in plus pentru publisher, bineinteles in detrimentul advertiser-ului; 2. cand discutam despre necontorizarea si stergerea in timp real a click-urilor vorbim despre o actiune pe care Google AdSense o face practic separat de acea linie trasa si amintita la punctul 1., practic o "corectare automata" a click-urilor invalide sau o hotie pe fata => nu sunt convins care este cel mai bun raspuns, insa doar 2 variante exista si ele sunt prezentate anterior.

Postat în original de
dary5ro
Raportat la trafic si la perioada actuala (majoritatea in concedii), am facut cam la fel, bine ctr ceva mai mic din cauza ca nu mai sunt reclamele din luna iulie si ecpm evident mai mic.
In general insa dupa ce s-a scurs luna iulie, am observat ca parca si-au corectat problema cu clickurile invalide, mai exact daca in luna mai si iunie mi-au retras la fiecare final de luna in jur de 20 de euro pentru activitate invalida, pe luna iulie observ ca mi-au retras doar cativa centi, deci tot au imbunatatit ceva.
O problema asemanatoare cu voi am intalnit insa in 24 iunie cand am facut jumatate fata de cat fac de obicei (ctr la jumatate pe ziua respectiva) iar in ziua respectiva sunt convins ca am fost furat deoarece s-au afisat aceleasi reclame ca de obicei.
Modelul de calcul este pe de o parte bunicel, iar pe de alta parte extrem de prost. Bun, trecand peste acest aspect si ajungand la discutia legata de scaderea CPC-ului si CTR-ului odata cu "scurgerea timpului" unei zi, mi se pare putin eronat sa consideri ca in prima parte a zilei ai un anumit CPC, iar in jumatate altul, in conditiile in care totul se intampla in mod regulat pe site-ul tau, atat in ceea ce priveste numarul de vizite unice, cat si in ceea ce priveste numarul de click-uri sau reclamele afisate. Nu zic ca nu exista inconstanta la multe site-uri, insa sunt si site-uri destul de constante, care se respecta si care ar trebui sa aiba un CPC si un CTR intr-un anumit interval moderat, nu sa varieze intre 0,1% - 6%, respectiv 0,01 - 0,5 EUR.

Postat în original de
Hakuna Matata
Asta se intampla pentru ca .... sa zicem in prima partea a zilei am un CTR de 2% cu un CPC de 0.10 iar in a doua parte a zilei am un CTR de 1% si un CPC de 0.4. Google ce face, combina datele pentru intreaga perioada dintr-o zi si face media in concluzie in prima parte a zile ai avut sa zicem din nou 100 click x 0.10 = 10 EURO iar in partea a doua 100 click x 0.4 = 4 EURO
Media este 14 desi numai in prima parte a zlei ai avut 10 EURO si normal te asteptai sa faci cel putin dublu. Google face aceste ajustari la interval de cateva ore in functie de RPM si CTR rezultand costul pe click. In exemplul dat castigul din prima parte nu este garantat, acesta poate scadea daca RPM si CTR scade drastic in a doua parte a zilei rezultand un CPC mult mai mic afecteaza media => castigul global.
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)