Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Plati prin sms - experienta personala

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit Plati prin sms - experienta personala

Asa cum am promis aici va voi expune in cele ce urmeaza experienta mea in legatura cu firmele de procesare plati prin sms din Romania.

In ultimele 4 luni am testat nisa de dating, cu un website pentru telefoane mobile si unul pentru desktop, cu plata prin sms pe tarifele de 3 si 10 euro. Traficul a fost adus cpm din reteaua TrafficJunky care vinde publicitate pe cele mai mari siteuri adult internationale.

Ca idee, eu nu am reusit nimic concret dar asta nu inseamna ca in cazul vostu nu sunt sanse de succes, eu fiind mai ghinionist de fel si nereusind sa aduc profitabilitatea din niciun proiect online in timp de cativa ani. Cu niste reclame bunicele pe reteaua TrafficJunky obtineti o medie per click de sub 1 cent.

Voi expune mai jos cate un review pentru fiecare firma de procesari prin sms pe care am contactat-o:

1) Rentabiliweb - cel mai bun comision pe valoarea de 3 euro (primiti 1.40 euro). Sms-ul de raspuns nu prea se poate customiza si este obligatoriu sa apara numarul de contact al dvs in mesaje. Personal nu am stiut initial si am fost asaltat de o avalansa de telefoane pana am reusit sa schimb numarul de telefon.

Prima data cand i-am contactat a fost acum 3 luni cand le-am cerut un numar de 3 euro, au facut contractul, l-am stampilat si l-am trimis. A doua zi am fost anuntat ca nu pot incepe sa folosesc serviciul pentru ca trebuie schimbat numarul scurt, a mai durat aproximativ o luna pana am reusit sa obtin serviciul de la ei.

Ca si contact pe partea de comercial merge destul de ok, de obicei primesti raspuns insa nu de fiecare data. Pe partea de tehnic dureaza cateva ore si au suport doar in timpul saptamanii, 8 ore.

Ca si statistici sta destul de bine, avand doua panouri separate: unul unde vezi doar comisioanele aprobate si unul unde poti analiza numerele ce au incercat dar nu au reusit sa cumpere din varii motive de genul ca nu au avut credit.

2) Voxline - comision de 1.2 euro la valoarea de 3 euro + tva. Serviciul a fost deschis in 2 zile, panoul de statistici este ceva mai rudimentar si e mai greu sa aflati niste statistici clare. In reteaua Orange trebuiesc trimise 2 sms-uri si abia al doilea (cel de confirmare) este taxat. Astfel, in statistici daca nu apare si al doilea mesaj nu ati incasat nimic.

In plus, dupa ce am calculat ca am aproximativ 15 comisioane din Orange am aflat ca defapt doar 5 sunt valide, pentru ca restul de utilizatori nu au avut credit, cu toate ca apareau in statistici ambele mesaje, deci si cel de confirmare. Mi s-a comunicat ca ei au primit mesajul dar nu au fost taxati decat cu 5 centi, ceea ce mi s-a parut dubios, deci nu ai o parere clara ci primesti doar cat zic ei. Deasemenea daca un numar este portat pe orange te poti pacali crezand ca a inregistrat comision dar defapt el trebuie sa trimita si validarea.

3) Telenes - ofera mai multe servicii, am vrut sa colaborez cu ei pentru un serviciu de chat prin sms. Initial au raspuns la email-uri, mi-au furnizat toate informatiile cerute. Pentru chat aveau comisioane bune, pentru platile prin sms simple nu stiu, ca nu am cerut informatii. Dupa ceva vreme au incetat sa mai raspunda la email insa mi-au trimis un numar de telefon sa ii contactez. Pot spune ca sunt seriosi avand in vedere ca cei mai multi clienti apeleaza la ei pentru servicii de chat si call-center.

4) MobilPay - nu accepta adult, am colaborat cu ei in trecut si au fost foarte seriosi. Nu stiu daca trebuie confirmare prin al doilea mesaj pe valoare de 3 euro, dar pe vremuri stiu ca aveam la valoarea de 5 euro, cand alti operatori nu cereau inca. Ofera 45% la platile de 3 euro.

5) SMSLink.ro - raspund prompt la email, nu am colaborat cu ei, dar am vazut ca se ocupa mai mult de campanii de marketing prin sms

6) Gazduire.com.ro - ofera si ei plati prin sms, din cate am impresia si pentru persoane fizice pentru ca m-au intrebat daca vreau pentru persoana fizica sau societate.

