Mulțumesc pentru încurajări, voi continua, asta e clar.
Aș putea întreba ce instrument de analiză ai folosit? E unul pe bază de abonament, sau e accesibil gratuit? Întreb în ideea în care oferă informații foarte pertinente și mai utile decât A h refs, pe care mă bazam eu.
Apropo de A h refs: acolo, pentru blog îmi indică 65 referring domains și 49 pentru forum. Diferența nu mi se pare foarte mare, nu încât să justifice plasarea blog-ului cu mult înainte pentru aceleași expresii de căutare (deși am citit cum că Google și-ar avantaja platforma Blogspot în fața competiției).
Ca rang al URL-ului, diferența e și mai mică, 28 blog-ul și 26 forumul. IP-uri cu referințe: 52 vs 41. Ce mi se pare interesant este că în ce privește backlink-urile, pentru forum aș avea 1058 dofollow și doar 31 nofollow... deși probabil că A hrefs-ul în varianta gratuită nu îmi prezintă decât o fațetă a problemei, în condițiile în care analiza SEO de mai sus indică o preponderență a celor nofollow.
În linii mari, cât de mici sunt aceste valori?
M-am axat în special pe conținut, citind cu altă ocazie că în ultima vreme Goo gle nu a mai pus accent pe directoare, ba chiar că riști să fii penalizat dacă apari pe un director care conține de exemplu filme din surse mai dubioase (cum sunt majoritatea celor care nu percep taxă de înscriere a URL-ului).
Mulțumesc mult încă o dată pentru răspunsuri.

Răspunde cu citat