14th November 2011, 18:12
2 out of 2 members found this post helpful.
1. Din cate am observat nu prea mai tine trucul cu "clickaitul" sa fie banat x si y. Daca eu dau 10 click-uri pe una din reclamele tale vei primi 0 centi, atata tot. De multe ori mi s-a intamplat ca dupa niste discutii mai acide pe diverse forumuri sa se gaseasca un x-ulescu care sa intre pe site-ul din semnatura si sa-mi tranteasca click-uri pana se bloca browserul. Nu s-a intamplat niciodata nimic.
2. Din cate stiu eu nu. Am cautat si eu in trecut diverse metode insa nu am gasit nimic.
3. Tot ce trebuie sa stii gasesti in termenii si conditiile lor. Folosesc de vreo 2 ani, scot bani lunar si nu am avut niciodata probleme cu ei. Ce-i drept nici nu am umblat cu magarii.
Mai este o problema de care multi se izbesc si anume aceea cu click-uri date din greseala pe reclamele proprii. Mi s-a intamplat de multe ori din graba sa mai scap cate un click pe propriile reclame in timp ce eram logat in contul de adsense (nu ca nu si-ar fi dat seama daca nu eram logat). Nu s-a inamplat niciodata nimic, doar click-ul a fost creditat cu 0. Scria si pe blogul lor oficial ca nu este nici o problema daca mai scapam cate un click din greseala. Am scris chestia asta pentru ca am vazut si altii la fel ca mine de altfel care nu stiau ce sa faca si unde sa trimita e-mail sa se scuze atunci cand si-au dat primul click.
14th November 2011, 18:12
3 out of 3 members found this post helpful.
Tre sa recunosc ca n-am inteles din titlul threadului despre ce este vb, de aia am intrat pe el sa vad exact ce vrei sa zici
prima oara credeam ca vrei sa iei un domeniu care sa contina cuvantul asta profan si te intrebi daca ai voie, daca e trademark, etc
Revenind, legat de punctul 1, nu pot sa zic decat ca momentan, sunt bucuros ca n-am fost banat desi am avut zile in care cativa "prieteni binevoitori", cum le zici tu, au dat chiar si 13 click-uri pe pagina. Rezultatul: in contul de adsense erau afisate cele 13 click-uri, dar venituri 0. N-am stat sa ma gandesc daca sa-i caut sau nu pe cei de la adsense sa-i intreb de ce e 0 sau daca risc sa fiu penalizat pt asta, am zis ca astept sa vad ce se intampla, si nu s-a intamplat nik. Sunt convins ca cei de la google pot depista si evita luarea in calcul a click-urilor invalide. Daca ar fi asa usor, iti dai seama ca ar avea toti conturile banate?
2) Nu stiu cum ai putea limita nr de click-uri. Doar cu vreun script javascript, dar sincer cred ca ar fi impotriva termenilor si conditiilor adsense. nu cred ca ai tu dreptul sa limitezi nr de click-uri pe care le poate face un user pe o reclama de-a ta
3) Probabil te-ai saturat sa auzi sfatul asta, dar secretul adsense este sa testezi. Nu sunt mare expert in adsense, castig si eu acolo cativa centi pe an
(glumesc), dar ideea e ca am citit cate ceva si am testat unele lucruri si pot spune ca intr-adevar, secretul consta in testat.
De exemplu, am observat ca ad-urile de tip image 468x60 sunt inutile. Eu cel putin n-am avut deloc succes cu ele pe un blog, insa large reclangle atragea click-urile, parca era un aspirator 
Nici cu large skyscrapper n-am avut succes, de fapt in sidebar la mine n-a functionat nimic niciodata. Cele mai bune erau large ractangel puse in continut, left sau right aligned. Eventual, un leaderboard in partea de sus, de tip image, poate converti destul de bine.
Altceva ce merge bine, dar e cam nesimtitor este sa pui in postare 2 rectangle-uri unul langa altul, obligand practic utilizatorul sa vada ad-urile cand intra pe pagina, astea ocupand cam jumate din portiunea above-the-fold. Dar na, nu recomand asta pe site-uri serioase, pt ca e enervant pt user. Un singur ad decent la inceputul postului si unul la sfarsit, ambele rectangle medium sau large, depinde de width-ul coloanei cu main-text-ul, este destul.
Signatura lipsa
14th November 2011, 18:59
1 out of 1 members found this post helpful.
Oho, ca sa ajungi la 20 de milioane de afisari pe luna, e ceva cale lunga 
Nu sunt eu mare earner, dar pot sa mai adaug la ce au spus colegii de forum mai sus:
- reclamele in sidebar-ul din dreapta nu prea atrag click-uri;
- acorda mare atentie comportamentului vizitatorului pe pagini.
- de asemenea, cauta sa vezi care sunt reclamele prost platite si blocheaza-le.
- reclamele text au convertit mai bine in cazul meu (aici tine de test foarte mult. Cunosc multi oameni de pe seopedia care folosesc doar reclame imagine).
- multi spun sa nu-i oferi vizitatorului prea multe locuri unde sa dea click, tocmai pentru a mari sansele de a primi click pe reclame. Din punctul meu de vedere, cred ca mai bine e sa ii sugerezi vizitatorului si alte articole sau alte pagini. In definitiv, cu cat mai multe vizualizari, cu atat mai bine pentru tine.
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu
profil medical.
14th November 2011, 20:22