7) Teracomm - au tinut musai sa ne intalnim pentru a discuta despre serviciile ce le doresc, ori pentru mine nu era o solutie viabila sa ma duc in Bucuresti sa ma intalnesc cu directorul comercial de la ei doar pentru a afla niste detalii. Ofera 45% din platile de 3 euro, raspund cam greu la email. Au vrut sa le trimit un certificat constatator al societatii sa vada cu cine colaboreaza, am umblat pe drumuri, am cheltuit bani apoi mi-au zis ca nu ma accepta pentru colaborari ca societatea mea este pe minus la profit.

8) Mediasat - colaboreaza cu televiziuni si radio-uri dar nu numai, au dorit neaparat intalnire insa am inteles avand in vedere ce fel de clienti au. Au raspuns la email pana la un moment-dat cand s-au plictisit si nu a mai raspuns nimeni nici pe office, nici pe alte adresa de email.

9) Simplus - Am incercat sa obtin serviciul de chat prin sms, i-am contactat telefonic avand in vedere ca pe email nu prea dadeam de ei. Am discutat cu cineva de la comercial, nu m-a putut ajuta imediat si peste cateva zile m-a contactat seful lor care mi-a parut foarte ok. A spus ca va incerca sa gaseasca o solutie buna pentru mine, pentru a nu fi nevoit sa inchiriez un numar scurt. Am primit pe email o oferta pentru valoarea de 1.1 euro desi eu aveam nevoie pe 3 euro, apoi nu a mai raspuns la telefon nimeni, nici seful, nici angajatii de la comercial. Asta se intampla acum 2 luni si nu am mai dat de ei nici in ziua de astazi nici pe email.

Am inteles ca sunt unii dintre cei mai mari de pe piata ca si volum de mesaje procesate, insa gasisem prin presa despre ei si ceva in legatura cu niste fraude pentru servicii proprii.(chestii cu abonare care te taxau continuu).

Pe scurt cam asta va pot spune despre firmele de procesare plati prin sms din Romania, posibil sa fi uitat de cineva dar inseamna ca nu au fost prea importanti. Pe langa acestia am mai contactat aproximativ 20 de firme care nu au raspuns la email nici dupa 3-4 luni de zile, deci nu sunt de luat in calcul.

Va astept cu orice intrebari.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    33

Implicit

Am eu o intrebare: mobilpay sunt receptivi la clienti noi? Si o nelamurire vis a vis de Terracom, ce legatura are situatia financiara a firmei? Ca doar nu te creditau

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Am eu o intrebare: mobilpay sunt receptivi la clienti noi? Si o nelamurire vis a vis de Terracom, ce legatura are situatia financiara a firmei? Ca doar nu te creditau
    Referitor la mobilpay eu zic ca da. Am colaborat in trecut cu ei pentru un site de slabire si totul a fost ok. Acum, deasemenea au raspuns prompt.

Referitor la Terracom asta m-a amuzat si pe mine. Sa nu mai zic ca nu mi s-a raspuns la email 3 saptamani si cand i-am contactat telefonic au spus ca au fost in concediu. Am vorbit vreo cateva zile apoi iar a urmat o perioada de vreo saptamana fara raspunsuri. Contactandu-i telefonic din nou s-au scuzat ca sunt in concediu si de aceea nu pot raspunde pe email. Unii au viata frumoasa, nu muncesc ca mine 12 ore pe zi, 30 pe luna.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    35

Implicit

Din discutiile cu citiva clienti pt care au/au avut servicii de plati prin sms se mai pot adauga urmatoarele la site urile de mai sus

platiprinsms dot ro
    payu dot ro (care se pare foloseste arhitectura simplus dot ro)
    fortumo

Ca recomandari in folosire serviciu trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte:
    -timpul de decontare, care variaza de la 20 zile la 60-90 zile calendaristice
    -posibilitatea de blocare a decontarilor, daca in unele tranzactii exista suspiciune de frauda/trafic suspect/reclamatii de la clienti
    -trebuie sa tineti cont de tara unde are sediul furnizorul de servicii sms (majoritatea in RO, dar de ex Rentabiliweb e localizat in FR si orice problema se va rezolva conform legilor din FR)
    -trebuie sa tineti cont de tipul de persoana juridica pe care il folositi, daca nu sunteti platitori de tva, atunci veti emite factura fara TVA si veti primi bani fara TVA (concret, aveti un PFA, utilizatorul plateste 3euro+tva pe serviciul vostru online, apoi voi cind emiteti factura veti incasa aprox 1,4euro pret final din 3,72euro)
    -trebuie sa tineti cont ca serviciile cu cardul au scazut mult in comisionare in RO si exista deja multi furnizori care ofera comisioane competitive in unele cazuri mult mai bune decit sms-urile; rata de frauda e mult mai mica, daca aveti un serviciu serios de oferit; termenul de incasare al serviciului la plata prin card incep de la T+0 pina la T+30zile in functie de operator si modul stabilit in contract cu el.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Uitesem:

* platiprinsms.ro apartine de telemediaromania.ro - Stiu ca nu m-am inteles sub nicio forma cu doamna/domnisoara Andreea Fotescu. Tin sa fac o mica rectificare, am facut o confuzie! Spuneam mai sus despre Teracomm despre faptul ca erau numai in concediu, defapt era vorba despre Telemedia. Am facut confuzia intrucat am vorbit cu amandoua firmele in aceeasi perioada si amandoua au dorit intalnire si mi-au parut prea pretentioase.

