Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Cat de sigura este parola ta?

vladuionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Vârstă
    39
    Posturi
    52
    Putere Rep
    29

Implicit Cat de sigura este parola ta?

Un site destul de bun,care va spune cat de sigura este parola voastra dar si cat timp dureaza ca ea sa fie aflata prin bruteforce (4b calc/s).
    Un sfat: Cum sa obti o parola destul de puternica fara sa te complici prea mult,foloseste ori ce fraza care sa contina cel putin un numar apoi repeti aceeasi fraza apasand pe shift (preferata mea).
    Exp: arena7ARENA& (dureaza 344000 ani ca ea sa fie aflata)aceasta parola e foarte usor de retinut si este foarte buna pe langa o parola care voi credeti ca e foarte buna pentru ca ea e lunga contine cifre,caractere speciale si mai stiu eu ce exp: pistolu123!@ (dureaza 2000 de ani aflarea ei).
    Un alt mod de a creea o parola este sa folositi 4 sau mai multe cuvinte care formeaza o intrebare.
    Exp : Cum te simti azi? ( 234000000000000 ani ca ea sa fie aflata)

Nu folositi ca parole exemplele date,acestea sunt doar pentru a va da o idee cu privire la formarea parolei voastre!!

Deci cat de sigura e parola ta ?
    Ultima modificare făcută de Nichita; 26th April 2013 la 16:00.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

nu stiu cat de sigura e parola mea (care dintre ele?) dar daca o scriu pe un site dubios poate sa fie aflata imediat, chiar daca pt bruteforce e nevoie de 23400.... ani;
    deci, daca iti vrei parola sigura.. in primul rand nu o spune; apoi, incearca sa nu ai o parola pt toate conturile, ci fiecare cont cu parola lui;

ps. ai scris despre un site in care ai verificat parola, dar n-ai spus si care e siteul (oricum nu l-as fi folosit);

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de vladuionut Vezi Post
    cifre,caractere speciale si mai stiu eu ce exp: pistolu123!@ (dureaza 2000 de ani aflarea ei).
    Eu cred ca problema e pusa gresit din start. Conteaza mult mai mult cu ce fel de algormit se cripteaza parola, daca parola se afla in wordlist-uri etc..
    Nimeni nu sta sa faca bruteforce gen: aaaa, aaab, aaac

Btw, 'pistolu123!@' cred ca dureaza doar cateva ore sa fie decriptata, daca e criptata cu MD5 si folosesti Rainbow Tables: Rainbow table - Wikipedia, the free encyclopedia

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Pe vremea cand faceam teste de securitate, imi facusem propriul dictionar de parole. Din pacate am adaugat si intrebari clasice precum "Cum te simti azi?", "Ce mai faci?", etc, precum si branduri ("Microsot", "Apple", "Yahoo", etc), sloganuri celebre "Just do it", "Das auto", cnp-uri si numere auto romanesti.

Spun din pacate pentru ca am oferit acele dictionare si altor cunoscuti. Asadar, mare atentie la aceste parole. Oricum, brute force este o metoda taraneasca, care este menita de fapt sa gaseasca parolele care oricum nu-s recomandate.

PS: Rog un moderator/admin sa modifice "shift" in loc de "sh#t" mai sus. Deranjeaza vizual
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de inSecure Vezi Post
    Eu cred ca problema e pusa gresit din start. Conteaza mult mai mult cu ce fel de algormit se cripteaza parola, daca parola se afla in wordlist-uri etc..
    Nimeni nu sta sa faca bruteforce gen: aaaa, aaab, aaac

Btw, 'pistolu123!@' cred ca dureaza doar cateva ore sa fie decriptata, daca e criptata cu MD5 si folosesti Rainbow Tables: Rainbow table - Wikipedia, the free encyclopedia
    Parola o pui, daca e ionescu27, in popescu36 (acelesi numar de catectere si dupa acelasi pattern) si nu o sa stie ei ce parola ai niciodata

Totusi, care e site-ul?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

vladuionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Vârstă
    39
    Posturi
    52
    Putere Rep
    29

Implicit

Nu era vorba sa iti pui tu parola pe un site anume nimeni nu iti cere,doar ca acest site How Secure Is My Password? te ajuta sa iti formezi o parola buna
    cele mai tari bancuri 1000 Fani Facebook - 8 Euro Pm cine doreste!!

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

Implicit

Folosesc parola de genu @^&%#JNBJH din minim 10 caractere, chiar acuma am verificat una din ele, are 27 de caractere, cred ca este sigura
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Apropo de parole ... e interesant de citit: 10,000 Top Passwords | Xato - Passwords & Security

Ca si mic ghid si rezumat la ce ati scris pe aici:
    1. fiecare site/aplicatie/etc cu parola lui
    2. fiecare parola minim 10 caractere, minim 1 caracter numeric si unul special, optional uppercase/lowercase si optional space-uri
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Nickalls este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    96
    Putere Rep
    24

Implicit

eu unul ca parole folosesc litere, cifre, litere, speciale, litere. Cred ca asa este cel mai sigur, foarte greu de spart

MrBogdan este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    86
    Putere Rep
    0

Implicit

O curiozitate personala: daca introduceti parolele pe asemenea site-uri de verificat "siguranta" lor, nu este posibil ca parolele voastre sa ajunga intr-o baza de date si sa fie mai usor de spart decat erau inainte?

Nu stiu ce presupune spargerea unei parole dar banuiesc ca le-ai usura intr-un fel munca celor ce sparg parole.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Escrow - tranzactionare sigura domeniu
    De emm în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th February 2013, 23:34
  2. Parola instabila
    De marian în forumul PayPal
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 15th October 2010, 12:37
  3. Parola pe partitie
    De Fabius în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7