Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Cam ce ar trebui sa cuprinda un raport al unui research?

valentino este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    667
    Putere Rep
    31

Implicit Cam ce ar trebui sa cuprinda un raport al unui research?

Salut,

Scuze daca intrebarea din titlu pare sau chiar e cam idioata. Fac un research pentru un viitor magazin online ce va comercializa produse eco. Intrebarea e ce ar trebui sa cuprinda raportul pentru un research?

Ma intereseaza ce produse se vand cel mai bine, ce siteuri vand cel mai bine, trenduri, studii de caz, de astea. In raport ar trebui sa pun chestiile astea si cam ce sectiuni ar mai merge? General vorbind acum. Sigur sunt mai multe chestii care nu`mi vin in cap acum, poate ma ajutati voi putin cu ce as mai putea sa includ in acest research.

Multumesc

erik este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    47
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de valentino Vezi Post
    Ma intereseaza ce produse se vand cel mai bine, ce siteuri vand cel mai bine, trenduri, studii de caz, de astea. In raport ar trebui sa pun chestiile astea si cam ce sectiuni ar mai merge?
    Dar de unde vrei sa afli aceste date? Ar fii vorba de seo - nu? In opinia mea ar trebiu sa faci un research pentru keywords in aceasta nisa, calculezi eventual keyword efficiency index, propui cuvinte cheie principale, etc, dupa care analizezi concurenta, ca sa stie clientul ce ar trebui sa faca ca sa ajunga in urma, faci propuneri ptr long tail, cum vrei sa "capturezi aceste cuvinte", siasamaideparte.

Insa nu stiu de unde vrei sa aflii ce produse se vand cel mai bine, ce siteuri vand cel mai bine. Bine, se poate presupune ca daca sunt multe cautari pentru "sapunul cu aroma de rom" se si vinde bine - dar asta nu e sigur. Asta e deja analiza de piata si se fac pe sume mari de catre firme de profil.

Ori i-mi scapa ceva?

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    667
    Putere Rep
    31

Implicit

Pai ma gandeam ca exista pe undeva vreo statistica ceva, care sa dea niste nume de siteuri care merg cel mai bine pe nisa asta... Iar legat de produse, food sa zicem, cred ca tot s`au mai facut unele studii care sa spuna cam ce merge mai bine dintre sapunul cu aroma de rom si uleiul de masline. Doar zic, nu stiu sigur, de asta intreb...

Legat de seo, voi include si asta in raport. Mersi

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    30

Implicit

Daca vrei doar bla, bla-uri cauti pe google..
    Insa daca vrei o statistica realista, studiu de piata, concurenta, evolutie, etc....trebuie sa platesti pe cineva sa iti faca, pe langa cineva cu experienta, mai sunt necesare si date confidentiale. Eu iti recomand sa restrangi aria pe 1-2 nise, daca vrei sa obtii un raport cat de cat real.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    667
    Putere Rep
    31

Implicit

Multumesc pentru pont, insa momentan sunt nevoit sa ma descurc singur pentru acest research

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Rezerve mari cu studiile de piata.
    Nu stiu cati amici m-au rugat sa le dau un nr de tel si sa le spun ca am nu stiu ce varsta, nu stiu ce preferinte pt produse bancare, turism...
    Cam in 2 zile compania verifica nr de tel, si intreaba in 2 min daca sunt acea persoana. Confirm, amicul isi incaseaza comisionul si gata.
    Adica persoanele "din teren" sunt prost platite, drept urmare studiul are o gramada de date aiurea
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    30

Implicit

Studiul de piata se poate face si altfel nu doar prin sondaj, insa trebuie sa fi implicat prin prisma ocupatiei si sa ai acces la anumite date. Prefer informatiile de la o agentie de publicitate care are clienti pe nise diferite, decat sa fac un sondaj care va costa mai mult iar datele foarte probabil sa aibe o marja de eroare foarte mare.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    667
    Putere Rep
    31

Implicit

@1nesco - eu am precizat de studii de caz, facute de anumite site`uri. Exista analize ale unor site`uri din zona eco food afara, deci se poate, chiar au fost ok
    @Fium - aceste studii care ma interesau pe mine cu siguranta nu erau facute de studenti pentru 5 lei bucata, ci erau analize ale unor firme specializate, si chiat am gasit site`uri unde se discuta despre ce am cerut eu in post

Multumesc pentru raspunsuri

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.578
    Putere Rep
    51

Implicit

Avand in vedere marimea pietei de la noi si mentalitatea pur romaneasca, n-o sa vezi publice astfel de date.
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    667
    Putere Rep
    31

Implicit

Cu siguranta. Insa ma intereseaza sa vad cum merge afara, pe acolo tot mai gasesc ceva date

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. RC si raport analitycs
    De Prometeu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 12th March 2010, 14:55
  2. Faceam research la ceva si
    De Marius Mailat în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th March 2009, 02:50
  3. Super vesti de la Google, Keyword research
    De Nic în forumul Google
    Răspunsuri: 56
    Ultimul Post: 29th September 2008, 16:48
  4. Free Keyword Research
    De moldovanin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th January 2007, 11:57

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •