Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Profan in domeniu

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit Profan in domeniu

Fiind un profan in domeniu, as dori sa adresez cateva intrebari celor cu state vechi in folosirea acestei modalitati de monetizare:
    1.Din cate am observat, riscul de a fi banat in reteaua adsense este extrem de mare, si, de multe ori, risti sa fii banat chiar daca nu esti in culpa.
    Ca o curiozitate, presupunand ca ai un "prieten" binevoitor care se apuca sa clickaie in nestire anunturile tale, cum te poti justifica in fata lui Google ca nu esti vinovat cu nimic?
    2.Exista ceva modalitati de a limita numarul de clickuri pe care le poate da un vizitator prezent pe site? Daca da, care ar fi acelea?
    3.Sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le stie un proaspat utilizator adsense?
    Merci in avans.
    (Nu stiu daca titlul threadului e cel mai fericit ales, daca un moderator are o idee mai buna il rog sa il editeze)
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

1. Din cate am observat nu prea mai tine trucul cu "clickaitul" sa fie banat x si y. Daca eu dau 10 click-uri pe una din reclamele tale vei primi 0 centi, atata tot. De multe ori mi s-a intamplat ca dupa niste discutii mai acide pe diverse forumuri sa se gaseasca un x-ulescu care sa intre pe site-ul din semnatura si sa-mi tranteasca click-uri pana se bloca browserul. Nu s-a intamplat niciodata nimic.
    2. Din cate stiu eu nu. Am cautat si eu in trecut diverse metode insa nu am gasit nimic.
    3. Tot ce trebuie sa stii gasesti in termenii si conditiile lor. Folosesc de vreo 2 ani, scot bani lunar si nu am avut niciodata probleme cu ei. Ce-i drept nici nu am umblat cu magarii.

Mai este o problema de care multi se izbesc si anume aceea cu click-uri date din greseala pe reclamele proprii. Mi s-a intamplat de multe ori din graba sa mai scap cate un click pe propriile reclame in timp ce eram logat in contul de adsense (nu ca nu si-ar fi dat seama daca nu eram logat). Nu s-a inamplat niciodata nimic, doar click-ul a fost creditat cu 0. Scria si pe blogul lor oficial ca nu este nici o problema daca mai scapam cate un click din greseala. Am scris chestia asta pentru ca am vazut si altii la fel ca mine de altfel care nu stiau ce sa faca si unde sa trimita e-mail sa se scuze atunci cand si-au dat primul click.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Tre sa recunosc ca n-am inteles din titlul threadului despre ce este vb, de aia am intrat pe el sa vad exact ce vrei sa zici prima oara credeam ca vrei sa iei un domeniu care sa contina cuvantul asta profan si te intrebi daca ai voie, daca e trademark, etc

Revenind, legat de punctul 1, nu pot sa zic decat ca momentan, sunt bucuros ca n-am fost banat desi am avut zile in care cativa "prieteni binevoitori", cum le zici tu, au dat chiar si 13 click-uri pe pagina. Rezultatul: in contul de adsense erau afisate cele 13 click-uri, dar venituri 0. N-am stat sa ma gandesc daca sa-i caut sau nu pe cei de la adsense sa-i intreb de ce e 0 sau daca risc sa fiu penalizat pt asta, am zis ca astept sa vad ce se intampla, si nu s-a intamplat nik. Sunt convins ca cei de la google pot depista si evita luarea in calcul a click-urilor invalide. Daca ar fi asa usor, iti dai seama ca ar avea toti conturile banate?

2) Nu stiu cum ai putea limita nr de click-uri. Doar cu vreun script javascript, dar sincer cred ca ar fi impotriva termenilor si conditiilor adsense. nu cred ca ai tu dreptul sa limitezi nr de click-uri pe care le poate face un user pe o reclama de-a ta

3) Probabil te-ai saturat sa auzi sfatul asta, dar secretul adsense este sa testezi. Nu sunt mare expert in adsense, castig si eu acolo cativa centi pe an (glumesc), dar ideea e ca am citit cate ceva si am testat unele lucruri si pot spune ca intr-adevar, secretul consta in testat.

