25th October 2014, 19:16
5 out of 5 members found this post helpful.
Plati prin sms - experienta personala
Asa cum am promis aici va voi expune in cele ce urmeaza experienta mea in legatura cu firmele de procesare plati prin sms din Romania.
In ultimele 4 luni am testat nisa de dating, cu un website pentru telefoane mobile si unul pentru desktop, cu plata prin sms pe tarifele de 3 si 10 euro. Traficul a fost adus cpm din reteaua TrafficJunky care vinde publicitate pe cele mai mari siteuri adult internationale.
Ca idee, eu nu am reusit nimic concret dar asta nu inseamna ca in cazul vostu nu sunt sanse de succes, eu fiind mai ghinionist de fel si nereusind sa aduc profitabilitatea din niciun proiect online in timp de cativa ani. Cu niste reclame bunicele pe reteaua TrafficJunky obtineti o medie per click de sub 1 cent.
Voi expune mai jos cate un review pentru fiecare firma de procesari prin sms pe care am contactat-o:
1) Rentabiliweb - cel mai bun comision pe valoarea de 3 euro (primiti 1.40 euro). Sms-ul de raspuns nu prea se poate customiza si este obligatoriu sa apara numarul de contact al dvs in mesaje. Personal nu am stiut initial si am fost asaltat de o avalansa de telefoane pana am reusit sa schimb numarul de telefon.
Prima data cand i-am contactat a fost acum 3 luni cand le-am cerut un numar de 3 euro, au facut contractul, l-am stampilat si l-am trimis. A doua zi am fost anuntat ca nu pot incepe sa folosesc serviciul pentru ca trebuie schimbat numarul scurt, a mai durat aproximativ o luna pana am reusit sa obtin serviciul de la ei.
Ca si contact pe partea de comercial merge destul de ok, de obicei primesti raspuns insa nu de fiecare data. Pe partea de tehnic dureaza cateva ore si au suport doar in timpul saptamanii, 8 ore.
Ca si statistici sta destul de bine, avand doua panouri separate: unul unde vezi doar comisioanele aprobate si unul unde poti analiza numerele ce au incercat dar nu au reusit sa cumpere din varii motive de genul ca nu au avut credit.
2) Voxline - comision de 1.2 euro la valoarea de 3 euro + tva. Serviciul a fost deschis in 2 zile, panoul de statistici este ceva mai rudimentar si e mai greu sa aflati niste statistici clare. In reteaua Orange trebuiesc trimise 2 sms-uri si abia al doilea (cel de confirmare) este taxat. Astfel, in statistici daca nu apare si al doilea mesaj nu ati incasat nimic.
In plus, dupa ce am calculat ca am aproximativ 15 comisioane din Orange am aflat ca defapt doar 5 sunt valide, pentru ca restul de utilizatori nu au avut credit, cu toate ca apareau in statistici ambele mesaje, deci si cel de confirmare. Mi s-a comunicat ca ei au primit mesajul dar nu au fost taxati decat cu 5 centi, ceea ce mi s-a parut dubios, deci nu ai o parere clara ci primesti doar cat zic ei. Deasemenea daca un numar este portat pe orange te poti pacali crezand ca a inregistrat comision dar defapt el trebuie sa trimita si validarea.
3) Telenes - ofera mai multe servicii, am vrut sa colaborez cu ei pentru un serviciu de chat prin sms. Initial au raspuns la email-uri, mi-au furnizat toate informatiile cerute. Pentru chat aveau comisioane bune, pentru platile prin sms simple nu stiu, ca nu am cerut informatii. Dupa ceva vreme au incetat sa mai raspunda la email insa mi-au trimis un numar de telefon sa ii contactez. Pot spune ca sunt seriosi avand in vedere ca cei mai multi clienti apeleaza la ei pentru servicii de chat si call-center.
4) MobilPay - nu accepta adult, am colaborat cu ei in trecut si au fost foarte seriosi. Nu stiu daca trebuie confirmare prin al doilea mesaj pe valoare de 3 euro, dar pe vremuri stiu ca aveam la valoarea de 5 euro, cand alti operatori nu cereau inca. Ofera 45% la platile de 3 euro.
5) SMSLink.ro - raspund prompt la email, nu am colaborat cu ei, dar am vazut ca se ocupa mai mult de campanii de marketing prin sms
6) Gazduire.com.ro - ofera si ei plati prin sms, din cate am impresia si pentru persoane fizice pentru ca m-au intrebat daca vreau pentru persoana fizica sau societate.
7) Teracomm - au tinut musai sa ne intalnim pentru a discuta despre serviciile ce le doresc, ori pentru mine nu era o solutie viabila sa ma duc in Bucuresti sa ma intalnesc cu directorul comercial de la ei doar pentru a afla niste detalii. Ofera 45% din platile de 3 euro, raspund cam greu la email. Au vrut sa le trimit un certificat constatator al societatii sa vada cu cine colaboreaza, am umblat pe drumuri, am cheltuit bani apoi mi-au zis ca nu ma accepta pentru colaborari ca societatea mea este pe minus la profit.
8) Mediasat - colaboreaza cu televiziuni si radio-uri dar nu numai, au dorit neaparat intalnire insa am inteles avand in vedere ce fel de clienti au. Au raspuns la email pana la un moment-dat cand s-au plictisit si nu a mai raspuns nimeni nici pe office, nici pe alte adresa de email.
9) Simplus - Am incercat sa obtin serviciul de chat prin sms, i-am contactat telefonic avand in vedere ca pe email nu prea dadeam de ei. Am discutat cu cineva de la comercial, nu m-a putut ajuta imediat si peste cateva zile m-a contactat seful lor care mi-a parut foarte ok. A spus ca va incerca sa gaseasca o solutie buna pentru mine, pentru a nu fi nevoit sa inchiriez un numar scurt. Am primit pe email o oferta pentru valoarea de 1.1 euro desi eu aveam nevoie pe 3 euro, apoi nu a mai raspuns la telefon nimeni, nici seful, nici angajatii de la comercial. Asta se intampla acum 2 luni si nu am mai dat de ei nici in ziua de astazi nici pe email.
Am inteles ca sunt unii dintre cei mai mari de pe piata ca si volum de mesaje procesate, insa gasisem prin presa despre ei si ceva in legatura cu niste fraude pentru servicii proprii.(chestii cu abonare care te taxau continuu).
Pe scurt cam asta va pot spune despre firmele de procesare plati prin sms din Romania, posibil sa fi uitat de cineva dar inseamna ca nu au fost prea importanti. Pe langa acestia am mai contactat aproximativ 20 de firme care nu au raspuns la email nici dupa 3-4 luni de zile, deci nu sunt de luat in calcul.
Va astept cu orice intrebari.