Cam de 2 saptamani observ un lucru remarcabil la adsense, poate e mai vechi si n-am bagat eu de seama.
Adsense nu mai imi serveste reclame foarte contextuale. Daca vizitez o pagina despre calculatoare, nu imi livreaza reclame cu reduceri la tastaturi si leptopuri, ci azi mi-a livrat reclama despre hoteluri care pot fi inchiriate prin booking.com in zona Como. Asta din cauza ca acum 24 de ore am cautat preturi pt. hoteluri in acea zona, inclusiv prin site-ul amintit. Acelasi lucru l-am observat in repetate randuri pe pagini cu diverse keyword-uri si tematici, cand imi afisa insistent reclama adsense la un serviciu de schimb de backlink-uri, site pe care l-am vizitat acum cateva zile ca sa inteleg procedura.
Daca e de curand implementata procedura de targetare a reclamelor catre vizitator prin cookie-uri in acest mod, mi se pare un next level si bravo Gugu; daca este folosita de mai mult timp, imi cer scuze ca am observat abia acum.
Aveti experiente similare? Vi se pare interesant, sau enervant (mai ales in cazul in care deja v-ati lamurit care e treaba cu serviciul/produsul re-promovat)?

Răspunde cu citat