Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: 10 000 lei fonduri nerambursabile de la stat

Afișare hibrid

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit 10 000 lei fonduri nerambursabile de la stat

Stirea: aici.

A reusit cineva sa ia vreodata astfel de fonduri nerambursabile de la stat?
    Daca da, cum? Daca nu, de ce?
    Planul de afaceri e cheia la astfel de fonduri, cum il pot face cat mai bine? Pe net gasesc numai prostii iar sa-l fac singur de la 0 mi se pare destul de greu.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Adrian T. este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    109
    Putere Rep
    0

Implicit

Sunt multe firme care te pot ajuta in schimbul a unui procent din valoarea totala a afacerii.

Toata chestia este ca ideea de afacere sa fie fezabila, adica sa produca bani pe termen lunga. Pana la urma e si interesul tau, doar contribui cu mai mult de jumatate din valoarea proiectului.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Asta stiam si eu. Ai o informatie concreta sau adunam posturi?

Citat Postat în original de Adrian T. Vezi Post
    Sunt multe firme care te pot ajuta in schimbul a unui procent din valoarea totala a afacerii.

Toata chestia este ca ideea de afacere sa fie fezabila, adica sa produca bani pe termen lunga. Pana la urma e si interesul tau, doar contribui cu mai mult de jumatate din valoarea proiectului.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    109
    Putere Rep
    0

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit

Eu am vorbit cu cei de aici: Plan de afacere SRL-D, Plan de afacere START

Super Ok oamenii, m-au convins pana la urma cu argumente ca ceea ce vreau eu sa fac este mai avantajos s-o fac fara sa accesez programul de 10.000 euro pentru SRL-D

Comisionul cerut pentru planul de afaceri si consultanta la implementare era de 5% din valoarea proiectului la aprobarea finantarii (daca nu era aprobata - nimic). Din astia o parte erau eligibili si intrau in finatarea nerambursabila.

PS: Ce sa fac cu posturile?

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu stiu ce sa faci cu postarile, dar primul tau raspuns nu spunea nimic concret. Pentru raspunsul 2 iti dau +1. Merci.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    A reusit cineva sa ia vreodata astfel de fonduri nerambursabile de la stat?
    Daca da, cum? Daca nu, de ce?
    Planul de afaceri e cheia la astfel de fonduri, cum il pot face cat mai bine? Pe net gasesc numai prostii iar sa-l fac singur de la 0 mi se pare destul de greu.
    Eu am luat fonduri nerambursabile pe agricultura, poate nu au legatura cu subiectul de fata insa vreau sa va pun in tema la ce sa va asteptati.

Nu apelati la firme de consultanta de stat (sau neserioase) pentru a face proiectul, sunt incompetenti si va vor incurca.
    Nu va bazati in totalitate pe sfaturile celor angajati la stat, prin diverse birouri, sunt incompetenti si va vor incurca, treceti totul prin filtrul logici si intuitiei Dumneavoastra sau a altora ( ce va vor binele) si au experienta cu birocratii de la stat.

Cand veti fi trimisi dupa nu stiu ce hartie intrebati daca acea este singura hartie, fiind multe proiecte sunt cam neatenti si dupa ce aduceti o hartie de nu stiu unde veti fi trimis in acelasi loc dupa o alta.

Daca va trimit acasa motivand ca va vor anunta ei cand sa reveniti nu va luati dupa mintea lor ca veti pierde, ei fac asa ca sa mai scape de munca, nu au nici o intentie sa va anunte.
    Va dau afara pe usa intrati pe geam.
    Inchid usa bagati piciorul si faceti-va loc.

Doriti fonduri nerambursabile de la stat?
    Asteptati-va la tot ce e mai rau fiindca de asta veti avea parte, intuitia va spune ca ceva nu e in regula, ascultati-o si fiti prevazator fiindca toate temerile se vor adeverii.
    Pregatitiva sa nu mai puteti dormi noptile de nervi .

Eu am luat doar 60-70 % din bani si nu am putut duce pana la capat proiectul fiindca a fost realizat aiurea desi am platit pentru el.
    Am avut noroc ca nu a trebuit sa dau banii inapoi.

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    44
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu am experienta cu aceste fonduri dar am o intuitie: la stat e greu de dat bani dar cat de greu e sa primesti?

Am cunostine care au obtinut. Au spus ca nu merita pentru bani putini si mai ales fonduri UE. Ca vrei 500.000 de eur sau 10.000 de euro e cam tot acolo umblatura.

