Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Adsense pentru domenii

ghinionist este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    11th February 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    122
    Putere Rep
    30

Implicit Adsense pentru domenii

Am observat azi ca mi-a aparut in contul de adsense , sub Adsense pt continut, pt cautare si pt alimentare ... o chestie cu Adsense pentru domenii ...Din cate am inteles este de fapt doar o reacceptare a TOS Adsense ... am dreptate?Ciudat e ca versiunea in engleza e datata May 2008, iar cea in romana e datata 25-02-2008!

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    52
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

Adsense pentru domenii a fost lansat de ceva vreme, dar se pare ca de azi e valabil si pentru publisherii din RO. Chestia asta ii va bucura pe multi (cei care au domenii nefolosite), iar pe altii (intermediarii de reclama pe site-uri parcate) absolut deloc.

P.S.: despre AFD (AdSense for Domains) puteti afla mai multe aici.
    Ultima modificare făcută de c_n_m; 17th February 2009 la 22:54.

eugen este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Locaţie
    RO
    Posturi
    436
    Putere Rep
    35

Implicit

AdSense pentru domenii este un nou serviciu prin care poţi pune unităţi de anunţuri pe domeniile parcate ( în cazul în care nu intenţionezi să le foloseşti în alte scopuri ).

Mersi de anunţ @ghinionist, aşteptam de ceva vreme acest update.

ghinionist este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    11th February 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    122
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de eugen Vezi Post
    AdSense pentru domenii este un nou serviciu prin care poţi pune unităţi de anunţuri pe domeniile parcate ( în cazul în care nu intenţionezi să le foloseşti în alte scopuri ).

Mersi de anunţ @ghinionist, aşteptam de ceva vreme acest update.
    Cu placere!Pana o sa inteleg si eu care e treaba cu domeniile parcate si cele neparcate , o sa raman la Adsense pt continut si la cel pt cautare , ca si cel pt Alimentari imi este putin strain!

anubis este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    5th December 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    34
    Posturi
    160
    Putere Rep
    32

Implicit

adsense pentru Alimentari, din cate stiu eu este aparut de peste 4 luni de zile, si era valabil pentru feed-uri. acuma daca are implementata si aceasta optiune, nu stiu ca nu intru in fiecare zi pe cont, sa vad ce e nou, dar totusi, daca e adevarat, foarte bine ca poti pune reclame si pe domeniile parcate.
    "Wise man talk because they have something to say. Fools, because they have to say something."

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

Nu inteleg politica adsense pentru domenii... adica pe un domeniu nefolosit, lipsit de continut, trafic si toate cele bagi reclama... unde-i castigul si din ce ?

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    42

Implicit

Multe domenii primesc vizite prin typo, sau sunt cuvinte generice, n-au nevoie sa fie indexate. Iar daca nu sunt dezvoltate, decat nimic, o pagina cu reclama tot aduce ceva.

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    37

Implicit

Este o noua modalitate de a monetiza domeniile nefolosite. Asa cum zicea si c_n_m, serviciul pe eng a fost lansat in urma cu circa 5-6 luni si da posibilitatea celor care in prezent folosesc serviciile sedo.com sau chiar a unor host-provideri (de genul godaddy, 1and1) sa schimbe acesti intermediari cu adsense. Practic trebuie urmati cativa pasi simpli (google da toate indicatiile necesare si face referire catre resurse free pentru a se realiza tot procedeul), se schimba DNS-ul domeniilor si de fiecare data cand site-ul este incarcat in browser, se servesc reclame adsense. Daca se da click pe reclama, se castiga bani la fel ca adsense pentru continut, etc. Ideea e ca nu se poate introduce nici un text pe acel site, nu se poate folosi in alt scop atata timp cat se foloseste acest serviciu - adsense pentru domenii.

Nu stiu cu siguranta ce fel de reclame sunt servite, daca se ia in considerare keywordurile din numele domeniului, pentru ca practic google numai asta vede. Cand declari ce domeniu vrei sa inscri in acest nou serviciu, ti se cere sa alegi doar limba reclamelor care ar aparea pe site, dar probabil cum pe ro sunt destul de putine campanii AdWords fata de eng/altele, probabil vor fi si in eng... ramane de verificat.

Site-ul propus va fi verificat de google inainte de a fi aprobat, verifica daca iti apartine, nu stiu cum fac ei verificarea asta si in plus trebuie sa ai acces la DNS-uri pentru a finaliza toti pasii, deci automat ar trebui sa fi propietarul domeniului.

Traficul pe site-urile respective vine poate din erori de scriere a numelui domeniului in browser, sau poate pe domeniul respectiv a fost ceva inainte si acum e folosit pentru acest serviciu (ca de exemplu site-urile de craciun/paste/ziua-indragostitilor, pot folosi noul serviciu intre sezoane).

Nu cred ca aceste domenii vor fi indexate de motoare pentru ca nu exista content pe ele... ele pot fi prezente in SERP doar daca anterior a fost continut pe ele si poate pina cand google va face o noua indexare ulterior parcarii siteurilor cu adsense pentru domenii.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

mie mi se pare o porcarie, nu pentru omul care si le pune pe domeniul parcat ci pentru advertiserul care trebuie sa plateasca clickurile venite de pe nu stiu de domeniu uitat de lume. Poate afiseaza reclame related in functie de un keyword din titlu sa zicem dar daca url-u' e ceva de genul "xw2ewsadwq.com" si un advertiser e nevoit sa plateasca clickurile de pe domeniul respectiv chiar daca el vrea reclama pe insurance e o mare porcarie.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    mie mi se pare o porcarie, nu pentru omul care si le pune pe domeniul parcat ci pentru advertiserul care trebuie sa plateasca clickurile venite de pe nu stiu de domeniu uitat de lume.

Si care e diferenta intre un domeniu uitat de lume si un mfa plin de adsense la fel de uitat de lume? E acelasi lucru, daca advertiserul nu vrea sa plateasca scoate content network din adwords sau filtreaza siteurile pe care vrea sa ii apara. Oricum pe blogul oficial google exista situatii in care se arata firme care si-au crescut drastic conversia bidand in content network sau adsense for domains.

Mie mi se pare o initiativa buna, scoate providerii de domain parking din joc, care monetizau tot pe feedul de la google insa isi mai luau si partea lor de middlemen. Asa acum detinatorul de domenii merge direct la sursa, nu mai trece prin intermediari.

Adsense for domains era oricum available pentru big publisherii care aveau peste 200 de domenii si nu stiu cat trafic de cativa ani. Deci faptul ca li se acorda si publisherilor mici aceeasi sansa ca gigantilor mi se pare de bun simt.

In afara de monopolul google asupra oricarui tip de trafic de pe net, vad numai avantaje in mutarea asta.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google AdWords pentru domenii care au Google AdSense
    De gabi99 în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th October 2009, 16:33
  2. 35 de domenii pentru 200$
    De alinalin0 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 23rd August 2009, 03:58
  3. adsense pentru domenii
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd April 2009, 20:07
  4. Adsense pentru domenii~mod de promovare
    De deadworldisee în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 9th April 2009, 16:44
  5. Gmail Pentru Domenii
    De Cristian Mezei în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd February 2006, 15:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •