Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Cat de sigura este parola ta?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de MrBogdan Vezi Post
    O curiozitate personala: daca introduceti parolele pe asemenea site-uri de verificat "siguranta" lor, nu este posibil ca parolele voastre sa ajunga intr-o baza de date si sa fie mai usor de spart decat erau inainte?

Nu stiu ce presupune spargerea unei parole dar banuiesc ca le-ai usura intr-un fel munca celor ce sparg parole.
    Daca este un site legit chiar daca iti vor retine parola, nu o vor impartasi cu altii, deci atat timp cat ramane doar la ei, e ok. Daca e un site de tip phishing, evident ca parola va intra in baza lor de date si va fi folosita pe viitor pentru alte atacuri.

Oricum, acest tip de site este pentru lenesi iar lenesii indiferent ce ar face, nu vor fi niciodata in siguranta, pentru ca lenea in sine e o "bresa de securitate". Oamenii lenesi lasa usile deschise, lasa geamurile deschise, lasa calculatoarele neparolate de lene ca sa nu tina minte parola, lasa functiile din codul programelor neprotejate, deci lenea in sine e o problema de securitate.

Pentru cei care nu-s lenesi lucrurile sunt simple: parolele trebuie sa aiba undeva in jurul a 8-12 caractere, niciodata sa nu formeze un cuvant, litere mici + litere mari, si neaparat un caracter special. Cata lene poti avea de iti trebuie un site sa-ti spuna daca ai urmat acesti pasi simplii?

Raspunsul: lenea e nelimitata! Norocul meu, asa fac si eu un ban cinstit.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Geany este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    58
    Putere Rep
    30

Implicit

Cred ca si eu fac parte din categoria lenesilor, pentru ca nu-mi place sa-mi incarc memoria inutil, sa retin parolele si nici sa ma gandesc ce parole sa aleg.

Sunt total dependenta de LastPass - recomand tuturor celor care nu vor sa se complice prea mult.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Mi-ati amintit de importanta parolelor...
    Va spun eu ce este cel mai important la o parola: sa o tii minte!
    Sunt Stan Patitul ....

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Va spun eu ce este cel mai important la o parola: sa o tii minte!
    Cu conditia sa fie o parola puternica. Altfel, parole ca "123" sunt usor de tinut minte dar 100% usor de ghicit.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

sTyaL este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th April 2013
    Locaţie
    Constanta
    Posturi
    60
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Cu conditia sa fie o parola puternica. Altfel, parole ca "123" sunt usor de tinut minte dar 100% usor de ghicit.

Sincer nu cred ca mai foloseste nimeni parole precum : 123 , admin , parola etc... din cate am observat romanii au inceput sa cada mai greu in steleree fata de anii trecuti.. Spun asta ca urmaresc un forum de securitate si am cativa prieteni care se "ocupa" cu asa ceva.

raven84 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    3rd December 2010
    Posturi
    28
    Putere Rep
    30

Implicit

Ideal este sa folosesti o parola diferita pentru fiecare site, din pacate asta e imposibil. Eu intr-o vreme foloseam un sistem bazat pe nume de culori. Adica o radacina comuna si o variatie: XXXXwhite, XXXXred si tot asa. Pe urma am trecut la chestii mai complexe, parole cu litere mari si mici plus ceva numere pe acolo. Dar ca idee de baza, imi schimb anual setul de parole importante. E o evolutie si in plus stau mai linistit.
    Mda si ca veni vorba de parole de gen 123...., am si din astea dar doar acolo unde nu am nevoie de securitate.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Escrow - tranzactionare sigura domeniu
    De emm în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th February 2013, 23:34
  2. Parola instabila
    De marian în forumul PayPal
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 15th October 2010, 12:37
  3. Parola pe partitie
    De Fabius în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7