De exemplu, am observat ca ad-urile de tip image 468x60 sunt inutile. Eu cel putin n-am avut deloc succes cu ele pe un blog, insa large reclangle atragea click-urile, parca era un aspirator

Nici cu large skyscrapper n-am avut succes, de fapt in sidebar la mine n-a functionat nimic niciodata. Cele mai bune erau large ractangel puse in continut, left sau right aligned. Eventual, un leaderboard in partea de sus, de tip image, poate converti destul de bine.

Altceva ce merge bine, dar e cam nesimtitor este sa pui in postare 2 rectangle-uri unul langa altul, obligand practic utilizatorul sa vada ad-urile cand intra pe pagina, astea ocupand cam jumate din portiunea above-the-fold. Dar na, nu recomand asta pe site-uri serioase, pt ca e enervant pt user. Un singur ad decent la inceputul postului si unul la sfarsit, ambele rectangle medium sau large, depinde de width-ul coloanei cu main-text-ul, este destul.
    Signatura lipsa

Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Guys, multe multumiri.
    Daca cineva mai poate arunca ceva sfaturi, ii rog sa nu se sfiasca sa o faca.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    41

Implicit

Ca sa nu mai ai treaba cu numarul de click-uri date de un utilizator (sa le limitezi), sa nu-ti mai fie frica de cei 'rai', devino Publisher Premium. Mai multe detalii aici. Insa, dupa cum scrie in acel articol, trebuie sa indeplinesti anumite conditii.
    Vand Advertoriale (pr 5)

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    888
    Putere Rep
    42

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Oho, ca sa ajungi la 20 de milioane de afisari pe luna, e ceva cale lunga
    Nu sunt eu mare earner, dar pot sa mai adaug la ce au spus colegii de forum mai sus:
    - reclamele in sidebar-ul din dreapta nu prea atrag click-uri;
    - acorda mare atentie comportamentului vizitatorului pe pagini.
    - de asemenea, cauta sa vezi care sunt reclamele prost platite si blocheaza-le.
    - reclamele text au convertit mai bine in cazul meu (aici tine de test foarte mult. Cunosc multi oameni de pe seopedia care folosesc doar reclame imagine).
    - multi spun sa nu-i oferi vizitatorului prea multe locuri unde sa dea click, tocmai pentru a mari sansele de a primi click pe reclame. Din punctul meu de vedere, cred ca mai bine e sa ii sugerezi vizitatorului si alte articole sau alte pagini. In definitiv, cu cat mai multe vizualizari, cu atat mai bine pentru tine.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    32
    Posturi
    417
    Putere Rep
    29

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Imi place titlul threadului. M-a facut curios .

Nu am foarte mare experienta dar ce pot sa-ti spun:
    1. Parerea mea e ca nu te-ai informat corect aici. Faptul ca se plang unii pe forumuri nu ii face absolut deloc nevinovati. Fii mai sceptic, nu asculta la toti. O buna parte dintre ei fac prostii si nici macar nu-si dau seama.
    Gandeste-te ca Google e destul de destept sa vada ca zecile alea de clickuri vin de pe un singur ip, ca nu are referral sau mai stiu eu ce. Sau din moment ce tu ai 99% din clickuri "curate" (mai ales cand ai trafic din motoare de cautare) si primesti dintr-o data f multe sunt sigur ca isi dau si ei seama de situatie si pur si simplu ti le anuleaza si nu iti baneaza contul orbeste.
    2. Nu cred, sau cel putin ti-ai lua ban din cauza asta pt ca nu cred ca G e de acord.
    3. Nu te baneaza asa cum gasesti pe toate forumurile
    daca ai trafic mult mai ales din US, UK vei aprecia f mult aceasta metoda de monetizare
    trebuie sa testezi mult mult pana ajungi la un ctr decent si... nu ramane decat sa incerci.

Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Merci tuturor de sfaturi. Bineinteles, care mai are ceva de adaugat, be my guest

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 27th January 2012, 16:14
  2. Link Exchange 3 way domeniu AUTO pot oferi PR3,4 din orice domeniu
    De Iskander în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th October 2008, 14:58
  3. domeniu vechi neoptimizat sau domeniu nou
    De gyf_025 în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 2nd May 2008, 22:06
  4. Răspunsuri: 1