Eu zic ca trebuie o mare atentie la acesti bani "gratis":
    - te defocalizeaza de la business, cateva luni mintea ta e sa pui mana pe acei bani. Vor ramane activitati si aspecte ale afacerii tale descoperite
    - banii care vin repede daca nu stii exact pe ce se merita sa ii cheltui poti vedea ca s-au dus intr-o luna dar afacerea nu merge. Banii aceia nu iti fac afacerea sa mearga. Clientii o fac.
    - Uneori exista anumite conditii cum poti cheltui banii primiti si de la ce furnizori, conditii ce nu au legatura cu eficienta firmei. Uneori firma trebuie sa actioneze azi, sa aiba o masa de lucru azi, nu sa caute 3 furnizori pentru o masa de lucru si apoi sa obtina banii. Aceste cerinte nu lucreaza in favoarea firmei tale.
    - procentele alea ca "50% din banii pune statul", sau "80% fonduri nerambursabile" am inteles ca nu e prea asa. Asteapta-te ca efectiv ponderea incasarilor de la stat in cheltuielile facute sa fie mai mici ca in reclama. De la bun inceput statul nu iti da bani pentru tva.

Totusi se merita sa iei bani daca ai o activitate profitabila si ai nevoie de investitii care sa sustina o crestere.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    109
    Putere Rep
    0

Implicit

Am studiat de-a lungul timpului multe programe si am discutat cu multi care lucreaza in domeniu acesta. Exact asa cum a spus si @attempt tendinta tuturor antreprenorilor este sa se focalizeze pe banii primiti ca si finantare nerambursabila lasand la o parte scopul initial al afacerii.
    Pana la urma conteaza ideea de afacere, daca ai o idee foarte buna si resursele necesare, finantarea nerambursabila vine pe planul secund. Pana la urma asta este si scopul acestor programe sa vina putin in ajutorul antreprenorilor care au un plan de afacere fezabil.
    Din ce am observat majoritatea antreprenorilor seriosi evita sa acceseze aceste programe preferand sa suporte si partea pe care ar primi-o nerambursabil de la stat. Birocratia excesiva, rigiditatea regulilor si a oamenilor angajati in implemntarea acestor programe sunt factorii decisivi care-i determina pe antreprenori sa nu acceseze aceste programe.

Poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp, sau poate se schimba in viitorul apropiat...

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Am uitat sa mai mentionez un aspect, incercati pe cat posibil sa ascundeti faptul ca intentionati sa luati, sau ati luat fonduri nerambursabile.
    Pe la orice birou veti trece vor fi invidiosi pe succesul Dumenavoastra si vor incerca sa va taxeze cumva sa va puna sa platiti ceva ce normal nu ati plati, sa va faca sa dati " darul" considera ca sunt indreptatiti sa primeasca si ei ceva din " norocul" Dumneavoastra.
    Dupa ce ati luat banii, cheltuitii chibzuit consideratii bani Dumneavoastra nu ai lor, veti vedea ca ii veti da pe toti inapoi ( si ceva in plus ) sub o forma sau alta.
    ( cel cu negativul, sunt ontopic tot bani nerambursabili am luat si eu, probabil esti birocrat si te-ai simtit atacat, iti doresc sa pierzi locul de munca de la stat (unde esti platit putin) si sa mai lucrezi si la privat (unde vei castiga mai mult) ) )

wega77 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    17th January 2014
    Vârstă
    48
    Posturi
    317
    Putere Rep
    24

Implicit

Am un prieten care lucreaza cu asa ceva.
    Aceste fonduri se dau pentru persoane pana la 35 ani care doresc sa isi inceapa o afacere. Pana aici totul este ok, dar (exista un dar) aceste fonduri se dau numai pentru anumite domenii de activitate gen: baruri, mici restaurante, covrigarii, agricultura, florarii...etc. Am incercat sa iau pentru un magazin online dar din pacare acest domeni nu se incadreaza. In data de 19 08 2014 am primit aceste informatii.

Sper sa va ajute si pe voi in cazul in care va ganditi la aceste fonduri !

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Impozit la stat
    De 100R în forumul PayPal
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 15th May 2012, 17:17
  2. Fonduri Europene pentru site-uri?
    De stefan_hellzone în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 2nd March 2012, 17:26
  3. Fonduri europene :)
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3