Rezultate 1 la 1 din 1

Subiect: Vând Muzica-Populara.com (+- Sfaturi.net)

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    28

Lightbulb Vând Muzica-Populara.com (+- Sfaturi.net)

Pe scurt:

• Vechime ~ 6 - 7 ani în versiunea cu muzica-populara.com, +~2 ani cu muzicafolclorica.com & populara.net
    • Analytics - vezi prima imagine
    • Venituri - doar Adsense - în acest moment destul de modest pentru că nu m-am ocupat de el - vezi a doua imagine cu venituri pe întreaga perioadă(am sters rapid cu guma de la paint ce nu se poate afișa și am lăsat câteva cifre că să realizezi despre ce este vorba)
    • Hosting - Siteground - Growing WordPress -( mai pot ține site-ul câteva luni bune pe acel hosting care expiră de Black Friday anul acesta sau îți pot da contul integral dacă ne înțelegem să iei la pachet cu Sfaturi.net)
    • Template - https://themeforest.net/item/newspaper/5489609 1 sau 2 disponibile
    • Domeniu - Muzica-Populara.com - cuvinte cheie "muzica populara" in domeniu. Este prelungit pe încă 1 an la namecheap. Expiră anul viitor în 2020
    • + adresa - muzica populara . com @ gmail . com care este corelată cu site-ul, unde sunt playlist-urile și alte documente de tip spreadsheet, pe Google Drive.
    • Potențial foarte mare dacă ai cap, content writeri și ceva resurse.
    • Avantaj - costuri 0 în primele luni pentru pentru hosting, domeniu, template.

Aștept ofertele voastre în privat. De genul: "ofer suma X". Dacă este interesantă discutăm și îți ofer mai multe detalii sau stabilim o dată la care să ne întâlnim. Dacă nu ajungem la un consens îți mulțumesc și ne vedem fiecare de treabă.

Mai în detaliu ...

Analytics
    Ataşament 4607
    * Acele coborâșuri, în grafic, sunt datorate faptului că am mai uitat să prelungesc hostingul sau domeniu la timp sau a trebuit să îl tot mut și refac între diferite planuri de găzduire la Godaddy (prost hosting; mi-au dat mari bătăi de cap) și mai nou la Siteground, la care în sfârșit am reușit să am liniște, cât de cât, cu el, începând cu noul hosting pe 1 an. De altfel, dacă nu era așa nu își revenea imediat cum îl reactivam și mai mult acum era în top 3 în orice moment al anului. În plus, a fost inițial, în primii ani, începând cu 2011-2013/14, pe blogger.com, găzduit gratuit, după care l-am mutat etc.

Venituri doar din Adsense
    Ataşament 4608
    Momentan sunt modeste pentru că nu m-am ocupat de el. La viața lui, cu cele 2 domenii, pe care le-am schimbat, întreg proiectul a produs un 4 urmat de 3 zerouri+ €. Eu am fost, cât de cât, mulțumit pentru că a finanțat alte proiecte mai importante pe care le-am avut.

Ar putea fi monetizat cu publicitate pe site. Eu nu m-am băgat pentru că nu am pfa/srl și m-am gândit că puteau apărea complicații. Nu am vrut să mă complic. Din punctul meu de vedere aici cred că ar fi adevăratele venituri, să oferi publicitate pe site interpreților sau formațiilor de muzică populară pentru nunți, publicitate anuală sau lunară.

(Mai am o idee foarte bună legată de utilizarea lui, ca rampă de lansare pentru un alt proiect foarte mare și cu un potențial foarte ridicat de venituri dar nu pot spune aici în public; poate nici în privat. )

Pe site nu intră doar persoanele care ascultă muzică populară, ci și interpreți care doresc să se inspire. Fiecare playlist conține melodii ordonate după popularitate, frumusețe ori instrumentație. De asemenea, conține pagini separate cu muzică de petrecere pe diferite regiuni, lăutărească, muzică pentru părinți, cântece patriotice, doine etc. selectate și ordonate de mine personal. Nu am băgat chiciuri de genul etno sau pseudo melodii. Majoritatea playlist-urilor sunt făcute din plăcere, pentru mine, mai ales că sunt un ascultător al genului (de la 0, după zeci de mii de melodii ascultate îți intră în sânge genul, fie că vrei sau nu) și le-am folosit la unele dintre petreceri, când era nevoie și de muzică tradițională. Structura site-ului nu este random și bulk ca la competiție, este bine gândită și structurată.

Vechime
    Cu actualul domeniu, aproximativ ~6-7 ani. Per total ~9ani. Site-ul este destul de vechi. (Nici eu nu mai știam de când îl am. A trebuit să caut prin istoricul Analytics și web.archive.org

Până am cumpărat domeniul muzica-populara.com, de la un coleg de aici, am folosit domeniile muzicafolclorica.com redirectionat apoi către populara.net și în 2012-2013, parcă, redirectionat către muzica-populara.com.
    https://web.archive.org/web/20120915...a-populara.com
    https://web.archive.org/web/*/populara.net
    https://web.archive.org/web/*/muzicafolclorica.com

Conținut
    Ideea site-ului este destul de simplă. Descriere + playlist-uri cu melodii de pe canalele oficiale de YouTube. Nu am încărcat niciodată videoclipuri sau mp3 pe site (nu sunt pirat) și nici nu am folosit Trilulilu sau alte site-uri și surse de genul. Doar cod embed de la YouTube. Pentru că este cel mai sigur. Dacă un interpret nu dorește să îi mai fie afișate videoclipurile pe alte site-uri (exemplu - Andreea Voica) pur și simplu dezactivează funcția din canalul lui de YouTube. Bine trebuie să fie fraier să facă asta pentru că acel cod embed îl ajută la o poziționare pe YouTube mai bună, îi aduce trafic suplimentar, venituri mai bune și o expunere mediatică mai mare.

Anul trecut am adăugat și diacritice. Conținutul este scris de mine în timp, în funcție de informațiile pe care le-am aflat/avut, timpul și inspirația din momentele respective. Unele pagini au descriere (prezentare), altele nu.

Nu l-am dus la potențial maxim niciodată, din lipsă de timp, resurse special alocate pentru el sau alte lucruri și proiecte mult mai importante. De 1,5-2 ani nu m-am ocupat de el, doar din când în când, când mi-am mai amintit sau am avut puțin timp liber. Ar trebui adăugați încă 500+ interpreți (am liste întregi) cu descriere și playlist-uri, câteva backlink-uri, imagini de calitate (nu tentativele care sunt acum ), ceva modificări la design și sunt sigur că va zbura ca o rachetă.

Găzduire - Siteground.com. Au un suport foarte bun.
    https://www.siteground.com/wordpress-hosting.htm
    GrowBig
    Crafted for Growing WordPress Sites

SPECIAL PRICE
    6.45 €/mo.
    Regular 17.95 €/mo.
    EXCL. VAT
    Unlimited Websites
    20 GB Web Space
    ~ 25,000 Visits Monthly

Cred însă că trebuie mutat pe hosting românesc ca să își atingă potențialul pentru că majoritatea traficului este din România și astfel site-ul s-ar încărca mult mai rapid. Eu nu l-am mutat pe ro din lipsă de încredere. Pe com am o problemă, chiar de novice, intru pe chat, discut cu cei de la suport și rezolv rapid problema.

Site-ul îl pot ține în continuare pe actuala găzduire câteva luni de acum încolo. Oricum am hostingul plătit pe 1 an de zile, până când va fi Black Friday la Sitegound. Alături de el este Sfaturi.net, un site mic, pe care mai scriu din când în când câte un articol.

