Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: URL rewrite & breadcrumb & altele - SEO

Afișare hibrid

Emanuelll este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd February 2014
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit URL rewrite & breadcrumb & altele - SEO

Salut,

Daca sunteti draguti, aveti putin timp, stiti si doriti sa ma ajutati as avea cateva intrebari legate despre SEO:

1. Cum e mai bine din punct de vedere SEO pentru un magazin online, formatarea unui URL & breadcrumb

• site.ro/telefon-mobil-apple-iphone-5c-32gb-yellow-76370
      Telefoane & Tablete » Telefoane Mobile » Telefoane Mobile » Telefoane Mobile Apple

• site.ro/telefoane-mobile/apple-iphone-5c-32gb-yellow-76370
      Telefoane & Tablete » Telefoane Mobile » Apple-Iphone-5c

• alt format?

2. Cam ce continut trebuie sa aiba prima pagina a site-ului pentru a oferi incredere vizitatorului cat si din punct de vedere SEO?

3. Ce pagini cu informatii imi recomandati sa mai am?

4. Daca ar fi sa promovati pe blogurile voastre produse si sa castigati / vanzare, care ar fi procentul pe care l-ati cere? (din factura)

5. Un site ultra modern, tot felul de gadget-uri, responsive, iar indemna pe oamenii de varsta a doua sa cumpere?

6. Exista vreo problema din partea lui Google, daca in link am si cifre? pentru a gasi resursele in functie de un INDEX (int) nu in functie de un TEXT (string) (gen site.ro/produs-denumire-si-altele-123)

7. Pentru o sortare, cum e mai indicat
    • site.ro/produse-pret-asc-mai-mare-20
    • site.ro/produse?pret=asc&mai-mare=20

8. Sitemap-urile se mai folosesc? (sitemap.xml)

9. Ar trebui anumite pagini sa le scot din google? Care? (gen sortari)

10. Link-urile ar trebui sa aiba vreo extesie (gen .html, .htm)? Toate link-uri?

11. Alte pareri?

Va multumesc frumos,
    Emanuel

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

1. Ambele
    2. la un magazin online, continutul nu conteaza, rankezi din links nu din continut.
    3. toate
    4. nu am
    5. nu
    6. da, in functie de tipul de site. Sunt produse care au modele in CIFRE, astfel incat adaugarea de cifre devine un pic confuza: site.ro/iphone-5-432 sau site.ro/432-iphone-5. (site.ro/televizor-samsung-lg-675-856, sau site.ro/lego-duplo-7689-46572) In functie de platforma poti face cautare dupa sku.
    7. nu conteaza
    8.da
    9. toate care nu ofera plus valoare si mai ales paginile duplicate
    10. nu conteaza
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Cam de acord cu Tom, insa ceea ce as adauga eu, la nr. 2 este: continutul conteaza enorm de mult pentru utilizatori. Cat mai multe informatii valoroase dai, cu atat mai bine. Valoroase din punct de vedere a unui potential cumparator, si nu pentru tine. Iar sfaturile pentru un continut "bun" ar fi de gen "common sense". De exemplu: preturile sa fie finale cu TVA inclus, pozele cat se poate de reale, descrieri si specificatii 100% corecte, etc. Cumparatorul sa stie din start ce cumpara, cu cat, si la ce sa astepte.

Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    137
    Putere Rep
    29

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

eu as adauga la 7): a doua varianta clar (site.ro/produse?pret=asc&mai-mare=20). E mai bine cu parametru, pentru ca poti seta acest tip de pagini sa nu fie indexabile din webmaster tools (pe langa mentiunea lor in robots), impreuna cu adaugarea rel=canonical pe aceste pagini catre categoria de unde se formeaza. Prima varianta ar insemna ca sunt URL-uri statice, existand posibilitatea sa se indexeze, sa primeasca link juice, si totul degeaba deoarece acest tip de pagini nu ajuta pe oricine si dilueaza importanta primita de paginile care ar trebui sa conteze cu adevarat.
    Alt sfat: incearca sa creezi landing page pentru majoritatea cautarilor, fara sa exagerezi (sa creezi duplicate). "Joaca-te" cu filtrele

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    24

Implicit

3. Pentru mine contează foarte mult să am încredere în site-ul de unde fac cumpărături online. Pentru asta mă interesează cum pot folosi garanția dacă produsul se strică, părerile cumpărătorilor (secțiune orice cumpărător poate face un comentariu propriu, nu pus de tine, gen secțiune de comentarii). Vreau ca produsul să aibă descriere completă 100%, eventual și link către manualul produsului unde există.
    Plata cu cardul să fie disponibilă.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domenii .com.ro, .info.ro si altele
    De dontedro în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 24th October 2012, 20:44
  2. [CUMPAR] Site Asigurari (RCA si altele)
    De dontedro în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th September 2012, 09:11
  3. Nu vad anunturi google + altele
    De LuKian în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th July 2012, 14:53
  4. Domenii de vanzare sau la schimb cu altele
    De valentino în forumul Domenii
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th May 2012, 23:03
  5. vand 100 de site-uri + altele