Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Servire reclame necontextuale - adsense next level?

woe
    woe este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th April 2007
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    59
    Putere Rep
    0

Implicit Servire reclame necontextuale - adsense next level?

Cam de 2 saptamani observ un lucru remarcabil la adsense, poate e mai vechi si n-am bagat eu de seama.
    Adsense nu mai imi serveste reclame foarte contextuale. Daca vizitez o pagina despre calculatoare, nu imi livreaza reclame cu reduceri la tastaturi si leptopuri, ci azi mi-a livrat reclama despre hoteluri care pot fi inchiriate prin booking.com in zona Como. Asta din cauza ca acum 24 de ore am cautat preturi pt. hoteluri in acea zona, inclusiv prin site-ul amintit. Acelasi lucru l-am observat in repetate randuri pe pagini cu diverse keyword-uri si tematici, cand imi afisa insistent reclama adsense la un serviciu de schimb de backlink-uri, site pe care l-am vizitat acum cateva zile ca sa inteleg procedura.

Daca e de curand implementata procedura de targetare a reclamelor catre vizitator prin cookie-uri in acest mod, mi se pare un next level si bravo Gugu; daca este folosita de mai mult timp, imi cer scuze ca am observat abia acum.

Aveti experiente similare? Vi se pare interesant, sau enervant (mai ales in cazul in care deja v-ati lamurit care e treaba cu serviciul/produsul re-promovat)?

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    46

Implicit

Este de mai mult timp dar tie ti se pare a fi un lucru bun?
    Eu sincer nu vreau sa vad reclame la bmw cand intru pe un site de retete culinare, chiar daca in urma cu 24 de ore am cautat sa imi cumpar bmw.

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    49
    Posturi
    540
    Putere Rep
    42

Implicit

M-am uitat la un telefon Samsung acum vreo luna pe orange.ro si de atunci pe orice site intru primul banner adsense este de la Orange, avand mesaje gen "Ai uitat sa-ti iei telefonul tau Samsung".
    Vremea Onești Romania, istorie bacalaureat

eugen este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Locaţie
    RO
    Posturi
    436
    Putere Rep
    37

Implicit

E ceva mai vechi, am scris un articol pe tema asta pe ServiciiSeo.info

woe
    woe este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th April 2007
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    59
    Putere Rep
    0

Implicit

Aveti dreptate, nu e intotdeauna folositor, si uneori e de-a dreptul enervant. Daca puneam un sondaj, cred ca iesea sigur enervant. Eu am fost impresionat placut de ingeniozitatea sistemului, ca pot sa treaca contextualitatea de la text la interesele personale intr-un mod destul de neinvaziv, fara sa te intrebe toata ziua ce papica iubesti mai tare, doar cu cookies.

Dar discutam cu un om cu multa experienta in targetarea reclamelor TV, care-mi spunea ca interesele mele de a urmari la TV doar cate un documentar pe National Geografic sau History/Discovery sau cate un film bun n-au nici o treaba cu restul poporului. Adica nu sunt in nici un fel reprezentativ, chiar daca cheltuiesc intens, cumparand tot felul de lucruri nefolositoare.

Probabil ca la fel suntem noi pt. noul tip de contextualitate. Nu suntem reprezentativi. Reprezentativ este omul care se duce de 2-3 ori pe saptamana pe internet sa isi citeasca gmail-ul si mai vede 2 site-uri. Acela imi pare usor de motivat de noul tip de contextualitate. Probabil ca noi stam de barfa si ei fac analize sa vada daca le-a crescut CTR-urile pe pagini

Havrince Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    12th March 2011
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    34
    Posturi
    323
    Putere Rep
    30

Implicit

LA fel si mie, am cautat intr-o vreme elicoptere RC si de atunci numai reclame cu elicoptere primesc.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Eu n-am observat nimic. Cred ca sunt imun de mult la a vedea reclame
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    442
    Putere Rep
    34

Implicit

Pe langa asta (care nu e tocmai o idee buna, tinand cont ca omu ala a intrat pe siteul tau cautand ceva nou -> dai reclame despre ce il intereseaza acum nu despre ce la interesast acu o saptamana) am observat ca daca dai refresh pe o pagina care are reclame adsense acestea nu se mai incarca (decat daca vi de pe un link). Ce parere aveti? Daca ar avea reclame CPM as zice ca asa ii combate de frauda pe cei care au coduri ce dau refresh automat la un interval de timp...

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Chiar acum intram pe un site de sanatate si am primit o reclama de la SEOMOZ, probabil pentru ca intrasem pe SEOPEDIA
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    53

Implicit

Mi unul mi se pare foarte enervant genul asta de targetare. Cauti odata ceva, fara intentie de cumparare neaparat iar dupa aia 3 luni de zile ti se rup ochii cu aceeasi si aceeasi reclama.
    Sau si mai nasol. Ma interesam acum vreo 3-4 luni despre un ceas. Am citit review-uri, am cautat cele mai bune preturi si in final l-am luat dintr-un magazin offline. Fratilor, de atunci numai ceasuri vad in reclamele adsense, desi eu nu mai sunt interesat, mi-am cumparat ceas, m-am linistit, NU MAI VREAU UNUL!!!!!

Acum vreau sa-mi iau alt telefon, intru pe siteuri dedicate si nici de-al naibii nu mi-ar afisa o reclama cu ce ma intereseaza...
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 11th April 2011 la 16:20.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Reclame adsense electorale
    De Popescu Marian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 23rd May 2009, 18:41
  2. Reclame Adsense Foarte Interesante
    De Alex Dumitru în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th December 2008, 19:35
  3. Reclame haioase AdSense
    De Federals în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 7th August 2008, 15:28
  4. observatie reclame adsense
    De Adrian Poputoaia în forumul Adsense