* plataprinsms.ro apartine de Voxline pentru nu stie.

* fortumo.com - ofera servicii si pentru persoane fizice, ofera din cate retin doar 1.05 euro pe valoarea de 3 euro, acesta fiind si cel mai mare tarif de taxare.

clawbc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th February 2008
    Locaţie
    Berlin
    Vârstă
    40
    Posturi
    91
    Putere Rep
    33

Implicit

In reteaua Orange trebuiesc trimise 2 sms-uri si abia al doilea (cel de confirmare) este taxat
    Nu stiu daca si in alte retele e la fel, dar in Orange mecanismul este urmatorul:
    - userul trimite un SMS la nr scurt, cu un anumit text;
    - primeste un mesaj de la procesator, in care i se cere confirmarea sau i se spune daca a gresit ceva in textul primului SMS;
    - userul mai trimite un SMS;
    - primeste raspuns, care acesta va fi taxat cu 3 E (in cazul tau).

Sistemul e facut pentru a oferi mai multa siguranta (sa nu dai din greseala un SMS la un numar cu suprataxa) si pentru a permite mai multe tarife pe acelasi numar (poti trimite SMS pu textul PARK1H sau PARK24H la acelasi nr sa platesti parcarea pe 1 ora, respectiv 24 de ore).
    Cauti ceva de inchiriat sau produse Apple?

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Da, inteleg ca al doilea sms trimis este pentru verificare, insa, asa cum la unii se poate pe valoarea de 3 euro sa fie taxat de la primul mesaj, e aiurea ca unii sa ceara 2 totusi. Asta scade mult rata de conversie.

In plus, daca tu ii mai dai si utilizatorului un mesaj de genul: "confirma plata pentru keyword, tarif 3 euro+tva" clar mare parte dintre utilizatori renunta. Se pune prea mare accent pe tarif si pe unele nise dauneaza.

E ca si cum ai avea magazin online si cand ajunge userul la plata ii zici: "Atentie! Urmeaza sa platesti 320 ron! Esti sigur ca vrei asta?" sau "Atentie, urmeaza sa introduci datele cardului, esti sigur ca ai incredere?".

Nu vreau sa credeti ca incurajez fraudele prin sms, doar ca pe unele nise atata valva despre tarif dauneaza.

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    51
    Posturi
    484
    Putere Rep
    36

Implicit

Oarecum offtopic: site-ul e adresat .ro, corect? Daca da, ai remarcat diferente intre operatorii locali si cei straini(Fortumo)?
    Ma refer la "atitudine", reactie fata de nisa site-ului, timpul de decontare, etc.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de hl2u Vezi Post
    Oarecum offtopic: site-ul e adresat .ro, corect? Daca da, ai remarcat diferente intre operatorii locali si cei straini(Fortumo)?
    Ma refer la "atitudine", reactie fata de nisa site-ului, timpul de decontare, etc.
    Toate proiectele mele pe care am avut plati prin sms au fost pentru trafic din Romania. Prima data cand am avut contact cu platile prin sms a fost cu multi ani in urma cand, neavand firma am apelat la fortumo.

Atunci era un serviciu excelent, nu era nevoie de contract, acceptau plati pana la 20 euro cu un singur mesaj, fara verificare si decontau la 90 de zile in paypal sau cont bancar.

Nu stiu ce atitudine aveau pt ca nu i-am contactat niciodata, toate operatiunile se faceau din administrare, de acoli puteai crea serviciile, setai ce mesaj de raspuns vroiai si in 5 minute puteai incepe sa incasezi.

Cu adevarat profesionisti!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Caut un serviciu de plati prin sms
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 2nd August 2014, 16:00
  2. Plati prin sms - persoana fizica
    De edy12006 în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th April 2011, 11:40
  3. Cum fac asta? Plati prin sms
    De edy12006 în forumul Server side
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 31st January 2010, 14:27
  4. serviciu plati online prin telefon
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th April 2009, 23:45
  5. Procedura ridicare plati AdSense prin WU
    De Dragos Nicu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 5th August 2008, 12:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •