Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: PetBazar.ro

ValentinMilea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit PetBazar.ro

O sa incep cu putina istorie, sper sa nu plictisesc de la prima postare in seciunea asta.

Acum aproximativ un an am inceput un blog, niste colegi m-au convins ca nu e foarte greu si ca asa pot avea ceva al meu, inainte de blog scriam diverse articole pe forumuri de specialitate. Asa s-a nascut Siteul lu' peste.ro.

Intr-o zi m-am hotarat sa-mi achizitionez o anume specie de pesti si am inceput sa ma documentez, ce crescatori sunt in Romania, ce importatori, ce preturi, ce calitate... Tehnic din fire am zis ca munca de cercetare pe care o fac tre' sa o mai pot folosi si in alte ocazii daca va mai fi cazul, asa s-a nascut sectiunea Mercurial de pe blog (nu vreau sa insist cu asta, nu este subiectul acestui thread). Ideea e ca acea sectiune imi aduce acum pe blog cam 20-30 de vizite / zi de la Google. Stiu, nu e mult dar totusi, e vorba doar despre acvaristica, doar despre pesti si chiar doar despre ciclide. Acesta a fost motivul pentru care am inceput sa coc versiunea a III-a a Mercurialului (a existat si versiunea 1 dar arata si mai urat).

Primul lucru a fost un rebranding asa ca Mercurialul s-a transformat in PetBazar.ro. Brand e un cuvant mare dar, asta e visul meu, vreau ca cei care intra o data pe site sa-l retina si la urmatoarea cumparatura sa caute pe google pet bazar, nu produsul anume. Din acest motiv, eu voi adauga pe site oferte de la cat mai multe petshop-uri online (toate cele de la care primesc acceptul) fara a cere in schimb vreo ceva (doar o rugaminte de a-mi afisa logo-ul pe site-ul lor). Ofertele celor cu care voi avea o intelegere de afiliere vor avea afisat si un badge de "Partener recomandat".

Cam asta ar fi in mare viziunea.

Acum, sa va povestesc pe scurt cum functioneaza:

Primul pas este introducerea produselor (descriere, poze, proprietati, pagina producator) - partea asta se realizeaza manual, am ales varianta asta pentru ca vreau ca informatiile afisate sa fie cat mai corecte si complete.
    In al doilea pas sunt aduse produse de pe site-urile partenere (crawling sau feed-uri unde sunt disponibile)
    Al treilea pas presupune matching-ul dintre produsele din baza de date locala si cele ale partenerului - asta se intampla in mare parte automat dar sunt si cazuti unde trebuie intervenit manual.
    In al patrulea pas si ultimul, un proces automat ce va rula o data pe zi (noaptea) aduce oferte de pe site-urile partenere pentru produsele pentru care exista matching.

Cam asta ar fi partea tehnica

Ma intreba cineva de un studiu de piata pentru ca pe 2p exista un singur petshop; trebuie sa recunosc ca nu am facut, nu stiu sa spun care este potentialul ideii. Dar, la problema cu numarul posibililor afiliati m-am gandit iar solutia a fost sa dezvolt o platforma de afiliere destul de generica incat sa poate fi folosita de magazinele on-line, indiferent de platforma.

Acum, ce vreau sa va intreb: pana cand lumea va cauta pe Google PetBazar, voi avea nevoie de SEO. Ce strategie imi recomandati in cazul meu?

La partea de continut este cel mai mult de lucru, am primit ceva ajutor de la nevasta-mea dar in ritmul asta nu o s-o scot la capat. O sa incep sa caut colaboratori pe tema asta, ca sa-mi fac o iidee despre ce suma trebuie investita in directia asta.

Daca ati ajuns sa cititi pana aici, va multumesc. Ar mai fi multe de spus, sper sa continuam discutia impreuna.

Spor,
    -Valentin
    Ultima modificare făcută de ValentinMilea; 20th June 2013 la 12:35.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit

Îmi pare rău că topicul ăsta nu stârnit interes, eu așa speram. Poate întrebarea este prea generală, nu mă așteptam chiar să găsesc formula câștigătoare, nu trebuia luată ca atare dar niște sfaturi primesc oricând cu plăcere.

Ca să încurajez lumea, revin cu o întrebare mai punctuală:
    Vreau să creez și un blog al site-ului, cum e mai bine să procedez, să-l instalez la blog[punct]domeniu[punct]ro sau la www[punct]domeniu[punct]ro /blog? Sau, mai bine zis, conteaza?

Multumessc,
    -Valentin

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Daca instalezi blogul ca un subdomeniu, google il va considera ca pe un domeniu separat, cu PR propriu, iar linkurile catre domeniul principal se vor contoriza ca IBL-uri pentru domeniul principal.

Daca instalezi blogul ca un subdirector, atunci va face parte din site, continutul adaugat in blog va fi al site-ului, linkurile spre site vor fi linkuri interne.

Nu exista un raspuns clar, e mai bun subdomeniu sau e mai bun subdirector. Sunt doua abordari diferite, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Alegerea este una de strategie. Depinde si despre ce vrei sa scrii in blog.

Eu am preferat sa instalez blogul ca subdirector pentru a avea mai mult continut si mai ales continut adaugat periodic si nou.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit

Ca subdirector ma gandeam si eu sa-l instalez si din aceleasi considerente. Ce n-am inteles este care anume este legatura cu continutul blog-ului. Siteul fiind un agregator de preturi de petshop-uri, blog-ul va fi despre animale, prezentari de specii, review-uri la produse, samd.

Multumesc,
    -Valentin

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Fiind un site care va fi bazat in special pe oferte si afiliere, pentru a avea trafic din google, pentru a fi apreciat mai mult de google ai nevoie de articole care sa fie publicate tot acolo, asa ca este de rpeferabil sa ai o sectiune a acestui site cu articole de specialitate, din aceste articole poti trimite link-uri catre diferite oferte de pe site-ul tau (nu link-uri de afiliere, deoarece daca procentul de pagini cu link-uri de afiliere este foarte mare poti intra intr-un fel de penalizare)
    Din acest motiv eu nu recomand sa faci blog pe subdomeniu.

Mie imi place ideea, nu am timp acum sa il analizez din punct de vedere SEO
    Ai nevoie de multe link-uri, poti dezvolta multe parteneriate cu site-uri din nisa, magazine online cu de tip petshop, faceti schimb de link-uri in articole, sau te oferi sa le dai un articol de calitate unic in care sa iti dea voie sa pui si un link catre tine, sau chiar sa le platesti pentru asta
    Atentie cu link-urile site-wide la parteneri (logo pe site-ul lor) e foarte delicat, panda poate penaliza pentru site-wide daca depaseste o anumita proportie
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit

Salut,

Multumesc de sfaturi, sa va spun cum am actionat in directiile mentionate.

In primul rand, legat de continut, nu voi lua si descrierile produselor de la magazinele partenere. Daca voi avea vreodata timp (sau bani) pentru asta voi adauga descrieri proprii (traduceri si adaptari de pe site-urile producatorilor). Blog-ul va fi un director in interiorul site-ului, dar tot ceva mai incolo, acum mai am de lucrat la importat produse si la integrat parteneri.

In al doilea rand, cu link-urile; singurul link extern de pe pagina cu oferte va fi cel spre pagina producatorului, butoanele "spre magazin" duc la o pagina interna, redirect.aspx care face redirectarea mai departe (si actualizeaza niste statistici). Pagina asta redirect.aspx este trecuta la disallow in robots.txt tocmai pentru a minimiza numarul de link-uri externe.

Daca aveti cateva minute, v-as ruga sa aruncati un ochi pe site si sa va dati cu parerea in ceea ce priveste SEO, cu subiectul asta nu ma simt deloc confortabil, primesc oricand sugestii cu drag.

O seara buna,
    -Valentin

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de ValentinMilea Vezi Post
    Pagina asta redirect.aspx este trecuta la disallow in robots.txt tocmai pentru a minimiza numarul de link-uri externe.
    Link-urile externe nu sunt rele pentru SEO daca sunt facute in mod corect.
    Este bine sa ai link-uri related catre site-uri related, nu este bine sa ai link-uri aiurea. Link-urile de afiliere e bine sa fie trecute printr-o pagina intermediara si neindexabila
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Adiiii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    388
    Putere Rep
    24

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Imi place faptul ca are un design simplu si un meniu de navigare cu care se poate descurca oricine. De asemenea am scris cateva articole pentru Valentin si este un om de incredere. Sper sa ai succes cu el.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    68
    Putere Rep
    25

Implicit

Va salut din nou.

Blog-ul l-am instalat ca subdirector pe acelasi domeniu, adresa e: petbazar.ro/blog Am cumparat o tema si, cu ajutorul unor colegi de forum l-am pus si pe picioare.
    Am inceput si sa strang link-uri spre site cu o campanie timida, vreo 15 advertoriale insirate aleator in decurs de vreo doua luni. Traficul a inceput sa vina dar nu foarte mult, pe cuvintele cheie pe care si le doresc si altii (ex: "hrana caini") e mai greu dar voi ajunge si acolo pana la urma.

Partea la care vreau sa va cer un sfat e urmatoarea: multi oameni nu inteleg despre ce e vorba cu site-ul asta, primesc intrebari de genul: "zgarda asta o aduceti si pe alta culoare?"; cum sa fac sa accentuez faptul ca Pet Bazar nu e un magazin ci un agregator de oferte?

Multumesc anticipat,
    -Valentin

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    263
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de ValentinMilea Vezi Post
    cum sa fac sa accentuez faptul ca Pet Bazar nu e un magazin ci un agregator de oferte?
    poate ar trebui sa ii edifici din slogan. in loc de "Aici nu cauti, Gasesti" sa incerci sa ii faci sa inteleaga despre ce este siteul. mai mult ca sigur nu trebuie sa zici ceva de agregator pentru ca mai mult o sa-i incurci
    nu am nimic in minte acum dar poate ceva de genul "Cele mai bune oferte de la cele mai bune magazine de profil" sau ceva similar.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •