În prezent, această funcție este disponibilă doar pentru persoanele din Canada.

Facebook își propune să ofere transparență în ce privește reclamele publicate pe platforma sa. Astfel, de acum înainte poți vedea ce reclame anume rulează o Pagină de pe Facebook. Examinând reclamele active ale unei Pagini, vei putea să afli detalii despre toate reclamele pe care le-ar putea rula Pagina respectivă, indiferent dacă faci parte sau nu din audiența vizată.
Cine are acces la această funcție?

Transparența reclamelor este testată mai întâi în Canada. Acest demers este asociat cu activitățile pe care Facebook deja le-a demarat în Canada cu privire la corectitudinea alegerilor. Testarea acestei funcții pe o singură piață ne permite să aflăm diversele modalități în care o întreagă populație folosește la scară globală această funcție. Astfel, nu există nicio cale de a solicita accesul la această funcție.
Ce impact are acest lucru asupra mea, în calitate de promotor?

Această funcție nu face publice criteriile de țintire, bugetul sau cheltuielile tale. Vei deține în continuare controlul asupra acestor detalii, care nu vor fi publicate. Nu vei fi facturat dacă vreuna dintre reclamele tale active este afișată prin intermediul acestei funcții. Afișările de reclame prin intermediul acestei funcții nu vor fi luate în considerare la calcularea numărului de afișări sau clicuri. Astfel, statisticile privind modul în care reclamele tale sunt rulate pe toate platformele Facebook nu vor fi influențate de această funcție.

Scopul nostru este acela de a asigura transparența tuturor reclamelor asociate cu o anumită Pagină, indiferent de audiențele pe care alegi să le țintești. Vom exclude reclamele cu ofertă pe care le rulezi din Pagina respectivă. În cazul reclamelor dinamice, vom face publice informații doar despre o parte din acestea și nu va fi posibilă căutarea sau indexarea lor.

Notă: dacă, în calitate de promotor, activezi în afara Canadei, dat țintești reclame către persoane din Canada, numai persoane din Canada vor putea să vadă reclamele pe care rulezi în Canada.

Află cum să vezi reclamele aferente unei Pagini pe Facebook sau citește mai multe despre obiectivul Facebook de a face reclamele și mai transparente.

Sursa aici.