Domeniul conține cuvinte cheie esențiale pentru această nișă.
    Este recent reînnoit. L-am transferat anul acesta de la Godaddy la Namecheap. Expiră pe 2020-02-04.

Template -$59- Newspaper - cel mai vândut template de pe themeforest.net (făcut de români) https://themeforest.net/item/newspap...iAAEgLIhfD_BwE
    Dacă nu ai template aș putea să ți-l dau cu tot cu site. Oricum mai am 2 + 1 Newsmag, din care 2 stau degeaba.

Am documente pe Google Drive cu tot ceea ce am făcut până acum pe el, cu date, cuvinte cheie, liste melodii, liste de canale YouTube la care trebuiesc făcute abonamente și tot ce trebuie.

În ceea ce privește transferul, poate fi făcut prin Escrow sau fizic, vin eu în București sau poți veni la mine acasă. Distanța este de ~110km de București. De exemplu, un bilet cu regio, de la București până la mine acasă costă 16,5 lei. Discutăm și găsim cea mai bună variantă, nu este problemă.

Aștept ofertele voastre în privat. De genul: "ofer suma X". Dacă este interesantă discutăm și îți ofer mai multe detalii sau stabilim o dată la care să ne întâlnim. Dacă nu ajungem la un consens îți mulțumesc și ne vedem fiecare de treabă.

Doresc să discut cu oameni serioși. Nu am timp de glumițe. După cum poți observa sunt deschis, nu am lucruri de ascuns sau chestii de care să mă feresc din momentul în care te invit inclusiv să vii la mine acasă, să ne întâlnim în București sau să folosim o tranzacție securizată de tip escrow. Fără tentative de șmecherii sau măgării de genul asta, să afli informații despre nișă, să îți transfer site-ul ca apoi să uiți să plătești etc.

Fără mesaje de genul 50 € pentru că înseamnă că nu ai habar despre ce este vorba. Detaliile nu le furnizez oricui. Doar nu iți imaginezi că iți dau toate detaliile site-ului doar așa că întrebi, așa ca să te afli în treabă. Din cele 2 imagini deja îți poți forma o imagine. Dacă ai mai cumpărat alte site-uri sau ai site-uri de un anumit nivel, îți dai seama despre ce site este vorba, cât valorează și ce potențial are. Ești hotărât să cumperi? Ne întâlnim luna aceasta, îți dau toate datele, tot ce am pentru el, vezi live totul, transparent.

Nu mă grăbesc și nu sunt disperat să îl vând. Am tot timpul până la sfârșitul anului, minim. Dacă nu primesc o ofertă decentă, nu este nici o problemă. Îl păstrez pentru că nu mă costă nimic în momentul acesta. Nu îl dau degeaba, mai ales că este un proiect drag. În 2011, din joacă, cu acest proiect am început să fac website-uri ...

Pentru un preț bun aș putea fi tentat să îl dau la pachet cu Sfaturi.net, un site mic, gingaș cu foarte, foarte mult potențial. Același hosting, template, provider domeniu ca muzica-populara.com . Așa ar fi mai simplu pentru că cele 2 sunt cuplate la hosting, provider domeniu și tranzacția ar fi rapidă pentru că vă dau cu totul contul de la hosting, contul de la namecheap.com. Deși Sfaturi.net tind să îl păstrez, nu zic nu unei oferte bune pentru ambele.

Mulțumesc pentru timpul acordat!

P.S. Doresc să fie ștearsă, de catre un admin, postarea duplicat. Am șters tot textul de acolo ca să fie mai ușor de recunoscut.
    Ultima modificare făcută de Sandu Stefan; 7th March 2019 la 14:41.
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vând Muzică-Populară.com (+- Sfaturi.net)
    De Sandu Stefan în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 7th March 2019, 14:16
  2. Vand Muzica.biz
    De buicky în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 13th June 2018, 15:33
  3. Vand site de muzica
    De Bogdan Calin în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th October 2013, 23:48
  4. Vand blog de muzica: highsound.ro